Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2012

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 24 Οκτ 2012

έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2012

Στο πλαίσιο του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2012, παρουσιάζεται η έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων.

Συμμετέχουν: Έφη Γελέ, Πηνελόπη Κολιοπούλου, Αγγελική Καλαμαρά, Άρτεμις Μανούκη, Άλκηστη Μουτάφη, Βάσω Μπάλου, Μαρίτα Παππά, Κωνσταντίνος Ταλιώτης, Ευθυμία Τορνάρη, Μάνος Χρυσοβέργης, Πέτρος Χρυσοστόμου

Ο θεσμός της έκθεσης «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» από το 1987 επιχειρεί να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών.

Απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, οι νέοι φωτογράφοι αναζητούν τρόπους υπέρβασης των εμποδίων που περικλείονται σε κάθε ξεκίνημα και μετρούν τις δυνάμεις τους στην ιδιότυπη διαδικασία αναζήτησης της καλλιτεχνικής ωριμότητας.

Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο εξακοσίων προτάσεων, γεγονός που καταδεικνύει μία γενικότερη άνοδο της καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα του επιπέδου της φωτογραφικής τέχνης στην Ελλάδα.

Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται μέσα από ένα πλουραλισμό τεχνικών και τεχνοτροπιών, αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.