Φεστιβάλ Π.Ο.Φ.Π.Π. 2013

αφίσα εκδήλωσης
· Φεστιβάλ · Πάτρα // Δημοσίευση: 18 Μάιος 2013

Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών

Μέχρι και την Κυριακή 19 Μαΐου στο A.Σ.Τ.Ο - Επικοινωνούμε (Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων-επικοινωνούμε) πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών 2013.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους και όλες στο Φεστιβάλ μας όπου θα έχετε την ευκαιρία στον ίδιο χώρο να δείτε φωτογραφίες, να ακούσετε μουσική, να ζωγραφίσετε, να παρακολουθήσετε χορό, να χορέψετε οι ίδιοι, να “τσαλακωθείτε” σε ένα θεατρικό παιχνίδι, να ακούσετε ποίηση, να δείτε μια ταινία και όλα αυτά σας προσφέρονται ελεύθερα από την αγάπη όλων εμάς που το διοργανώνουμε.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, 13:00 - 15:00 θα πραγματοποιηθούν Μάθημα φωτογραφίας για αρχάριους.

 

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ
Οι Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών είναι ένας σύλλογος αποτελούμενος από τα εξής τμήματα: χορευτικό, μουσικό, εικαστικό, λογοτεχνικό, θεατρικό, φωτογραφικό και κινηματογραφικό. Πρόκειται για ένα σύλλογο με ενεργή δράση και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας απ’ το 1981. Πραγματοποιεί τακτικά εκθέσεις, παραστάσεις, φεστιβάλ και κατα καιρούς συνεργάζεται με αντίστοιχες ομάδες άλλων πόλεων. Λειτουργεί στο κέντρο της πόλης (Αλ.Υψηλάντου 122) σε ένα διώροφο κτήριο μέσα στο οποίο συνυπάρχουν και αναπτύσσονται η έμπνευση, η συνεργασία και η δημιουργικότητα 400 και πλέον ανθρώπων. Η λειτουργία των ομάδων στηρίζεται στην αλληλεπίδραση των μελών, στη μετάδοση γνώσεων κι εμπειριών από παλιότερους σε νεότερους, χωρίς επί πληρωμή καθηγητές. Σ’αυτές συμμετέχουν φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και του ΑΤΕΙ, καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητές τους, με μια ετήσια συνδρομή των 15€. Ο σύλλογός μας χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Τοπάλη και το Πανεπιστήμιο Πατρών, τα οποία δεδομένων των συνθηκών που ζούμε έχουν πλεον περιορίσει την χρηματοδότηση στην κάλυψη των λειτουργικών μας εξόδων, με ορατό τον κίνδυνο από του χρόνου να μην υπάρχουν ούτε αυτά. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για δημιουργικότητα στην τέχνη και για συλλογική έκφραση θεωρούμε χρέος μας να κρατήσουμε έναν τέτοιο χώρο ζωντανό.

Σ’ αυτά τα πλαίσια το φετινό φεστιβάλ των Π.Ο.Φ.Π.Π. μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε, πέραν της καλλιτεχνικής μας δραστηριότητας, το ζήτημα επιβίωσης των ομάδων καθώς και τη διεκδίκηση ενός μεγαλύτερου και λειτουργικότερου χώρου, ειδικά εφ’όσον υπάρχουν πολλά ανεκμετάλλευτα δημόσια κτήρια στην περιοχή. Όσον αφορά στην αναζήτηση χώρου για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, έπειτα από διαδοχικές αρνήσεις για διάφορους δημοτικούς χώρους στραφήκαμε στο “Στρούμπειο”, ως ένα χώρο προσβάσιμο σε όλους. Εκεί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια άνευ λόγου αρνητική προδιάθεση η οποία έγκειται σε μια διαστρεβλωμένη αντίληψη - προκατάληψη που υπάρχει από μερίδα κόσμου για τους φοιτητές. Στη συνέχεια ήρθαμε σε επαφή με την διευθύντρια του σχολείου “Π. Κανελλόπουλος” με την οποία καταφέραμε να βρούμε μια ενδιάμεση λύση, παρά τους ενδοιασμούς της. Ώστοσο κρίναμε πως το κλίμα του “Α.Σ.Τ.Ο.” ήταν καταλληλότερο για τις ανάγκες του φεστιβάλ ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα συνύπαρξης όλων των ομάδων στον ίδιο χώρο.