Πίσω από τη μάσκα

αγόρι ντυμένο πειρατής
· Εκθέσεις · Λάρισα // Δημοσίευση: 10 Mar 2013

έκθεση Φωτογραφίας του Αποστόλου Ντόμαλη στο Χορίαμβο

«Πίσω από τη μάσκα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Απ. Ντόμαλη, που ξεκίνησε ήδη και εγκαινιάζεται την Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 7μ.μ, στον πολιτιστικό χώρο Χορίαμβο στην οδό Γαληνού 5 και Φαρμακίδου στη Λάρισα.

Πρόκειται για μια ενότητα από έγχρωμες φωτογραφίες επιλεγμένες από μια μακροχρόνια δουλειά όπου Απ. Ντόμαλης έκανε ανελλιπώς από το 1997 έως τις μέρες μας, ακολουθώντας με το φωτογραφικό του φακό τα άρματα και τούς καρναβαλιστές, στους δρόμους και τις πλατείες του Τυρνάβου, τις διαδικασίες προετοιμασίας του Μπουρανί, τα γλέντια και τις συναθροίσεις. Μπαίνουμε σε ένα ταξίδι στο χρόνο και την πρόσφατη ιστορία του καρναβαλιού πατώντας στην πραγματικότητα και αναδιαμορφώνοντας μια νέα πέρα από το προφανές , μέσα από την ματιά του φωτορεπόρτερ,Αποστόλη Ντόμαλη

Η έκθεση κάνει τον τρίτο της σταθμό στον Χορίαμβο στην Λάρισα, την Δευτέρα 11 Μάρτη, Στις 7 μμ

O Απόστολος Ντόμαλης είναι φωτορεπόρτερ, μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Το πάθος του για τη φωτογραφία ξεκινά στα τέλη του 1990, οπότε πειραματίζεται για πρώτη φορά με το ασπρόμαυρο φιλμ και την εμφάνιση σε σκοτεινό θάλαμο. Ακολουθούν σπουδές στα ΤΕΙ Αθηνών και το 1996 οι πρώτες επαγγελματικές συνεργασίες στο κοινωνικό και αθλητικό φωτορεπορτάζ.

Το 1997 επιστρέφει στη Λάρισα και ένα χρόνο αργότερα ξεκινά την επαγγελματική του συνεργασία με την εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας, στην οποία εργάζεται έως σήμερα,παράλληλα συνεργάζεται με Αθηναϊκά πρακτορεία κυρίως αθλητικού φωτορεπορτάζ. Από το 2000 συμμετέχει στο κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης, φωτογραφίζοντας στη Νίκαια της Γαλλίας,την Πράγα, τη Γένοβα και τη Θεσσαλονίκη.

Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση εντύπων καθώς και με την ταξιδιωτική φωτογραφία (Κούβα 2004, Βενεζουέλα 2005). Φωτογραφίες του περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία Ελληνικής Γλώσσας Α' και Β' γυμνασίου.

Επίσης στην εκπαίδευση έχει διατελέσει εκπαιδευτικός συνεργάτης στα ΝΕΛΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ και στο ΚΕΕ Λάρισας.

Η έκθεση «Πίσω από τη Μάσκα» ήταν η δεύτερη ατομική του έκθεση και διοργανώθηκε από τον δήμο Τυρνάβου στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων το 2010