PENTAX Optio M90

PENTAX Optio M90
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 15 Μάιος 2010

ευρυγώνιος φακός με 5x Zoom, απαλό άγγιγμα, απαλή τιμή

Το τμήμα Imaging της HOYA CORPORATION, PENTAX European Imaging Systems Division, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα ψηφιακή compact PENTAX Optio M90, μία μικρή και ελαφριά μηχανή με ανώτερα χαρακτηριστικά.

Χάρη στην ευκολία χειρισμού, η Optio M90, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς διαφορετικούς χρήστες, σε μία πληθώρα συνθηκών. Η ειδική επικάλυψη από καουτσούκ του μεταλλικού σώματος της Optio M90 προσφέρει απαλό άγγιγμα και μεγαλύτερη προστασία και προσδίδει στη μηχανή την αίσθηση της τεχνολογικής της ανωτερότητας. Μέσα σε αυτό το σώμα ενσωματώνονται ένας αισθητήρας υψηλής ανάλυσης 12,1 megapixels, μία μεγάλη και φωτεινή οθόνη LCD 2,7” και ένας αναβαθμισμένος ευρυγώνιος φακός υψηλής ποιότητας που προσφέρει μεγέθυνση zoom έως και 5x.

Η Optio M90, κατασκευάστηκε για να προσφέρει πανέμορφες εικόνες, με μεγάλη λεπτομέρεια, χωρίς κανένα κόπο από τη πλευρά του χρήστη, χάρη στα πρωτοποριακά προγράμματα που διαθέτει, όπως η Αναγνώριση Προσώπων, η Αυτόματη Σύλληψη Χαμόγελου και η Αναγνώριση Βλεφαρίσματος, αλλά και τις επιπρόσθετες 20 λειτουργίες που προσφέρει μεταξύ των οποίων οι εξής: Αυτόματο Πανόραμα, Αντίθετος Φωτισμός και Αυτόματη Παρακολούθηση Αντικειμένων.

Κύρια Χαρακτηριστικά

1.    Ευρυγώνιος φακός με 5x zoom, σε ένα μικρό σώμα.
Μέσα σε ένα σώμα μικρών διαστάσεων, που χωράει στην παλάμη ενός χεριού, η Optio M90, είναι εφοδιασμένη με έναν ευρυγώνιο φακό 28mm με μεγάλο εύρος zoom 5x. Είναι επιτέλους εφικτό να φωτογραφίσετε μία μεγάλη παρέα ανθρώπων ή ένα ψηλό κτήριο, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε βήματα πίσω ή να καταγράψετε την οποιαδήποτε λεπτομέρεια χρησιμοποιώντας το zoom, σε πορτραίτα και αναμνηστικές φωτογραφίες. Η Optio M90, διαθέτει επίσης ψηφιακό zoom 5x, επεκτείνοντας το τελικό zoom στα 25x για την ανάδειξη μεγαλύτερων λεπτομερειών.

2.Νέα απαλή και εκλεπτυσμένη υφή
Η Optio M90 διακρίνεται από τη νέα της σχεδίαση η οποία προσδιορίζεται από την ιδιαίτερη υφή των επιμέρους εξαρτημάτων της. Για την εξωτερική εμφάνιση του σώματος χρησιμοποιείται κράμα αλουμινίου με επένδυση από καουτσούκ απαλής αίσθησης.

3.Αισθητήρας 12.1 megapixels για μέγιστη ευκρίνεια.
Χάρη στην συνεργασία του αισθητήρα υψηλής ανάλυσης 12,1 megapixels και του φακού υψηλής απόδοσης Pentax, η Optio M90 παράγει εικόνες υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας, ακόμα και αν εκτυπωθούν σε μεγάλα μεγέθη.

4. Αυτόματες λειτουργίες για πιο εύκολη φωτογράφηση!
Η Optio M90 ενσωματώνει το πρόγραμμα Αυτόματη Θεματική Λειτουργία, όπου η μηχανή επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα σκηνής, ανάλογα με το θέμα της φωτογράφησης. Επιπλέον διατίθενται 20 προγράμματα σκηνής, μεταξύ αυτών είναι το Αυτόματο Πανόραμα, με το οποίο η μηχανή συρράπτει διαδοχικές εικόνες σε μία πανοραμική, το πρόγραμμα Αντίθετου Φωτισμού, για τη καταγραφή τέλειων εικόνων ακόμα και αν το θέμα βρίσκεται μπροστά από μία φωτεινή πηγή (όπως ο ήλιος) και το πρόγραμμα Αυτόματη Παρακολούθηση Αντικειμένων, με την εστίαση της μηχανής να παρακολουθεί ένα κινούμενο αντικείμενο.

Η Optio M90, προσφέρει επίσης και το αναβαθμισμένο πρόγραμμα Αυτόματη Αναγνώριση Προσώπων, καθώς και το πρόγραμμα Σύλληψη Χαμόγελου, με τη βοήθεια του οποίου απελευθερώνεται το κλείστρο μόλις εντοπίσει το χαμόγελο του θέματος αλλά και την Αναγνώριση Βλεφαρίσματος, για να σας προειδοποιήσει αν το θέμα σας έχει κλειστά τα μάτια τη στιγμή της φωτογράφησης.

5. Επιπρόσθετα Χαρακτηριστικά
1) Μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης 230.000 pixels, 2,7” με ειδική ανακλαστική επιφάνεια AR (Anti-Reflection) για μείωση των αντανακλάσεων.
2) Ψηφιακός σταθεροποιητής εικόνας με αύξηση της ευαισθησίας στα ISO 1600 για μείωση των κραδασμών σε φωτογραφίες με ελλειπή φωτισμό ή σε κινούμενα αντικείμενα.
3) Καταγραφή βίντεο με ανάλυση 640x480 pixels, στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο.
4) Η μηχανή διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου και παρέχεται και ο φορτιστής.
5) Λειτουργία Ριπής: η μηχανή μπορεί να φωτογραφήσει με ρυθμό καρέ 14,6 εικόνες το δευτερόλεπτο σε ανάλυση VGA, φτιάχνοντας αυτόματα μία σελίδα κοντάκτ
6) Στο πακέτο της μηχανής περιλαμβάνεται το πρόγραμμα ArcSoft MediaImpression 2.0 for PENTAX, που συμβάλλει στην εύκολη παρακολούθηση, επεξεργασία και κατηγοριοποίηση των φωτογραφιών. Το πρόγραμμα είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows 7.0 και Mac OS X 10.6

Η ψηφιακή μηχανή PENTAX Optio M90 προσφέρεται σε 2 διαφορετικά χρώματα, μαύρο και βαθύ κόκκινο, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν το κατάλληλο χρώμα για αυτούς.

♦To λογότυπο PENTAX και Optio είναι κατοχυρωμένα σήματα της HOYA CORPORATION.
♦Το όνομα ArcSoftⓇ, είναι κατοχυρωμένο σήμα της ArcSoft Inc, στις ΗΠΑ ή/και σε άλλες χώρες.
♦Το όνομα Windows είναι κατοχυρωμένο σήμα της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ ή/και σε άλλες χώρες
♦Το όνομα Mac OS είναι κατοχυρωμένο σήμα της Apple Inc., στις ΗΠΑ ή/και σε άλλες χώρες.
♦Όλα τα υπόλοιπα ονόματα ή λογότυπα είναι κατοχυρωμένα σήματα των αντίστοιχων εταιριών.
♦Ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν χωρίς καμία προειδοποίηση από τη μεριά του κατασκευαστή.