Nikon D5200

φωτογραφία της φωτογραφικής μηχανής
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 25 Δεκ 2012

νέα D-SLR 24,1 megapixel με φορμά DX, από την Nikon

Η Nikon παρουσίασε στις αρχές Νοεμβρίου τη νέα D-SLR φωτογραφική μηχανή μέσου εύρους της σειράς με φορμά DX, την Nikon D5200 με ανάλυση 24,1 megapixel, σχεδιασμένη για να απελευθερώσει τον δημιουργικό σας εαυτό. Είτε θέλετε να τραβήξετε όμορφες στατικές εικόνες είτε ομαλά video Full HD, αυτή η φωτογραφική μηχανή σάς προσφέρει κορυφαία ελευθερία έκφρασης, επιτρέποντάς σας να αποτυπώσετε τη δική σας μοναδική οπτική του κόσμου.

Η Marina Gurevich, Διευθύντρια Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Η πρωτοποριακή Nikon D5200 είναι ιδανική για τους παθιασμένους λάτρεις της φωτογραφίας οι οποίοι θέλουν να πειραματιστούν με τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτής της φωτογραφικής μηχανής. Η εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και video, σε συνδυασμό με την ευέλικτη οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας, επιτρέπει στους χρήστες να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους».

Εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας

Αποτελώντας την τρίτη φωτογραφική μηχανή της σειράς, μετά τις D5000 και D5100, η Nikon D5200 πραγματοποιεί ένα τεράστιο άλμα στον τομέα της ποιότητας εικόνας. Εκτός από τον αισθητήρα CMOS με φορμά DX και ανάλυση 24,1 megapixel για εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες, ο νέος επεξεργαστής εικόνας EXPEED 3 εξασφαλίζει χειρισμούς υψηλής ταχύτητας, καθώς και άρτια, πλούσια αναπαραγωγή χρωμάτων και ενισχυμένη εγγραφή video. Η υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400, επεκτάσιμη σε 25600) εξασφαλίζει εκπληκτικές λήψεις στο σκοτάδι ή σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, καθώς και καθαρές εικόνες γρήγορα κινούμενων θεμάτων.

Η Nikon D5200 ενσωματώνει ένα σύστημα AF, τον αισθητήρα μέτρησης και την αναγνώριση σκηνής όπως η σειρά Nikon D7000, στοιχεία που προσφέρουν σε αυτή τη φωτογραφική μηχανή ένα νέο επίπεδο απόδοσης και ιδιαίτερα βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Η κορυφαία ακρίβεια του συστήματος AF 39 σημείων και οι εννέα αισθητήρες διασταύρωσης (cross-type) προσφέρουν φωτογραφίες εκπληκτικής ευκρίνειας με ακριβή εστίαση στο θέμα που επιλέγετε. Παράλληλα, ο αισθητήρας μέτρησης RGB 2.016 pixel εξασφαλίζει ακριβή δεδομένα για το σύστημα αναγνώρισης σκηνής της φωτογραφικής μηχανής, ώστε να βελτιστοποιεί την έκθεση, την αυτόματη εστίαση και την ισορροπία λευκού αμέσως πριν από την απελευθέρωση του κλείστρου.

Δημιουργικές φωτογραφίες από οποιαδήποτε οπτική γωνία

Η ευέλικτη οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας 7,5 cm (3 ιντσών) της Nikon D5200 προσφέρει απόλυτη ελευθερία και ευελιξία για όμορφες λήψεις φωτογραφιών και video από οποιαδήποτε θέση. Μπορείτε να διπλώσετε, να δώσετε κλίση ή να στρέψετε την περιστρεφόμενη οθόνη για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας σε κάθε γωνία λήψης. Επιπλέον, η Nikon D5200 είναι μια ελαφριά φωτογραφική μηχανή, πολύ έξυπνα σχεδιασμένη, με ευκρινή μενού και εξαιρετική εργονομία, για ευχάριστο χειρισμό και απολαυστικές λήψεις.

Ασύρματη σύνδεση για να μοιράζεστε τις δημιουργίες σας

Η ασύρματη μεταφορά εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή σε έξυπνες συσκευές Apple™ ή Android™ είναι δυνατή χάρη στον προαιρετικό ασύρματο προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μοιράζεστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες με φίλους χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να λαμβάνετε αμέσως τα σχόλιά τους. Μπορείτε ακόμη και να χειρίζεστε τη φωτογραφική μηχανή απομακρυσμένα από την έξυπνη συσκευή σας, ώστε να τραβάτε όμορφες φωτογραφίες χωρίς να αναστατώνετε τα θέματά σας.

Video HD που ξεχωρίζουν

Κάντε εύκολη εναλλαγή ανάμεσα σε λήψη στατικών εικόνων και video Full HD με ομαλή εγγραφή (έως και 60i/50i) με το πάτημα ενός κουμπιού. Η δυνατότητα παρακολούθησης κινούμενου θέματος σε τρεις διαστάσεις, με διαρκή λειτουργία AF (AF-F) εξασφαλίζει εστίαση των κινούμενων θεμάτων καθ' όλη τη διάρκεια της λήψης. Επιπλέον, η δυνατότητα επεξεργασίας των video με τη λειτουργία που διαθέτει η ίδια η φωτογραφική μηχανή σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο σας βοηθούν να δημιουργήσετε video για τα οποία θα νοιώθετε περήφανοι.

