Nikon D7100

Φωτογραφία της φωτογραφικής μηχανής
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 14 Mar 2013

νέα DSLR 24,1 megapixel με φορμά DX, από την Nikon

Με την κυκλοφορία της νέας Nikon D7100 24,1 megapixel με φορμά DX για γνώστες της φωτογραφίας, η Nikon σάς προσφέρει όσα χρειάζεστε για να χαρίσετε μια ένεση αδρεναλίνης στις φωτογραφίσεις σας. Εντυπωσιακά ελαφριά και compact για τις λειτουργίες που διαθέτει και με τόσο ανθεκτικό σώμα, η Nikon D7100 πάντα θα κάνει κάτι περισσότερο για εσάς. Το σύστημα AF 51 σημείων επαγγελματικής κλάσης ενσαρκώνει το όραμά σας με εκπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι, οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την παραμικρή λεπτομέρεια και τα video full HD είναι ευκρινή και καθαρά.

Παρουσιάζοντας τη νέα φωτογραφική μηχανή υψηλής απόδοσης, η κυρία Marina Gurevich, Διευθύντρια προϊόντων της σειράς των καταναλωτικών DSLR στη Nikon Europe, δήλωσε: «Εάν σας αρέσει να τραβάτε τοπία, τη φύση ή τα άγρια ζώα, ή εάν είστε δεινοί ταξιδιώτες, τότε η νέα Nikon D7100 έχει σχεδιαστεί για εσάς. Προσφέρει πολλές ισχυρές λειτουργίες που επεκτείνουν τους ορίζοντες των σημερινών φωτογραφικών μηχανών με φορμά DX της Nikon. Όλες αυτές οι λειτουργίες χωράνε σε ένα ανθεκτικό κι αδιάβροχο σώμα. Έτσι, οι φωτογράφοι μπορούν πλέον να απολαμβάνουν εκπληκτική απόδοση σε μια φορητή φωτογραφική μηχανή που θα παίρνουν παντού μαζί τους».

Και πρόσθεσε: «Η έξοχη ποιότητα εικόνας και η ανώτερη εργονομία της Nikon D7100 σάς προσφέρουν τα εργαλεία για να πυροδοτήσετε το πάθος σας για έξοχες φωτογραφίες. Πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή με φορμά DX που είναι έτοιμη για κάθε πρόκληση· γεννημένη να σας χαρίσει έξοχα αποτελέσματα».

YouTube

ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
Η Nikon D7100 προσφέρει κορυφαία απόδοση και νέα επίπεδα ποιότητας εικόνας μέσα από μια εμπνευσμένη σειρά των λειτουργιών. Ο ισχυρός αισθητήρας CMOS 24,1 megapixel με φορμά DX εγγυάται εικόνες με καθαρές λεπτομέρειες. Εξαλείφοντας τη χρήση του οπτικού χαμηλοπερατού φίλτρου (OLPF), ο αισθητήρας αξιοποιεί στο έπακρο τα megapixel που διαθέτει για εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση. Οι εικόνες αποτυπώνονται με εξαιρετική καθαρότητα, επιτρέποντας τη σύλληψη και των λεπτότερων υφών, όπως τα μαλλιά ή τα πούπουλα, με πολύ υψηλή ευκρίνεια. Ο επεξεργαστής εικόνας EXPEED 3 προσφέρει λειτουργία υψηλής ταχύτητας, ζωντανή αναπαραγωγή χρωμάτων και βελτιωμένη αποθορυβοποίηση.

