Σεμινάρια οπτικών τεχνών και ψηφιακών εφαρμογών από την doc4life

λογότυπο φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 17 Νοε 2012

τέσσερα ειδικά σεμινάρια από την doc4life

Το multimedia press agency doc4life είναι ένας συνεταιρισμός επαγγελματικών προδιαγραφών παραγωγής και προώθησης οπτικο- ακουστικού υλικού, multi media, videos, photo stories, documentaries, fixing services και ειδικών εκδόσεων. Στις δραστηριότητές της ανήκουν παράλληλα η διοργάνωση εκθέσεων, σεμιναρίων και workshops με θεματολογία αντίστοιχη των δραστηριοτήτων της.

Η ομάδα της doc4life βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη τεσσάρων ειδικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της (Δυαλέων 15, Γκάζι, 1ος όρ.) από τις 26 Νοεμβρίου2012.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΟΠΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

 

Ένα σεμινάριο για την Φωτογραφία,
μέσα από διαλέξεις, παρουσιάσεις, εργασίες, review portfolio, Projects, Workshops

Εισηγητής: Σπύρος Τσακίρης, φωτογράφος, film- maker, μέλος του IEPA (International Environment Photographers Association).

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με την τέχνη της Φωτογραφίας, έχουν προσωπική εμπειρία μέσα από ανάλογες  φωτογραφικές διαδρομές και ενδιαφέρονται τόσο να αναπτύξουν την κριτική ικανότητα απέναντι στη φωτογραφία ως έργο τέχνης, όσο και να εμβαθύνουν στη φωτογραφία και να αποκτήσουν ένα προσωπικό ύφος.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δύο τριμηνιαίους κύκλους συνολικής διάρκειας 75 ωρών ανά θεματικό κύκλο, εκτός των workshops-εξορμήσεων:
1ος  κύκλος: Αισθητική αντίληψη και σύνθεση κάδρου
2ος κύκλος: Ρεπορτάζ - πορτρέτο - Landscape
Hμέρες και ώρα διεξαγωγής: 2 τρίωρες συναντήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 6μμ - 9μμ.
Εξοπλισμός: Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν δικό τους φωτογραφικό εξοπλισμό, επίσης ένα Portfolio στην πρώτη συνάντηση.
Κόστος συμμετοχής: 70€ /μήνα. (Ο μήνας προκαταβάλλεται)
Δηλώσεις συμμετοχής: Παρακαλούμε συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα δήλωσης συμμετοχής και αποστείλετε την στο seminars@doc4life.net μέχρι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας διότι τα τμήματα θα είναι ολιγομελή.

 

Βασικές Αρχές Φωτογραφίας
Θεωρία-Τεχνική-Πράξη

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Σταθιάς, freelancer  φωτογράφος και κινηματογραφιστής

Σε ποιους απευθύνεται: Απευθύνεται σε αρχάριους και ερασιτέχνες φωτογράφους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ιστορία και τις αισθητικές τάσεις της φωτογραφίας και να ασκηθούν στην τεχνική της, αξιοποιώντας πλήρως τις λειτουργίες της φωτογραφικής τους μηχανής. Οι συναντήσεις θα έχουν συγκεκριμένες θεματικές, οι οποίες θα αναπτύσσονται θεωρητικά και πρακτικά.  Οι συμμετέχοντες θα αναλαμβάνουν ατομικές και ομαδικές εργασίες-projects, επί των συγκεκριμένων θεμάτων και τεχνικών, που θα αναλύονται κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε έναν τρίμηνο κύκλο συνολικής διάρκειας 36 ωρών.
Hμέρες και ώρα διεξαγωγής:  1 τρίωρη συνάντηση την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, 6μμ - 9μμ. Ημέρα έναρξης: Τρίτη 27 Νοεμβρίου
Εξοπλισμός: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μία dSLR φωτογραφική μηχανή.
Κόστος συμμετοχής: 50€ /μήνα. (Ο μήνας προκαταβάλλεται).
Δηλώσεις συμμετοχής: Παρακαλούμε συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα δήλωσης συμμετοχής και αποστείλετε την στο seminars@doc4life.net μέχρι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου. Το τμήμα θα είναι ολιγομελές με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων 6 άτομα.

 

Wordpress
Εγκατάσταση, παραμετροποίηση και χρήση του WP ως site ή blog.

Εισηγητής: Γιώργος Μπανίλας,  φωτογράφος, web designer, production assistance σε TV show.

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις για την κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση μιας ατομικής ή επιχειρηματικής ιστοσελίδας  χρησιμοποιώντας το WordPress, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε έναν τριμηνιαίο κύκλο συνολικής διάρκειας με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1. τι είναι το WP, WP org ή com, installation part 1
2. installation part 2, dashboard
3.new post, edit post
4.categories and tags, create and edit pages
5.add photos and images, embedded videos,  media library
6.managing comments,  create links, changing themes
7.adding widgets, custom menus
8.install plug ins, new users
9.useful tools, settings and configuration
10.permlinks,  Metadata, rss

Hμέρες και ώρα διεξαγωγής:  1 τρίωρη συνάντηση την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, 6μμ - 9μμ. Ημέρα έναρξης: Τετάρτη 28 Νοεμβρίου
Εξοπλισμός: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δικό τους laptop.
Κόστος συμμετοχής: 60€ /μήνα. (Ο μήνας προκαταβάλλεται).
Δηλώσεις συμμετοχής: Παρακαλούμε συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα δήλωσης συμμετοχής και αποστείλετε την στο seminars@doc4life.net μέχρι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου. Το τμήμα θα είναι ολιγομελές με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων 5 άτομα.

 

Photoshop για αρχάριους
Με απλά βήματα γνωρίστε και χειριστείτε το Photoshop

Εισηγήτρια: Ευαγγελία Σπηλιωτοπούλου, φωτογράφος – photo editor

Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο απευθύνετε σε όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας.  Είναι εργαστηριακό και συνεπώς  δεν απαιτείται προσωπικός χρόνος. Πρακτική εξάσκηση,  σημειώσεις. 
Στο σεμινάριο αρχαρίων μαθαίνετε:  τα βασικά εργαλεία που διαθέτει το photoshop, άνοιγμα - αποθήκευση - εκτύπωση αρχείων, βελτίωση εικόνων και φωτογραφιών, συνδυασμός εικόνων και φωτογραφιών,  επεξεργασία διαστάσεων εικόνων,  εμπλουτισμός εικόνων με κείμενο,  φίλτρα καθημερινής χρήσης, πρακτική εξάσκηση του photoshop.

Hμέρες και ώρα διεξαγωγής:  1 τρίωρη συνάντηση την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, 5.30μμ – 8.30μμ. Ημέρα έναρξης: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου
Εξοπλισμός: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν  δικό τους laptop, τετράδιο για διατήρηση σημειώσεων, φάκελο Α4, στυλό.
Κόστος συμμετοχής: 50€ /μήνα. (Ο μήνας προκαταβάλλεται).
Δηλώσεις συμμετοχής: Παρακαλούμε συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα δήλωσης συμμετοχής και αποστείλετε την στο seminars@doc4life.net μέχρι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου. Το τμήμα θα είναι ολιγομελές με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων 8 άτομα.