Nikon Coolpix A

Φωτογραφία της φωτογραφικής μηχανής
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 04 Απρ 2013

η μικρότερη φωτογραφική μηχανή παγκοσμίως που διαθέτει αισθητήρα με φορμά DX

Η Nikon ανακοίνωσε στις 5 Μαρτίου 2013 τη νέα COOLPIX A των 16,2 megapixel που αποτελεί τη μικρότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που διαθέτει αισθητήρα με φορμά DX και μπορεί να ανταποκριθεί με ευκολία σε απαιτητικές συνθήκες λήψης. Αποσκοπώντας στην υψηλή ανάλυση και την υψηλή ευκρίνεια ολόκληρης της εικόνας, η A υιοθετεί έναν αισθητήρα που δεν ενσωματώνει οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα οπτικό σύστημα που αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του φακού NIKKOR υψηλής ευκρίνειας και την ανάλυση του αισθητήρα με φορμά DX. Με το μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης σε μοντέλα DSLR, η COOLPIX A εγγυάται ανώτερες επιδόσεις και άριστη ποιότητα εικόνας, με ελάχιστη, ωστόσο, κατανάλωση ενέργειας.

YouTube

Κατά τη λήψη φωτογραφιών υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κατά την αποτύπωση θεμάτων που κινούνται γρήγορα, μια υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 25600) εξασφαλίζει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες με ελάχιστο θόρυβο. Όταν θέλετε να ελέγξετε την ποιότητα του φωτός, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις έξι διαφορετικές ρυθμίσεις Ενεργού D-lighting της φωτογραφικής μηχανής, να προσαρτήσετε μια συμβατή εξωτερική μονάδα φλας Speedlight ή να χρησιμοποιήσετε το δακτύλιο προσαρμογής UR-E24, ώστε να δημιουργήσετε διάφορα εφέ προσαρτώντας φίλτρα φακού (46 mm) ή ένα σκίαστρο φακού (HN-CP18) για να μειώσετε το φως του περιβάλλοντος.

Υπό όποιες συνθήκες φωτισμού κι αν φωτογραφίζετε, η προηγμένη τεχνολογία φακού της Nikon εξασφαλίζει εξαιρετική ακρίβεια, καταπληκτική ανάλυση και υψηλή αντίθεση. Ο ευρυγώνιος φακός NIKKOR με σταθερή εστιακή απόσταση 18,5 mm f/2,8 (ισοδύναμο με 28 mm) παρέχει εκπληκτική ευκρίνεια σε όλο το εύρος του διαφράγματος και όλες οι οπτικές αποκλίσεις (π.χ. φαινόμενα σφαιρικής απόκλισης και κόμης) ελαχιστοποιούνται χωρίς να απαιτείται ψηφιακή αντιστάθμιση. Το στρογγυλό διάφραγμα ίριδας επτά λεπίδων μειώνει το φως όπου είναι απαραίτητο και θαμπώνει όμορφα και φυσικά το φόντο.

Πλήρης δημιουργικός έλεγχος

Οι λειτουργίες έκθεσης PSAM προσφέρουν περισσότερο δημιουργικό έλεγχο, ενώ δύο λειτουργίες χρήστη σάς επιτρέπουν να ανακαλείτε άμεσα τις επιθυμητές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής. Ένα προσαρμοζόμενο κουμπί λειτουργίας σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακάμπτετε το μενού και να ορίζετε συντομεύσεις για τις αγαπημένες ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής και ο δακτύλιος εστίασης φακού επιτρέπει τη χειροκίνητη εστίαση και τη χειροκίνητη παράκαμψη στη λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Η COOLPIX A υποστηρίζει επίσης δεδομένα εικόνας RAW (NEF) συμπίεσης 14 bit, κάτι που συμβαδίζει απόλυτα με το φορμά που χρησιμοποιείται στις DSLR. Οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν πρωτότυπες, μη επεξεργασμένες εικόνες εντός της φωτογραφικής μηχανής, σε μια μεγάλη οθόνη LCD 7,5 cm (3,0 in. 921.000 κουκκίδες). Η δυνατότητα Picture Control σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις αντίθεσης και χρώματος (Τυπικό, Ουδέτερο, Ζωντανό, Μονόχρωμο, Πορτραίτο Τοπίο και Προσαρμογή), ώστε να ταιριάζουν στις εκάστοτε συνθήκες. Για εκείνους που επιθυμούν να διασκεδάσουν με τις φωτογραφίες τους, υπάρχει δυνατότητα επί τόπου βελτίωσης των φωτογραφιών με μια μεγάλη ποικιλία εφέ φίλτρου όπως η λειτουργία Επιλεκτικού χρώματος, η οποία μετατρέπει τις φωτογραφίες σε μονόχρωμες και στη συνέχεια, προσθέτει μια πινελιά χρώματος της επιλογής σας.

Πρόσθετες βασικές δυνατότητες της COOLPIX A

Συμβατή με την τεχνολογία Wi-Fi: χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Wi-Fi, για να μεταφέρετε φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας στην έξυπνη συσκευή σας* μέσω ενός προαιρετικού dongle Wi-Fi (WU-1a).
Εγγραφή video full HD (1080p): στα 30, 25 ή 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και με στερεοφωνικό ήχο, μέσω ενός ενσωματωμένου στερεοφωνικού μικροφώνου.
Εξελιγμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη: διαθέτει περιβάλλον εργασίας χρήστη (GUI) με γραφικά που προέρχεται από τη σειρά DSLR της Nikon.
Συνεχείς λήψεις στα 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) (έως 26 καρέ): φωτογραφίστε δράση γρήγορης κίνησης στα 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
Προαιρετικό εξωτερικό οπτικό σκόπευτρο: για εκείνους που προτιμούν ένα παραδοσιακό σκόπευτρο, αυτό το προαιρετικό εξάρτημα (DF-CP1) προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή αντί της οθόνης LCD. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «θερμό πέδιλο», για να προσαρτήσετε μια πιο ισχυρή εξωτερική μονάδα φλας Speedlight.
Συμβατή με προαιρετικό GPS (GPS-1): σας επιτρέπει να καταγράφετε την ακριβή τοποθεσία (γεωγραφικό πλάτος και μήκος) των φωτογραφιών με τη μορφή «geotag».
Συμβατή με κάρτες SD: αυξήστε τη χωρητικότητα του χώρου αποθήκευσης χρησιμοποιώντας κάρτες SD (συμβατή με SDHC, SDXC και UHS-I), για να αποθηκεύετε φωτογραφίες και video.

Δείτε περισσότερα για την Nikon COOLPIX A εδώ