Η υψηλή ευαισθησία ISO των 100-6400, επεκτάσιμη έως τα 25600, προσφέρει έξοχα αποτελέσματα ακόμη και σε κακοφωτισμένα ή σκοτεινά περιβάλλοντα και αποτυπώνει καθαρά τα γρήγορα κινούμενα θέματα. Η λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας είναι εγγυημένη για έως 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο, για να αποτυπώνει εύκολα τις λεπτομέρειες των γρήγορων κινήσεων ή των ταχύτατα μεταβαλλόμενων εκφράσεων του προσώπου. Με αυτήν τη φωτογραφική μηχανή, μπορείτε πάντα να βρίσκεστε στην καρδιά της δράσης.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ 51 ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΛΑΣΗΣ
Το σύστημα AF της Nikon D7100 προσφέρει απόδοση επαγγελματικής κλάσης χάρη στον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται και στις D4. Χρησιμοποιεί 51 σημεία εστίασης με 15 αισθητήρες διασταύρωσης (cross-type) στην κεντρική περιοχή, προσφέροντας τέλεια ακρίβεια και λήψη θεμάτων. Η ταχεία εστίαση επιτυγχάνεται ακόμη και σε πολύ θολή εικόνα, εξαιτίας της πιο γρήγορης αρχικής ανίχνευσης AF. Η λειτουργία AF είναι αποτέλεσμα της συνδυασμένης τιμής διαφράγματος των f/8, επιτρέποντας το συνδυασμό περισσότερων φακών και τηλεμετατροπέων. Αυτό είναι κάτι νέο για φωτογραφικές μηχανές αυτής της κατηγορίας. Η AF με ανίχνευση φάσης φτάνει την ελάχιστη φωτεινότητα των -2 EV, για ακριβή εστίαση ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου και του σεληνόφωτος.

Η AF με ανίχνευση φάσης κατά τις λήψεις με σκόπευτρο ενισχύεται από τη βελτιωμένη λειτουργία, ακρίβεια και ταχύτητα. Προσφέρει μεγάλη γκάμα λειτουργιών περιοχής, από Μονό σημείο έως Δυναμική περιοχή (σε 9, 21 ή 51 σημεία), παρακολούθηση 3-D και Αυτόματη επιλογή περιοχής. Στη Ζωντανή προβολή, στην AF με ανίχνευση αντίθεσης έχει επίσης βελτιωθεί η λειτουργία, η ακρίβεια και η ταχύτητα. Βελτιώθηκε και η λειτουργία AF-F video για ακόμη καλύτερες δυνατότητες εστίασης.

