Κρίκος ΙΙ

Λογότυπο Φορέα
· Υποβολές Έργων · Χανιά // Δημοσίευση: 06 Mar 2013

υποβολές έργων για εικαστική έκθεση από το Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης

Μέσα στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική δίνη που σήμερα συνταράζει ολόκληρη την Ελλάδα το «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» δέχεται διαδοχικά οικονομικά χτυπήματα στην προσπάθειά του να προάγει και να αναδείξει τον Πολιτισμό και τις Καλές Τέχνες στην ευαίσθητη, απαξιωμένη και εγκαταλελειμμένη ενδοχώρα της Κρήτης.

Από όλους εσάς τους φίλους, τους συνεργάτες, τους χορηγούς, τους συμπαραστάτες και τους καλλιτέχνες ζητάμε την ουσιαστική βοήθειά σας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν φορέας Πολιτισμού και να αγωνιζόμαστε για τις Καλές Τέχνες και τον Άνθρωπο.

Κάτω από το πνεύμα της ρήσης «Κράτα με να σε κρατώ, ν΄ ανεβούμε το βουνό» θα οργανώσουμε την εικαστική έκθεση «Κρίκος ΙΙ» με αφετηρία τη συνεργασία ανάμεσα στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» και τους Φίλους-Καλλιτέχνες και γνώμονα την αλληλεγγύη ανάμεσα στους δημιουργούς του εικαστικού πολιτισμού και τους φορείς προβολής και διάδοσής του. Με άμεση αναφορά στον ζωτικό Κρίκο συνεργασίας και αλληλεξάρτησης τούτων των δύο παραγόντων Πολιτισμού θα οργανώσουμε την εικαστική έκθεση για την προβολή της σχέσης συνεργασίας και την ταυτόχρονη οικονομική στήριξη του «Ελαιουργείου». Ζητάμε τη συμμετοχή σας στην παρουσίαση «Κρίκος ΙΙ» με τα εικαστικά σας έργα που θα τεκμηριώνουν την αλληλεξάρτηση του Καλλιτέχνη που δημιουργεί και του Μουσείου που συντηρεί, φυλάσσει και προβάλει το Δημιούργημά του. Ζητάμε την ευγενική παραχώρηση των έργων σας που θα έχει σαν σκοπό της τόσο την προβολή της εικαστικής σας θέσης για τον Κρίκο Συμπόρευσης και την αλληλένδετη σχέση ανάμεσα στον Καλλιτέχνη και το Μουσείο, όσο και τη διάσωση του «Ελαιουργείου» από την οικονομική κατάρρευση. Η παραχώρηση της ευγενικής σας άδειας έτσι ώστε τα συγκεκριμένα έργα να προσφερθούν στα Νέα Μέλη της «Λέσχης Φίλων» του «Ελαιουργείου», να ενισχύσουν οικονομικά το «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» και να στηρίξουν την προσπάθειά του για περισσότερο Πολιτισμό, Ανθρωπιά και Ανάταση είναι η περίτρανη απόδειξη της σχέσης «Κρίκος» του Δημιουργού και του Μουσείου και είναι πολύτιμη.

Οι φίλοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εικαστική έκθεση «Κρίκος ΙΙ» και την προσπάθεια οικονομικής διάσωσης του «Ελαιουργείου» παρακαλώ να δηλώσουν την εικαστική τους συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν επικοινωνώντας στο e-mail: ioannis2000@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 693 73 83 500. Φωτογραφίες από τα εικαστικά έργα συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν το συντομότερο δυνατόν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ioannis2000@gmail.com (300 dpi σε 15 Χ 15 εκ. και περίπου 400-500 ΚΒ καθεμία).

Τα εικαστικά έργα θα πρέπει να παραδοθούν έπειτα από συνεννόηση έως το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και η μεγαλύτερη διάστασή τους να μην υπερβαίνει τα 80 εκατοστά.

Θα εκδοθεί αφίσα προβολής και ενημερωτικό φυλλάδιο.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Καθαρά Δευτέρα 18 Μάρτη 2013 στις 12:00 το μεσημέρι στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου.