Κρίκος II

ασπρόμαυρη φωτογραφία, αντανάκλαση προσώπου γυναίκας σε τζάμι, φύση
· Εκθέσεις · Χανιά // Δημοσίευση: 17 Mar 2013

εικαστική έκθεση στο Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης του Δρομονέρου

Ξεκινώντας τη νέα εικαστική περίοδο για το έτος 2013 το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Πλατανιά και το Δήμο Καντάνου-Σελίνου ανοίγει εορταστικά τις εκδηλώσεις στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου και παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Κρίκος ΙΙ» την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 στις 12:00 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο. Εικαστική Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης. Κείμενα: Πέγκυ Κουνενάκη.

Στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Κρίκος ΙΙ» περισσότεροι από 60 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής και Φωτογραφίας ορμώμενοι από το διάλογο της ιδιαίτερης σχέσης του Έργου Τέχνης και του Καλλιτέχνη απέναντι στο Μουσείο και στην Πινακοθήκη που είναι οι φορείς μελέτης, προβολής, ανάδειξης και προστασίας του Δημιουργήματος του Καλλιτέχνη.

Η έκθεση «Κρίκος ΙΙ» έχει αφετηρία τη συνεργασία ανάμεσα στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ελαιουργείον» και τους Φίλους-Καλλιτέχνες και γνώμονα την αλληλεγγύη ανάμεσα στους δημιουργούς του Εικαστικού Πολιτισμού και τους φορείς προβολής και διάδοσής του. Με άμεση αναφορά στο ζωτικό Κρίκο συνεργασίας και αλληλεξάρτησης τούτων των δύο παραγόντων Πολιτισμού, του Καλλιτέχνη που δημιουργεί και του Μουσείου που συντηρεί, φυλάσσει και προβάλει το Δημιούργημά του, οργανώνεται τούτη η εικαστική έκθεση τόσο για την ανάδειξη της αμφίδρομης σχέσης Καλλιτέχνη-Μουσείου όσο και για την στήριξη του Μουσείου μαζί με την προσπάθεια του για πλατιά οικειοποίηση του Έργου Τέχνης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Κρίκος ΙΙ» είναι:

Στέλλα Αγγελάκη, Claire Allaz-Vourou, Μιχάλης Αρφαράς, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Daniel Voramar, Σοφία Δατσέρη, Χαράλαμπος Δερμάτης, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Σταμάτης Ζέρβας, Σπύρος Ζερβουδάκης, Ανδρέας Ζυμβραγός, Γιάννης Ηλιάκης, Γιώργος Ησαΐας, Αντιγόνη Καββαθά, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Κατερίνα Καλογεράκη, Αιμίλιος Καλογερής, Ειρήνη Κανά, Χριστίνη Κανιτσάκη, Έλλη Καραβανάκη, Κατερίνα Κατσούρα, Μαρία Κελαϊδή, Σάββας Κόης, Σοφία Κουράκη, Νίκος Κυρίτσης, James Lane, Ευαγγελία Λεργίου, Jan Liodaki, Karl-Heinz Loof, Γιάννης Λουράκης, Βαγγέλης Λυμπουρίδης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, David Macfarlane, Sue Macfarlane, Φάνης Μανουσάκης, Φίλιππος Μάνος, Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης, Εριέττα Μαρκαντωνάτου, Μαρία Μιχελογιάννη, Radu Belcin, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ρένα Μπραουδάκη, Stephanie Nuckel, Ευτύχης Παλλήκαρης, Παντελής Παντελόπουλος, Νικόλαος Παπουτσάκης, Φάνης Παρασκευουδάκης, Μιχάλης Πολυχρονάκης, Νατάσσα Πουλαντζά, Tiffany Riley, K. B. Rölle, Μάριος Σιμόπουλος, Έλενα Σούστα, Κωνσταντίνος Σταματίου, Γιάννης Στεφανάκις, Rena Stollenwerk, Κωνσταντίνα Συλίκου, Ελευθερία Σωτηροπούλου, Γιώργος Τζεγιαννάκης, Angelo Tziara, Αντώνης Τριανταφύλλου, Κατερίνα Τσεμπελή, Konstantin Fischer, Αντώνης Φραντζεσκάκης, Εύη Φωτοπούλου και Sally Heard.

Συνάμα στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου θα συνεχιστεί η παρουσίαση των εικαστικών εκθέσεων «Από το Δώρο στο ΑντίΔωρο» και «Τα Εξαιρετικά Προϊόντα του Τόπου μας». Ανοικτά κάθε Κυριακή από 11:00 το πρωί έως 9:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Από 26 Μαρτίου μέχρι 31 Μαΐου 2013 στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Ελαιουργείον» θα πραγματοποιούνται, κατόπιν προσυνεννόησης, από Δευτέρα έως Παρασκευή, Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφήβους και νέους.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Καθαρά Δευτέρα 18 Μάρτη 2013 στις 12:00 το μεσημέρι