Επιπλέων - Float

Αφίσα Έκθεσης
· Εκθέσεις · Χανιά // Δημοσίευση: 02 Ιουν 2013

έκθεση φωτογραφίας του Karl-Heinz Loof στο Μουσείο Αλιείας του Κολυμβαρίου

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το Μουσείο Αλιείας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Επιπλέων - Float» του Karl-Heinz Loof στο Μουσείο Αλιείας του Κολυμβαρίου το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στις 19:30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Εικαστική Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης & Θεόδωρος Παρασκάκης.

Το χρώμα, το νερό και το φως καθοδηγούν τον φωτογραφικό φακό του Karl-Heinz Loof. Ο τόπος αναμφίβολα κινεί τα νήματα στις αναφορές του φωτογράφου και επεμβαίνει καθοριστικά στις προσωπικές του επιλογές σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος. Η Δυτική Κρήτη που επέλεξε να ζει ο φωτογράφος αποτελεί το πεδίο δράσης των φωτογραφικών αναζητήσεων και των εικαστικών παρορμήσεων του κεντροευρωπαίου καλλιτέχνη που συνειδητά οριοθέτησε τον νέο τόπο διαβίωσής του επιλέγοντας την καθημερινή επαφή του με το μεσογειακό φως και το κρητικό τοπίο. Η ενότητα έργων του «Επιπλέων - Float» παρουσιάζει τμήμα της ενάλιας κρητικής εικόνας σε σχέση με το φως που γεννά το χρώμα και άμεσα αντικατοπτρίζει την νέα ευεξία τόσο στον τομέα της έμπνευσης, όσο και στον δημιουργικό στίβο του καλλιτέχνη που 15 χρόνια τώρα έχει επιλέξει την Κρήτη ως σημείο αναφοράς στην τέχνη του και νέα πατρίδα στην ζωή του.

Ο Karl-Heinz Loof γεννήθηκε το 1949 στο St. Michalisdonn της Γερμανίας. Αρχικά σπούδασε οικονομικά και ξεκίνησε να εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια και διαλέξεις για τη Φωτογραφία και την Τέχνη στην Ακαδημία των Τεχνών του Düsseldorf υπό την καθοδήγηση του Jörg Immendorff και του Soulis Moustakidis οι οποίοι συμμετείχαν στον εικαστικό κύκλο του Joseph Beuys. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Westdeutsche Landes-Bausparkasse, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Ελαιουργείον και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Γερμανίας. Από το 1998 μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στη Γερμανία και την Κρήτη απ΄ όπου εμπνέεται και δημιουργεί.