Εμπνευσμένα εφέ και λειτουργίες σκηνής

Γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί χάρη στη λειτουργία εφέ της Nikon D5200. Διαθέτει μια σειρά από επτά ειδικά εφέ: Επιλεκτικό χρώμα, εφέ μινιατούρας, υψηλή και χαμηλή φωτεινότητα, σιλουέτα, έγχρωμο σκίτσο και νυχτερινή λήψη είναι εφέ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο σε εικόνες και video μέσω της ζωντανής προβολής, έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας σας πριν από τη λήψη. Επιπλέον, το HDR (υψηλό δυναμικό εύρος) που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή και το D-lighting αποτυπώνουν λεπτομερείς εικόνες σκηνών υψηλής αντίθεσης, αυξάνοντας τις δημιουργικές επιλογές σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε μέσα από 16 διαφορετικές λειτουργίες σκηνής, οι οποίες βελτιστοποιούν τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, όπως την ταχύτητα κλείστρου, την ευαισθησία ISO και το διάφραγμα, ανάλογα με τις συνθήκες της λήψης σας. Εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο για γρήγορες λήψεις όσο και για όσους εξακολουθούν να μαθαίνουν τα μυστικά της φωτογράφισης D-SLR.

Βασικές δυνατότητες

- Φορμά DX, αισθητήρας εικόνας CMOS 24,1 megapixel με EXPEED 3 για εξαιρετική ποιότητα
- Οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας: Δείτε τον κόσμο από μια μοναδική οπτική γωνία με την οθόνη υψηλής ανάλυσης, μεταβλητής γωνίας, 7,5 cm (3,0 ιντσών), 921.000 κουκκίδων
- Συμβατή με ασύρματο προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a που επιτρέπει μετάδοση εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή σε έξυπνες συσκευές Apple™ ή Android™ και απομακρυσμένη λήψη¹.
- Υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400) επεκτάσιμη σε 25600: Διατηρεί τις λεπτομέρειες με χαμηλά επίπεδα θορύβου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
- Σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων υψηλής ευκρίνειας με εννέα αισθητήρες διασταύρωσης (cross-type) στο κέντρο. Παρέχει αυτόματη εστίαση γρήγορα και με ακρίβεια σε ολόκληρο το κάδρο
- Ο αισθητήρας μέτρησης RGB 2.016 pixel παρέχει ακριβή μέτρηση για ακριβή έκθεση, αλλά και ακριβή δεδομένα για το σύστημα αναγνώρισης σκηνής της φωτογραφικής μηχανής.
- Το σύστημα αναγνώρισης σκηνής βελτιστοποιεί την έκθεση, την αυτόματη εστίαση και την ισορροπία λευκού αμέσως πριν από την απελευθέρωση του κλείστρου.
- Συνεχείς λήψεις με ταχύτητα 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) για μην χάνετε τα θέματα που κινούνται γρήγορα
- HDR (υψηλό δυναμικό εύρος): Προσφέρει λεπτομερείς λήψεις σκηνών υψηλής αντίθεσης συνδυάζοντας δύο λήψεις με μία απελευθέρωσης του κλείστρου
- Ενεργό D-Lighting: Διατηρεί τις λεπτομέρειες στα τονισμένα σημεία και τις σκιές για φωτογραφίες με σωστή ισορροπία, ακόμα και όταν το θέμα κινείται
- D-Movie: Video Full HD (1080p) με ομαλή εγγραφή (έως και 60i/50i) και ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο
- Λειτουργίες AF D-Movie: Η αυτόματη εστίαση ζωντανής προβολής λειτουργεί κατά τη λήψη κλιπ video, διατηρώντας τα θέματα σε ευκρινή εστίαση
- Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο για βελτιωμένη ποιότητα ήχου
- Εξελιγμένο γραφικό περιβάλλον εργασίας (GUI) νέας γενιάς
- 16 λειτουργίες σκηνής: Προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών και του ενεργού D-Lighting, για βέλτιστα αποτελέσματα.
- Λειτουργία εφέ – επτά εφέ, συμπεριλαμβανομένου του επιλεκτικού χρώματος και του εφέ μινιατούρας, που μπορούν να εφαρμοστούν πριν από τη λήψη, για δημιουργικότερα video και στατικές εικόνες
- Συμβατή με ασύρματο απομακρυσμένο πομποδέκτη WR-R10 και ασύρματο απομακρυσμένο πομπό WR-T10 για να μπορείτε να ελέγχετε βασικές δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής από μακριά
- Συμβατή με GPS: Καταγράφει την ακριβή θέση της φωτογραφικής μηχανής κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας χρησιμοποιώντας την προαιρετική μονάδα GP-1
- Φακοί NIKKOR: Επωφεληθείτε από τους θρυλικούς φακούς NIKKOR της Nikon και αξιοποιήστε στο μέγιστο την ανάλυση 24 megapixel της φωτογραφικής μηχανής. Αποτυπώστε φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακή αντίθεση. Τραβήξτε video με ευκρινείς λεπτομέρειες ή πειραματιστείτε με τα κινηματογραφικά εφέ.
- Διαθέσιμη σε τρία χρώματα: μαύρο, κόκκινο και μπρονζέ
- Ελαφρύ σώμα (505 g) με έξυπνη σχεδίαση και κορυφαία εργονομία

¹ Συμβατή με έξυπνες συσκευές iOS™ και Android™. Αυτή η δυνατότητα απαιτεί χρήση της ειδικής εφαρμογής Ασύρματου προσαρμογέα που διατίθεται για δωρεάν λήψη από το Google Play™ και το Apple App Store™.

Οι ονομασίες Android, Google, Google Play, YouTube και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.

Δείτε περισσότερα για την Nikon D5200 εδώ

YouTube