Φωτογραφία & Χορός: Ένας εικαστικός διάλογος

Φωτογραφία Εκδήλωσης
· Workshops · Αθήνα · Πικέρμι // Δημοσίευση: 12 Ιουν 2013

φωτογραφικό workshop & παράσταση χορού στο Long Room από την fotograficus

Ο σύγχρονος χορός συναντά την τέχνη της φωτογραφίας, μέσα από έναν ιδιότυπο συνδυασμό χορευτικής παράστασης, ψηφιακής προβολής και φωτογραφικού εργαστηρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης της μοναδικής Nelly's (γνωστή και ως Έλλη Σουγιουλτζόγλου- Σεραϊδάρη).

Η fotograficus διοργανώνει αφενός ένα φωτογραφικό εργαστήριο, όπου ενδιαφερόμενοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποτυπώσουν ζωντανά τρεις χορεύτριες με φόντο τις εικόνες της Nelly's, καθώς και τα σχεδόν κινηματογραφικά σκηνικά που βρίσκονται διάσπαρτα στον περιβάλλοντα χώρο, κι αφετέρου μία παράσταση σύγχρονου χορού με παράλληλη προβολή των καλύτερων φωτογραφιών του φωτογραφικού εργαστηρίου.

Oι διοργανωτές και επιμελητές της έκθεσης, σε συνεργασία με την χορογράφο Έλενα Πραπίδη, διοργανώνουν μία παράσταση “site-specific”, δηλαδή μία χορευτική παράσταση όπου οι χορευτές θα συνυπάρξουν, μέσω της χορογραφίας, με τον ιδιαίτερο χώρο του Long Room αλλά και του περιβάλλοντος υπέροχου φυσικού τοπίου. Ένα σόλο και ένα ντουέτο θα εναρμονιστούν με τον μυσταγωγικό χώρο του Long Room και θα συνευρεθούν σ' έναν ιδιαίτερο διάλογο με τις διάσημες φωτογραφίες γυμνών χορευτριών της Nelly's. Oι νέες, ανερχόμενες χορεύτριες του σήμερα - Γεωργία Αβασκαντήρα, Ειρήνη Καλαϊτζίδη, Χρύσα Καρυοφυλλή - θα συναντηθούν σε ένα νοητό ταξίδι του χρόνου με τις μοναδικές χορεύτριες του 1930, Mona Paiva & Nikolska.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση “Nelly's at the Long Room” αποτελεί διοργάνωση της fotograficus, σε επιμέλεια της Ιωάννας Βασδέκη & Jeff Vanderpool, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Κυριακή 16 Ιουνίου
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• 11:00πμ-13:00μμ: Φωτογραφικό εργαστήριο – Οι φωτογράφοι φωτογραφίζουν τις χορεύτριες εντός της έκθεσης της Nelly's και στον εξωτερικό χώρο, στο κτήμα φυσικού κάλλους,
• 8:00μμ: Παράσταση χορού – σόλο και ντουέτο – με παράλληλη προβολή των καλύτερων φωτογραφιών του φωτογραφικού εργαστηρίου
Κόστος συμμετοχής (συμπεριλαμβάνεται δωρεάν είσοδος στην έκθεση καθώς και το ΦΠΑ):
1) Φωτογραφικό εργαστήριο & παράσταση: 25 ευρώ
2) Φωτογραφικό εργαστήριο: 15 ευρώ
3) Παράσταση: 12 ευρώ

Για εγγραφές/εισητήρια
1. Long Room εκθεσιακός χώρος: Σάββατο & Κυριακή (12-8μμ, τηλ. 6974162550, 6931181203
2. Athens House of Photography: (Τετ-Παρ, 4-8μμ & ΣΚ, 12-6μμ), Ελευσινίων & Κεραμέων, Μεταξουργείο.
3. Κατάθεση σε λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης: 098/607618-17,
IBAN GR2801100980000009860761817
SWIFT (BIC) ETHNGRAA (σημειώστε παρακαλώ την ακριβή αιτία κατάθεσης)

ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ LONG ROOM: Κυριακή 16 Ιουνίου
Διάρκεια έκθεσης: Έως 23 Ιουνίου 2013
Γενική είσοδος έκθεσης: 3 ευρώ
Ώρες λειτουργίας: 12-8μμ, Σάββατο & Κυριακή (καθημερινά κλειστά)
Διεύθυνση: οδός Αδαμοπούλου (1χλμ από την λεωφόρο Μαραθώνος), Πικέρμι, 19ο χλμ. λεωφόρου Μαραθώνος (αριστερά προς Ντράφι). Στάσεις μετρό: Παλλήνη & Δουκίσης Πλακεντίας (σε συνδυασμό με λεωφορεία).

* ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Eπικοινωνία με την χορογράφο Έλενα Πραπίδη: eprapidi@hotmail.com