Προβολή ταινιών μικρού μήκους και video art

αφίσα εκδήλωσης
· Προβολές · Ιωάννινα // Δημοσίευση: 15 Μάιος 2010

στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Ιωαννίνων Φωτομετρία

Η Φωτογραφική ομάδα «Φωτομετρία» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία έχει προγραμματίσει μια σειρά από Προβολές ταινιών μικρού μήκους και video art που θα διαρκέσουν από 22-30 Μαΐου 2010. Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία είναι μια πρωτοβουλία της Φωτογραφικής ομάδας «Φωτομετρία» της Αστικής Μη Kερδοσκοπικής «Έντευξις» και της Free Press "Lift".

Tο πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Χάρης Σταθόπουλος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως σκηνοθέτης σε μικρού μήκους ταινίες, video clips και video art αλλά και ως βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές.

Iσόγειο (2007)
35mm, Α/Μ (16')
Μια ηλιόλουστη μέρα. Η Ρέα βρίσκεται στο καινούριο της διαμέρισμα, στον 5ο όροφο και σε καλή περιοχή. Όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Όμως κατά την έξοδό της κάτι παράξενο συμβαίνει. Δεν μπορεί να βρει το ισόγειο της πολυκατοικίας. Οι όροφοι και τα ονόματα στα κουδούνια αλλάζουν άναρχα. Τώρα πρέπει κι εκείνη να αλλάξει πολλά, γιατί ούτε το κινητό της, ούτε τα ρούχα της, ούτε τα λεφτά της μπορούν να την βοηθήσουν να βρει τη διέξοδο.

-----------

Kατσούρα Κατερίνα, Εικαστικός, Υαλογράφος
Απόφοιτος της σχολής Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- Μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λάρισαίων
- Συμμετοχή στη δράση  «736 ιδέες για ένα όνειρο»

Έυα
Διάρκεια : 5 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα
Το «Έυα» δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της φοίτησης της στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Πρόκειται για ένα βίντεο που παραπέμπει σε συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα από τον φθόνο και την ζήλια. Ένστικτα που προέρχονται από το προπατορικό αμάρτημα και την γυναίκα- Έυα. Το μήλο, ο απαγορευμένος καρπός, αποτελεί το αντικείμενο του πόθου του πρωταγωνιστή. Όποιος έχει το μήλο, γεύεται και τις απολαύσεις της ζωής, γι’ αυτό και η απόκτησή του γίνεται εμμονή.

-----------

Νατάσα Γιανναράκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ως παιδί ευτυχούσε συμμετέχοντας σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Μεγαλώνοντας σπούδασε Γραφιστική στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Καλές Τέχνες και Σχεδιασμό Επικοινωνίας στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Η μεγάλη της προσαρμοστικότητα ή μια τρομερή έλλειψη εστίασης την έχει ωθήσει να επεκταθεί σε πολλούς τομείς, όπως η performance art, το βίντεο και η μουσική. Έχει ξαφνιάσει τους περαστικούς με τα δρώμενα "My Funny Valentine" στο Σαν Φρανσίσκο και «Νύφες Γάλλοι» στην Αθήνα. Η βασική τρέχουσα ασχολία της είναι το ηλεκτροπάνκ συγκρότημα Berlin Brides.

Ο «Βλάχικος Γάμος» γεννήθηκε βλέποντας μια παλιά βιντεοκασέτα σε fast forward. Ο κυκλικός χορός όπου άνθρωποι μπαινοβγαίνουν μοιάζει με πολυσύχναστο σταυροδρόμι. Ήχοι εξατμίσεων και κόρνες αυτοκινήτων υπογραμμίζουν τον παραλληλισμό.

Χορηγοί: Σταθμός αυτοκινήτων Ιωαννίνων ΑΕ, ζαχαροπλαστεία Νούσιας, COCO-MAT sleep on nature, bar café Μακρής, Οπτικά χολέβας.