Λίντο

αφίσα εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Βόλος // Δημοσίευση: 01 Οκτ 2012

παρουσίαση φωτογραφιών του Γιάννη Στρατουδάκη στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη

Tην Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της ομάδας Orama για τη νέα σεζόν.

Αυτή τη φορά, θα προβάλλει ο Γιάννης Στρατουδάκης μια πρόσφατη εργασία του με θέμα τον τελευταίο ανεξάρτητο χειμερινό κινηματογράφο του Βόλου, το Λίντο.

Ο φωτογράφος ξεκίνησε να φωτογραφίζει το Λίντο στα τέλη του Νοέμβρη του 2010 και συνέχισε μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2012. Η περίοδος αυτή αποδείχθηκε μεταβατική, αφού την Άνοιξη του 2011, το Λίντο σταμάτησε να λειτουργεί, σηματοδοτώντας το κλείσιμο ενός κύκλου ζωής σχεδόν 34 ετών, αλλά και το τέλος εποχής για μια περίοδο που οι ανεξάρτητοι κινηματογράφοι κατείχαν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινής διασκέδασης μικρών και μεγάλων.

Λίγα λόγια για την ομάδα Orama
Η ομάδα Orama δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 από τους Βολιώτες φωτογράφους Γιάννη Γερόπουλο, Νατάσα Καρακατσάνη και Γιάννη Στρατουδάκη. Στη συνέχεια, την ομάδα ακολούθησε και ο Κώστας Παπαϊώάννου, φωτογράφος από τη Φλώρινα.

Οι τέσσερις φωτογράφοι εργάζονται ομαδικά και ατομικά, παρουσιάζοντας στο κοινό θέματα που αφορούν την περιοχή τους, αλλά και τις προσωπικές καλλιτεχνικές ανησυχίες του καθενός, σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν μιλώντας σε γλώσσα φωτογραφική.