Η λειτουργία αναγνώρισης σκηνής χρησιμοποιεί τον ισχυρό αισθητήρα μέτρησης των 2016 pixel για να αναγνωρίσει, πριν από τη λήψη, το περιβάλλον του θέματός σας με ακρίβεια, βελτιώνοντας την αυτόματη έκθεση (AE), την αυτόματη εστίαση (AF) και την αυτόματη ισορροπία λευκού (AWB), για μεγαλύτερη ακρίβεια στον έλεγχο. Ο συνδυασμός του συστήματος AF 51 σημείων της Nikon D7100 με τον αισθητήρα RGB 2.016 pixel που διαθέτει προσφέρει μοναδική απόδοση που ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ DX ΜΕ ΚΡΟΠΑΡΙΣΜΑ 1,3X
Η λειτουργία κροπαρίσματος 1,3x προσφέρει μια σειρά επιλογών που επεκτείνουν τις δυνατότητες του φορμά DX. Πρώτον, δημιουργεί μοναδική προοπτική για τους υπάρχοντες και νέους φακούς προσφέροντας ένα επιπλέον εφέ τηλεφακού 1,3x. Σε αυτήν τη λειτουργία, τα 51 σημεία εστίασης καλύπτουν ακόμη ευρύτερη περιοχή του κάδρου, μέχρι τις άκρες, για εξαιρετική λήψη του θέματος. Επιτρέπει επίσης ταχύτερη λειτουργία για έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο συνεχών διαδοχικών λήψεων και εγγραφή video full HD έως 50i/60i. Αυτές οι λειτουργίες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μοναδικές δυνατότητες κατά τη λήψη άγριας φύσης ή δυναμικής δράσης, καθώς και για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των τηλεφακών.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ COMPACT ΣΩΜΑ
Το ελαφρύ και ανθεκτικό σώμα της Nikon D7100 με καλύμματα από κράμα μαγνησίου, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή στη σκόνη, τις πτώσεις και τις καιρικές συνθήκες, καθιστά τη φωτογραφική μηχανή πολύ ανθεκτική και παράλληλα πολύ ελαφριά γι’ αυτήν την κατηγορία. Με βάρος μόλις 675 g, τα συνδεδεμένα στη φωτογραφική μηχανή εξαρτήματα είναι στεγανά σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπουν την εισχώρηση υγρασίας και σκόνης, ενώ η λειτουργία καθαρισμού του αισθητήρα εικόνας ενεργοποιείται αυτόματα όταν ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται η φωτογραφική μηχανή. Ο μηχανισμός κλείστρου έχει υποβληθεί σε δοκιμές για 150.000 κύκλους λειτουργίας υπό απαιτητικές συνθήκες. Η D7100 είναι η φωτογραφική μηχανή που μπορείτε να εμπιστευθείτε, όπου κι αν πάτε, ό,τι κι αν κάνετε.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ
Η Nikon D7100 είναι εργονομικά σχεδιασμένη για σταθερό κράτημα και compact σχήμα και διαθέτει σκόπευτρο υψηλής απόδοσης με κάλυψη κάδρου που φτάνει το 100% και μεγέθυνση 0,94x. Η ευρυγώνια οθόνη LCD υψηλής έντασης 8 cm/3,2 in 1.229k-dot προσφέρει καθαρό και ακριβές καδράρισμα. Οι νέες λειτουργίες σκοπεύτρου, Ζωντανής προβολής και αναπαραγωγής είναι στη διάθεσή σας. Το βελτιωμένο κουμπί «i» σάς δίνει άμεση πρόσβαση σε συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες και η σημειακή ισορροπία λευκού μπορεί να οριστεί γρήγορα κατά τη λήψη σε Ζωντανή προβολή. Η διπλή υποδοχή κάρτας μνήμης προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο που τραβάτε και αποθηκεύετε τις εικόνες: εύκολη μετάβαση στη δεύτερη κάρτα όταν η πρώτη έχει γεμίσει ή αποθήκευση φωτογραφιών στη μία και video στην άλλη.

VIDEO FULL HD ΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΜΑ
Τα υψηλά πρότυπα στην ποιότητα εικόνας και η εύκολη λειτουργία επεκτείνονται στο video full HD, επιτρέποντάς σας να τραβάτε full HD (1.920 x 1.080) σε ταχύτητες καρέ έως 60i/50i σε λειτουργία κροπαρίσματος 1,3x και έως 30p/25p/24p σε φορμά DX. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε σε πραγματικό χρόνο μια σειρά δημιουργικών εφέ, όπως το Χρώμα επιλογής. Παρόλο που η Nikon D7100 διαθέτει ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο, είναι συμβατή και με εξωτερικό μικρόφωνο ME-1.

ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΣΚΗΝΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ
Κατά τη λήψη σκηνών υψηλής αντίθεσης, το Ενεργό D-Lighting (ADL) διατηρεί τις καθαρές λεπτομέρειες και στα φωτισμένα σημεία και στις σκιές – έστω κι αν το θέμα κινείται. Με την ισορροπημένη λειτουργία συμπληρωματικού φωτισμού φλας, το αποτέλεσμα του φλας ρυθμίζεται στο βέλτιστο δυνατό επίπεδο. Για θέματα με μεγάλες διαφορές στη φωτεινότητα, η λειτουργία Υψηλού δυναμικού εύρους (HDR) βοηθάει στη διατήρηση των λεπτομερειών και στις σκοτεινές και στις φωτεινές περιοχές της εικόνας. Αυτό επιτυγχάνεται όταν τραβιούνται δύο διαδοχικές εικόνες σε διαφορετικές εκθέσεις και, στη συνέχεια, συνδυάζονται έξυπνα σε μία.

ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Με ασύρματες δυνατότητες μέσω του προαιρετικού ασύρματου προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a, οι εικόνες από τη Nikon D7100 μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και ασύρματα σε μια έξυπνη συσκευή* AppleTM ή AndroidTM, για κοινοποίηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τοποθεσίες web κοινής χρήσης φωτογραφιών. Τώρα, οι καλύτερες φωτογραφίες σας μπορούν να κοινοποιηθούν άμεσα στους φίλους ή τη φωτογραφική κοινότητά σας όπου κι αν είστε. Ο έλεγχος της φωτογραφικής μηχανής μπορεί επίσης να επιτευχθεί από τη συσκευή σας για διακριτική απομακρυσμένη λήψη, βοηθώντας σας να τραβάτε μοναδικές φωτογραφίες χωρίς να ενοχλείτε τα θέματά σας.

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΕΦΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ
Η λειτουργία εφέ προσθέτει πρωτότυπες πινελιές σε φωτογραφίες και σε video. Υπάρχουν επτά ειδικά εφέ: Χρώμα επιλογής, Μινιατούρα, Έντονη και Χαμηλή φωτεινότητα, Σιλουέτα, Έγχρωμο σκίτσο και Νυχτερινή λήψη. Όλα αυτά τα εφέ μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικό χρόνο μέσα από τη Ζωντανή προβολή ώστε να βλέπετε τα αποτελέσματα την ώρα που τραβάτε. Το Χρώμα επιλογής σάς επιτρέπει να τονίζετε ένα μεμονωμένο χρώμα ή έως 3 χρώματα σε ασπρόμαυρο φόντο. Γυρίστε τον επιλογέα λειτουργιών στη ρύθμιση «Εφέ» και μπροστά σας ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας εικόνων. Υπάρχει επίσης μια σειρά επιλογών για να εφαρμόζετε τα εφέ και να επεξεργάζεστε τις εικόνες μετά τις λήψεις.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΛΗΨΗ
Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία του WR-1, ενός νέου ασύρματου απομακρυσμένου πομπού που επεκτείνει περαιτέρω την πρόσφατα ανανεωμένη σειρά των εξαρτημάτων ασύρματου χειρισμού της Nikon. Ο WR-1 διαθέτει οθόνη dot matrix και μια σειρά προηγμένων λειτουργιών που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει τις περισσότερες λειτουργίες λήψεων, από απλή απομακρυσμένη λήψη έως τη σύνθετη δομή πολλών φωτογραφικών μηχανών, καθώς και τη δυνατότητα να ελέγχει και να αλλάζει τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής όταν τον συνδέει στη Nikon D7100. Διάφορα σενάρια λήψεων μπορούν να προγραμματιστούν εκ των προτέρων, συμπεριλαμβανομένης της ταυτόχρονης λήψης, της φωτογράφισης με περιοδικό χρονοδιακόπτη καθώς και της προσαρμοσμένης υστέρησης κλείστρου. Ένα ζεύγος δεκτών WR-1 που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες για απρόσκοπτη επικοινωνία διαθέτει μια σειρά λειτουργιών με εμβέλεια τα 120 μέτρα, η οποία εμβέλεια μπορεί να επεκταθεί περισσότερο σε συνδυασμό με πολλά WR-1 ή/και WR-R10.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
• Αισθητήρας CMOS με φορμά DX 24,1 megapixel: χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο (OLPF): για εξαιρετική ευκρίνεια εικόνων ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.
• Επεξεργαστής εικόνας EXPEED 3: για λειτουργία υψηλής ταχύτητας, ζωντανή αναπαραγωγή χρωμάτων και βελτιωμένη αποθορυβοποίηση.
