Εμμονή στην εικόνα

Φωτογραφία του εισηγητή
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 15 Ιαν 2013

σεμινάριο φωτογραφίας με τον Σπύρο Στάβερη στην Ανοιχτή Τέχνη

Μία ελεύθερη, και περισσότερο «διαισθητική» προσέγγιση της φωτογραφικής εικόνας, από την «κλασσική» μέχρι την ανώνυμη, διερευνώντας τις διάφορες κατηγορίες όπου εφαρμόζεται και εντάσσεται.

Παίρνοντας σαν αφετηρία ότι είμαστε όλοι ίσοι με μία μηχανή στο χέρι, είτε αυτή είναι μία πολύπλοκη κάμερα, είτε ένα απλό κινητό, θα αναζητήσουμε τους καλύτερους τρόπους για μία αισθητική απόλαυση της εικόνας, εισάγοντας παράλληλα έναν προβληματισμό γύρω από τη δυναμή της, ως αποδέκτες αλλά και ως φωτογράφοι που ενδεχομένως νιώθουμε την ανάγκη να επαναπροσδιοριστούμε από το μέσο αυτό. Τα θέματα τεχνικής δεν θα εξετάζονται χωριστά, αλλά θα προκύπτουν μέσα από τα γενικότερα παραδείγματα ή τις φωτογραφικές ενότητες που θα παρουσιαστούν, και φυσικά μέσα από την πρακτική και τις εμπειρίες που θα είναι και ο κύριος στόχος αυτού του κύκλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:από Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στα γραφεία της Ανοιχτής Τέχνης.Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2 (1ος όροφος, Δευτέρα - Παρασκεύη: 5-10 μμ),Τηλ: 210 32 27 188.

Έναρξη Σεμιναρίου: Τετάρτη 30/1/2013 8:00-10:00
Διάρκεια σεμιναρίων: 10 εβδομάδες/20 ώρες
κάθε Τετάρτη 8:00-10:00

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!!!

* Η γραμματεία της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για τις εγγραφές λειτουργεί στο Σύνταγμα επί της οδού Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2 (1ος όροφος, Δευτέρα - Παρασκεύη: 5-10 μμ)
* Τηλέφωνα για πληροφορίες και εγγραφές: 210 32 27 188
* Για την προεγγραφή θα πρέπει να καταβάλλετε στην γραμματεία το 30-50% ή το σύνολο της εισφοράς

Συμμετοχή-εισφορά των φίλων της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου: 290€

ΕΙΔΙΚEΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:
• Όποιος δηλώσει συμμετοχή σε δύο, ή και περισσότερα, μαθήματα την ίδια περίοδο ή δηλώσει συμμετοχή για τον επόμενο κύκλο, σε οποιοδήποτε σεμινάριο, η τρίμηνη εισφορά για το καθένα από αυτά είναι: 250 €
• Για φοιτητές & ανέργους (με την επίδειξη της κάρτας) η τρίμηνη συμμετοχή είναι: 240 €

ΕΙΔΙΚΑ ΟΦΕΛΗ μελών των «φίλων» της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ:
Σε όλους τους συμμετέχοντες δίδεται, με την εγγραφή ειδική κάρτα μέλους των «φίλων» της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με την οποία έχουν:
• Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν τον κύκλο του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από την διεύθυνση και τον διδάσκοντα.
• 35% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ!*
• 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΙΒΑΝΗ!*
• 35% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΣΤΑΡΤΗ!*
• Προτεραιότητα σε όλες τις εκδηλώσεις, διαλέξεις, δράσεις της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.
• ΕΚΠΤΩΣΗ σε επιλεγμένα parking της περιοχής

***ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ:
ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ: ΖΑΛΟΓΓΟΥ 11, ΑΘΗΝΑ
ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΙΒΑΝΗ: ΣΟΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΘΗΝΑ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΣΤΑΡΤΗ: ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 20, ΑΘΗΝΑ

ΒΙOΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Μέχρι το 1974 έζησε στο Παρίσι και από τότε έως το 1985 μοίραζε τη ζωή του μεταξύ Παρισιού και Αθήνας, οπότε και επέστρεψε οριστικά στη Ελλάδα. Έχει ελληνική και γαλλική υπηκοότητα. Σπούδασε Ιστορία στο Παρίσι (Universite Paris VII και Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales).
Από το 1989 εργάζεται ως φωτογράφος, κυρίως στον ελληνικο και ξένο Τύπο. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τα ξένα έντυπα: Liberation, L’ Hebdo, Paris Match, Courrier International, Magazine Air France, France Dimanche, Vice, καθώς και με τα ελληνικά: Γυναίκα, ΒΗΜΑDonna, Marie Claire, Madame Figaro, Look, Ένα, Κλίκ, Μέτρο, Έψιλον, Κ, Εικόνες, ΒΗΜΑgazino, Ταχυδρόμος, Big Fish, Symbol, 01, Εικόνες του κόσμου, View, Cover Story, Lifo.
Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. Έργα του παρουσιάζονται σε διάφορες εκδόσεις για την φωτογραφία, όπως στους καταλόγους των εκθέσεων The Aegean Archipelagos, an Aquatic Metacity (2006, επιμελητές ελληνικής συμμετοχής: Κατερίνα Κοτζιά, Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Λόης Παπαδόπουλος, Κορίνα Φιλοξενίδου) και Κιβωτός (2010, επιμελητές ελληνικής συμμετοχής: Φοίβη Γιαννίτση, Ζήσης Κοτιώνης) στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, στα λευκώματα: Η Ελλάδα μέσα από την φωτογραφία, 160 χρόνια οπτικές μαρτυρίες (εκδόσεις «Μέλισσα», 2007), Τόπος και Άνθρωποι της Ολυμπιακής Επιτροπής (2004) και στην ειδική έκδοση Still Life του περιοδικού Vice (2010). Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ. Είναι μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου Fosphotos και εκπροσωπείται από την Elika Gallery.
Πιο πρόσφατες εκθέσεις :
"Facebook 1", Elika Gallery, Αθήνα, Σεπτέμβρης 2010.
«'Ενας κόσμος χωρίς περιθώρια (1982-2011)», Μουσείο Φωτογραφίας
Θεσσαλονίκης, Νοέμβρης 2011.