CHEAPART Θεσσαλονίκη 2013

πρόσκληση εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη · Καλαμαριά // Δημοσίευση: 15 Ιουν 2013

για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο Στρατόπεδο Κόδρα

Η CHEAPART πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά το 1998. Τον Ιούνιο του 2013 θα φιλοξενήθεί για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμαριάς στο Στρατόπεδο Κόδρα. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος επιλεγμένοι καλλιτέχνες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό με καινούριες ενότητες έργων.

Φέτος και για πρώτη χρονιά η διοργάνωση της CHEAPART διευρύνει τις δραστηριότητες δίνοντας έναν φεστιβαλικό χαρακτήρα που θα εμπλέξει την πόλη της Θεσσαλονίκης με προτάσεις μουσικής καθώς και δραστηριότητες για παιδιά. Θα παίξουν μπάντες με σαξόφωνα (οι Κουκλουσαξ), ένα κουαρτέτο εγχόρδων και ένα τρίο με πνευστά. Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για παιδιά επιμελείται η Ευαγγελία Νικηφόρου, με εικαστικά παιχνίδια και με εκμάθηση ποδηλάτου. Τέλος θα απολαύσουμε σουίνγκ από νέους χορευτές.

 

CHEAPART
Η CHEAPART επιδικνύει τα τελευταία 18 χρόνια μια συνεχή καλλιτεχνική παρουσία στην εγχώρια εικαστική σκηνή στη διάρκεια των οποίων έχει παρουσιάσει στο κοινό πάνω από 400 καλλιτέχνες. Πολλοί φιλότεχνοι που παρακολούθησαν την πορεία αυτή και άλλοι που μεγάλωσαν με τη συστηματική παρουσία της CHEAPART θα έχουν σίγουρα πολλά να διηγηθούν. Αρκετοί γνώρισαν το διάστημα αυτό από κοντά τους καλλιτέχνες και συνδέθηκαν φιλικά με αυτούς και το έργο τους. Τόσο το κοινό όσο και οι καλλιτέχνες αισθάνονται την εκδήλωση αυτή τόσο οικεία όσο και μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι τους. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί όλοι είμαστε ένα οργανικό μέρος της εκδήλωσης που μας παρέχει την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί συζητώντας, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες. Το διεθνές δίκτυο της CHEAPART περιλαμβάνει πλέον μετά τη Βιέννη και τη Λεμεσό και το Άμστερνταμ. Οι συνεργασίες καλλιτεχνών, οργανισμών και επιμελητών που προκύπτουν από το δίκτυο της CHEAPART έχουν αποδώσει τα τελευταία χρόνια καρπούς που μετρώνται πλέον σε αριθμούς συμμετοχών, επισκεπτών, εκθέσεων και διεθνών εκδηλώσεων. Η CHEAPART αποτελεί ένα σπάνιο ίσως μοναδικό δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτιστικού σχεδιασμού που το μοντέλο της εξάγεται με επιτυχία και σε χώρες του εξωτερικού κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά της στοιχεία. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η διείσδυση στην τοπική σκηνή και η αποδοχή από την κοινωνία που ενσωματώνει τις εκδηλώσεις αυτές στον κορμό της.

Συμμετέχουν:
Γιώργος Αγγελάκης, Cemal Akyuz, Στέφανος Αλαφούζος, Τζωρτζίνα Αλεξανδρή, Βασίλης Αλεξάνδρου, Ράνια Αντύπα / Άκης Χρήστου, Γιώτα Αποστολοπούλου, Μαρία Αργυριάδου, Afet Akin, Θωμάς Γιατράς, Δημήτρης Γκιούλτσος, Σταυρούλα Γρηγορίου, Αναστασία Δεληγιάννη, Έφη Δούλια, Σωτηρία Ζορμπά, Άγγελος Ζυμάρας, Μαρή Θεοφίλου, Εύη Καπλάνη, Χρήστος Καπογιαννάκης, Νικόλας Καραθανάσσης, Γεώργος Κιτσούκης, Κυριακή Κομνηνού, Angelica Κοσμίδου, Τερψιχόρη Κουζούνη, Γιάννης Κουτρούλης, Μαρίνα Κροντηρά, Αφροδίτη Κροντήρη Ende Neu, Ιωάννα Κυριακού, Γρηγόρης Λαγός, Σεμίνα Λάνταβου, Μαρία Λουκά, Χρυσούλα Μαλαντζίδου, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Μαρίνα Μανιαδάκη, Αντιγόνη Μανωλίδου, Μαργαρίτα Μαρκάκη, Αντωνία Μαντζούκα, Φανή Μουστακίδου, Δήμητρα Μπόζη, Έλσα Μπομπόλη, Ισμήνη Μπονάτσου, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελπίδα Παπαγεωργίου, Ελένη Παπαδοπούλου, Eλένη Παρχαρίδου, Γιάννης Πετρής, Ελευθερία Πετρίδου, Λευθέρης Πλακίδας, Peter Poulos, Σοφία Σενόγλου, Αντώνης Σκαμπαβίριας, Χριστίνα Smith, Λήδα Σπερελάκη, Εύα Σταυράκη, Σωτήρης Σωτηρίου, Γιώργος Ταξίδης, Ισμήνη Τελιγιορίδου, Μάνθα Τσιάλιου, Μαρία Τσιρουκίδου, Ελένη Τσοτσορού, Μάκης Φιόρος, Μαρία Χατζημουράτη