Αναμνήσεις από μέλλον

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Ρόδος // Δημοσίευση: 29 Σεπ 2012

έκθεση της Καλλιόπης Βουτζαλή στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στη Ρόδο

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (παλαιό συσσίτιο), στη Μεσαιωνική Πόλη στη Ρόδο φιλοξενεί από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου την έκθεση φωτογραφίας της Καλλιόπης Βουτζαλή με τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον».

Η έκθεση φιλοξενείτε στο παλαιό συσσίτιο, στην οδό Σωκράτους 179, με θέμα το περιβάλλον, δοσμένη με έναν εναλλακτικό τρόπο και με σουρεαλιστική ματιά, πραγματεύεται έναν ονειρικό τρόπο απεικόνισης της παρούσας φωτογραφικής δουλειάς της. Έντονα στοιχεία θεατρικότητας, με απρόσωπες φιγούρες που αλληλεπιδρούν με τις γαίες και το φυσικό περιβάλλον.

Η φωτογραφική αυτή σειρά σκοπό έχει να καταδείξει πως υπάρχει πάντα το περιθώριο της καλλιτεχνικής προσέγγισης ενός θέματος ακόμη και αν αυτό αφορά ένα μείζον πρόβλημα της εποχής μας όπως η καταστροφή της φύσης από τον άνθρωπο που έχει τεράστιες συνέπειες στην καθημερινότητα αλλά και θα επηρεάσει σημαντικά το μέλλον μας. Η φωτογραφική αυτή δουλειά της, δεν βασίζεται αποκλειστικά στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος έχει καταστρέψει το περιβάλλον , αλλά προτείνει με έναν εναλλακτικό, με εικαστικά μέσα τρόπο, κάποιες προτάσεις με μια δόση χιούμορ και σαρκασμού. Προκαλώντας τον θεατή - παρατηρητή να σκεφτεί και να προβληματιστεί για την θέση που ο ίδιος κατέχει σε σχέση με αυτό το σημαντικό θέμα.