• Ευαισθησία ISO 100-6400, με δυνατότητα επέκτασης σε 25600: για μοναδική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
• Σύστημα AF επαγγελματικής κλάσης: χρησιμοποιεί 51 σημεία εστίασης, 15 εκ των οποίων είναι διασταύρωσης (cross-type) για πολύ γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση.
• Συνεχείς λήψεις 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο: για να είστε σίγουροι ότι θα πιάνετε πάντα εκείνη τη σκηνή γρήγορης δράσης.
• Λειτουργία κροπαρίσματος 1,3x που επεκτείνει τις δυνατότητες του φορμά DX: με εφέ υπερ-τηλεφακού, μεγαλύτερη ταχύτητα (έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο) και εξαιρετικά ευρεία κάλυψη AF.
• Αισθητήρας φωτομέτρησης RGB 2.016 pixel με Αναγνώριση σκηνών: ιδιαίτερα ακριβής μέτρηση για ακριβείς εκθέσεις, βελτιστοποίηση αυτόματης έκθεσης (AE), αυτόματης εστίασης (AF) και αυτόματης ισορροπίας λευκού (AWB) για μέγιστη ακρίβεια.
• Video Full HD: 1080p έως 60i/50i και 30p/25p/24p, για ομαλή εγγραφή video.
• Σκόπευτρο υψηλής απόδοσης: με περίπου 100% κάλυψη κάδρου και μεγέθυνση 0,94x.
• Οθόνη LCD υψηλής έντασης: για ευρυγώνια προβολή 8 cm/3,2 σε 1.229 k-dot.
• Άνετη φορητότητα: ισχυρές λειτουργίες σε ένα compact σώμα με βάρος μόλις 675 g.
• Ανθεκτικό σώμα με καλύμματα από κράμα μαγνησίου: προστασία κατά της σκόνης, των καιρικών συνθηκών και των πτώσεων.
• Διπλές υποδοχές κάρτας μνήμης SD: για εγγραφή σε περίπτωση υπερχείλισης δεδομένων και για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή για εγγραφή RAW και J-PEG ξεχωριστά.
• Εύκολα προσβάσιμες λειτουργίες χρήσης: βελτιωμένο κουμπί «i» και σημειακή ισορροπία λευκού για γρήγορη και ακριβή ρύθμιση ισορροπίας λευκού σε Ζωντανή προβολή.
• Ενεργό D-Lighting (ADL): διατηρεί τις λεπτομέρειες στα τονισμένα σημεία και τις σκιές για ισορροπημένες εικόνες.
• Υψηλό δυναμικό εύρος (HDR): συνδυάζει δύο λήψεις σε μία απελευθέρωση κλείστρου για να δημιουργήσει λεπτομερείς εικόνες σκηνών υψηλής αντίθεσης.
• Λειτουργία εφέ: επιτρέπει την εφαρμογή επιλεγμένων εφέ σε φωτογραφίες και σε video στη Ζωντανή προβολή.
• Ασύρματη συνδεσιμότητα*: συμβατή με τον ασύρματο προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a
• Φακοί NIKKOR: με τους φημισμένους φακούς NIKKOR μπορείτε να αξιοποιείτε στο έπακρο τα 24,1 megapixel και τη λειτουργία κροπαρίσματος 1,3x της φωτογραφικής μηχανής για να δημιουργήσετε εξαιρετικές εικόνες και να απολαύσετε τη φορητότητα των φακών DX.
• Τηλεχειρισμός: εύκολος χειρισμός των βασικών λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής απομακρυσμένα με τη βοήθεια του προαιρετικού WR-R10, των νέων ασύρματων δεκτών WR-1 και του ασύρματου πομπού WR-T10.

* Συμβατός με έξυπνες συσκευές iOS™ and Android™. Γι’ αυτήν τη λειτουργία απαιτείται η χρήση μιας αποκλειστικής εφαρμογής Wireless Mobile Utility που μπορεί να ληφθεί δωρεάν από το Google Play™ και το Apple App Store™. Οι ονομασίες Android, Google, Google Play, YouTube και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.