Πίσω από τη μάσκα

άνδρας και γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα πάνω σε μηχανή
· Εκθέσεις · Λάρισα · Τύρναβος // Δημοσίευση: 04 Φεβ 2010

έκθεση φωτογραφίας του Απ. Ντόμαλη

«Πίσω από τη μάσκα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Απ. Ντόμαλη, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ, στο Δημαρχείο Τυρνάβου.

Πρόκειται για έγχρωμες φωτογραφίες τις οποίες ο Απ. Ντόμαλης τράβηξε από το 1997 έως το 2009 στους δρόμους και τις πλατείες του Τυρνάβου, ακολουθώντας με το φωτογραφικό του φακό τα άρματα και τούς καρναβαλιστές, τις διαδικασίες προετοιμασίας του Μπουρανί, τα γλέντια και τις συναθροίσεις. Ένα ταξίδι στο χρόνο και την πρόσφατη ιστορία του καρναβαλιού έτσι όπως την αποτύπωσε καρέ - καρέ, το μάτι του φωτορεπόρτερ.

O Απόστολος Ντόμαλης είναι φωτορεπόρτερ, μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Το πάθος του για τη φωτογραφία ξεκινά στα τέλη του 1990, οπότε πειραματίζεται για πρώτη φορά με το ασπρόμαυρο φιλμ και την εμφάνιση σε σκοτεινό θάλαμο. Ακολουθούν σπουδές στα ΤΕΙ Αθηνών και το 1996 οι πρώτες επαγγελματικές συνεργασίες στο κοινωνικό και αθλητικό φωτορεπορτάζ.

Το 1997 επιστρέφει στη Λάρισα και ένα χρόνο αργότερα ξεκινά την επαγγελματική του συνεργασία με την εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας, στην οποία εργάζεται έως σήμερα,παράλληλα συνεργάζεται με Αθηναικά πρακτορεία κυρίως αθλητικού φωτορεπορτάζ.Από το 2000 συμμετέχει στο κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης, φωτογραφίζοντας στη Νίκαια της Γαλλιάς, στην Πράγα, τη Γένοβα και τη Θεσσαλονίκη.

Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση εντύπων καθώς και με την ταξιδιωτική φωτογραφία (Κούβα 2004, Βενεζουέλα 2005). Φωτογραφίες του περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία Ελληνικής Γλώσσας Α' και Β' γυμνασίου.
Επίσης στην εκπαίδευση εχει διατελέσει εκπαιδευτικός συνεργάτης στα ΝΕΛΕ,ΙΕΚ,ΚΕΚ,και προσφατα στο ΚΕΕ Λάρισας. Η έκθεση «Πίσω από τη Μάσκα» είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση και διοργανώνεται από τον δήμο Τυρνάβου στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Διάρκεια έκθεσης έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου,ώρες λειτουργίας 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θά γίνουν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010
Η έκθεση Φωτογραφίας του φωτορεπόρτερ Αποστόλου Ντόμαλη υπό την αιγίδα του Δήμου Τυρνάβου

Πληροφορίες: Απόστολος Ντόμαλης