Στηρίξτε την έκθεση της Nelly's στο Long Room

πρόσκληση εκδήλωσης
· Διάφορα · Πικέρμι · Ραφήνα // Δημοσίευση: 27 Νοε 2012

η fotographicus ζητά τη συνδρομή σας για την υλοποίηση έκθεσης της σπουδαίας φωτογράφου Nelly's στο Long Room

Σε χαλεπούς καιρούς, οι πολλοί μαζί μπορούν να καταφέρουν πολλά!
Γι' αυτό το Long Room απευθύνεται σε όλους εσάς που είστε λάτρεις των τεχνών αλλά και της δημιουργίας γενικότερα, προκειμένου να βάλετε το δικό σας λιθαράκι στην υπέροχη έκθεση της μοναδικής Nelly's.

Η πρόταση μας είναι απλή: Αν μαζευτούμε 100 άνθρωποι, αρκούν 25 ευρώ από τον καθένα σας για να γίνει η διαφορά και να υλοποιηθεί μία άψογη έκθεση. Αν είμαστε λιγότεροι, μπορεί τα 40,50 ή 100 ευρώ να κάνουν τη διαφορά.

Πιστεύουμε στα μικρά όνειρα - οι μέρες είναι λίγες - αλλά πιστεύουμε ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Σε όλους εσάς που θα συνδράμετε, θα δοθούν δώρα, αναλόγως το ύψος της ενίσχυσης σας.
Η δημιουργία είναι το αντίδοτο και σας ζητούμε να δημιουργήσετε μαζί μας μία αξέχαστη έκθεση!

 

Συγκεκριμένα σχετικά με την έκθεση της Nelly's στο Long Room:

Η Nelly's, όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται, ήταν μία γυναίκα φωτογράφος η οποία λάτρεψε αυθεντικά την αρχαία αλλά και την σύγχρονη Ελλάδα της εποχής της. Γεννημένη στη Μικρά Ασία, βίωσε την καταστροφή του Αιδινίου και λίγο αργότερα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Το 1925 άνοιξε στην οδό Ερμού 18 το πρώτο της φωτογραφικό στούντιο. Το 1929 τολμά να φωτογραφίσει τη διάσημη χορεύτρια Μόνα Πάιβα γυμνή στην Ακρόπολη και προκαλεί αναβρασμό στον χώρο των συντηρητικών αρχαιολόγων και δημοσιογράφων. Έχοντας όμως στο πλευρό της άλλους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, η φωτογράφισή της αυτή αναγνωρίζεται και καθιερώνεται τελικά στον χώρο της φωτογραφίας ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Οι φωτογραφίες αυτές θα εκτεθούν στο Long Room μαζί με πολλές άλλες που αναδεικνύουν την Ελλάδα, όπως την έζησε η ίδια η Nelly's. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική προβολή του έργου της Nelly's στην Αθήνα και είναι μεγάλη τιμή για την Fotograficus που το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη παραχώρησε τις εικόνες αυτές.
Πραγματικά πιστεύουμε ότι αξίζει να συνδράμετε στη μεγάλη μας προσπάθεια να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο η έκθεση της Nelly's.

Σχετικά με το Long Room:
Το Long Room είναι ένα καταφύγιο τέχνης και ζωής συνάμα. Βρίσκεται σε ένα κτήμα φυσικού κάλλους και ο συνδυασμός του υπέροχου τοπίου με ποιοτικά έργα τέχνης, ευφραίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά τις καρδιές των επισκεπτών. Το Long Room αποτελεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικά και ιστορικά κτίριο καθώς η ανέγερσή του τοποθετείται στον 16ο αιώνα. Το μακρόστενο σχήμα του κτιρίου (εξ’ ου και το όνομα), οι πέτρινοι τοίχοι, το εξαγνιστικά λευκό του εσωτερικού, η χαρακτηριστική θολωτή οροφή, σε εναρμόνιση με τον περιβάλλοντα χώρο που συνδυάζει στοιχεία «τοσκανικής» εξοχής και αναγεννησιακών κήπων προσδίδουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χώρου, που μετατρέπει μία απλή επίσκεψη σε εμπειρία τέχνης αλλά και ζωής.
 

Δώρα
Φίλος δωρητής: 0-25 ευρώ
Δωρέαν είσοδο στην έκθεση καθώς και πρόσκληση σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στους δωρητές η οποία θα λάβει μέρος στο Long Room.
Υποστηρικτής δωρητής: 25-100 ευρώ
Ψηφιακή εκτυπωμένη φωτογραφία της Nelly's, δωρέαν είσοδο στην έκθεση καθώς και πρόσκληση σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στους δωρητές η οποία θα λάβει μέρος στο Long Room.
Μέγας δωρητής: 100-500 ευρώ
Εκτυπωμένο portfolio με εικόνες της Nelly's, ψηφιακή εκτυπωμένη φωτογραφία της Nelly's, δωρέαν είσοδο στην έκθεση καθώς και πρόσκληση σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στους δωρητές η οποία θα λάβει μέρος στο Long Room.
Ευεργέτης: 500 και άνω
Ειδική μνεία κατά τη βραδιά των εγκαινίων, εκτυπωμένο portfolio με εικόνες της Nelly's, ψηφιακή εκτυπωμένη φωτογραφία της Nelly's, δωρέαν είσοδο στην έκθεση καθώς και πρόσκληση σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στους δωρητές η οποία θα λάβει μέρος στο Long Room.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΔΩΡΕΑ ΣΑΣ;
Επειδή καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η διαφάνεια των πραγμάτων, σας πληροφορούμε ότι οι δωρεές σας θα καλύψουν τα εξής έξοδα: 1. Εκτυπώσεις φωτογραφιών έκθεσης, 2. Κορνιζάρισμα έργων, 3. Έντυπο Υλικό έκθεσης.