Περί ορίων και άλλων δαιμονίων

Φωτογραφία του εισηγητή
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Φλώρινα // Δημοσίευση: 22 Ιαν 2013

διάλεξη του Βασίλη Καρκατσέλη στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας

Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, παρουσιάζει στο πλαίσιο του «Φωτογραφικού Χειμώνα 2012 - 2013» την διάλεξη με θέμα «Περί ορίων και άλλων δαιμονίων»

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 από 20:00 - 23:00 στο χώρο της ομάδας, Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας (διεθνές) Ι. Καραβίτη 2 στη Φλώρινα.

Ομιλητής: Βασίλης Καρκατσέλης, εικαστικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Βασίλης Καρκατσέλης
Γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 1952. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, χαρακτικής& φωτογραφίας. Ιδρυτικό μέλος στην ομάδα τοιχογραφιών της ΕΕΔΥΕ.
Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών πολιτιστικών εκπομπών, ενώ άρθρα του με θεωρητικά και κριτικά κείμενα για τη Φωτογραφία, την Αισθητική, την Τέχνη, και τον Πολιτισμό, έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει διοργανώσει καλλιτεχνικά σεμινάρια, διαλέξεις και σημαντικό αριθμό εκθέσεων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Για την κοινωνική του δραστηριότητα, εκλέγεται το 1982 Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου Αττικής.
Από το 1984 αποσύρεται στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται κυρίως στη χαρακτική και την “εικαστική” φωτογραφία. Το 1984 ιδρύει τη «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ» και το 1995, εκ παραλλήλου, την «ΠΡΑΞΙΣ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ». Κατά το παρελθόν εξέδωσε 25 τεύχη του περιοδικού «ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΦΩΣ». Διετέλεσε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, της επιτροπής για τη φωτογραφία του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ‘97», και σύμβουλος της Γκαλερί Φωτογραφίας «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» (1995-1998).
Σήμερα είναι πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μέλος διάφορων δραστήριων καλλιτεχνικών ομάδων, εργάζεται για την διάδραση των τεχνών. Διδάσκει φωτογραφία σε διάφορες σχολές.