√Άνθρωπος

Φωτογραφία Έκθεσης
· Εκθέσεις · Καρδίτσα // Δημοσίευση: 22 Απρ 2013

έκθεση της εικαστικής ομάδας Template Life στην Καρδίτσα

Με την οικονομική κρίση και την εκρηκτική κοινωνικοπολιτική κατάσταση να επισκιάζουν όλη την Ευρώπη, η ελληνική ομάδα Template Life δίνει μια νότα αισιοδοξίας και παρουσιάζει μια θετική πλευρά της καθημερινότητάς.

Με κύριο κίνητρό μας την ανάγκη για θετική δράση και όπλο μας τη δημιουργικότητα, αντλήσαμε έμπνευση από τις βάσεις της ύπαρξής μας.

Επιστρέψαμε στη φύση! Σε αυτήν που μας δίδαξε, ότι μπορούμε και οφείλουμε να επιβιώσουμε με τα ελάχιστα, γιατί επί της ουσίας μόνο αυτά χρειαζόμαστε.

Επιστρέψαμε στις ρίζες μας! Ψάξαμε βαθιά στα χώματά μας και στα θεμέλια της ψυχής μας και ανακαλύψαμε εκ νέου δέντρα. Δέντρα που μας χαρίζουν τροφή και δέντρα που φέρουν τα κλαδιά τους ως ανοιχτές αγκαλιές, προστατεύοντάς μας από τις κακουχίες κάτω από το δροσερό ίσκιο των καταπράσινων κλαδιών τους. Βρίσκοντας τις «ρίζες», ανακαλύψαμε ξανά τον άνθρωπο και το σθένος που κρύβει μέσα του. Μέσα από την ανάγκη για αναπτέρωση του ηθικού μας, δέσαμε με γερά δεσμά την αλυσίδα ΡΙΖΑ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Η εικαστική ομάδα Template Life σας προσκαλεί στη φωτογραφική έκθεση «√ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και σας καλεί να «ταξιδέψετε» με τη δική της ματιά αισιοδοξίας, μέσα από εικόνες που παραθέτουν -με μαθηματική ακρίβεια- την απαράμιλλη και άρρηκτη συνύπαρξη ανθρώπου-φύσης.

Συμμετέχουν: Σοφία Αντωνίου, Στέλλα Γιακουμάτου, Μαριαλένα Κουτεντάκη, Γεωργία Οικονόμου, Ράνια Μανασή, Γιώργος Μπογδάνης, Μάρθα Παπαχρήστου, Μυρτώ Παντέλογλου, Αγγελική Παληογεώργου, Άννα Παπαθεοδώρου, Χριστιάνα Πετουσάκη, Νάντια Πούλιου, Πέλα Σκινιώτη, Εβίτα Ταχατάκη, Κατερίνα Τσεβά, Μαρία Φουρουντζοπούλου, Ειρήνη Χλαχλά

Επιμέλεια έκθεσης: Χριστιάνα Πετουσάκη |Φωτογράφος / Καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της «2ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης»
Εγκαίνια: 26 Απριλίου στις 20:20

Λίγα λόγια για την Template Life
Η TEMPLATE LIFE είναι μια δημιουργική ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2008. Αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικών εικαστικών εμπειριών και ενδιαφερόντων, που έθεσαν ως κοινό στόχο την ενασχόλησή τους με θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Εκθέτει αναζητήσεις και προβληματισμούς, καταθέτοντας τις προθέσεις–θέσεις-φιλοδοξίες για περαιτέρω συνεργασίες, επικοινωνίες και κοινές πορείες με κάθε εικαστική έκφραση που τροφοδοτείται από το συγκεκριμένο εκρηκτικό μείγμα σκέψης-εικόνας.