Το Σώμα & οι Διαστάσεις του

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Προβολές · Χανιά // Δημοσίευση: 11 Αυγ 2013

έκθεση Φωτογραφίας & Βιντεοτέχνης στην Αίθουσα Τέχνης Alcanea στα Χανιά

Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Ξενοδοχείο “Alcanea Boutique” και το “Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον” παρουσιάζουν την έκθεση Φωτογραφίας & Βιντεοτέχνης «To Σώμα & οι Διαστάσεις του» στην Αίθουσα Τέχνης “Alcanea”, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στις 20:30.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν Ζωντανές Εικαστικές Δράσεις και Performances σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

«Το Ανθρώπινο Σώμα αποτελεί ένα συνεχές αντικείμενο μελέτης το οποίο στο πλαίσιο του θετικιστικού λόγου έχει ταυτισθεί με τη φυσική του υπόσταση. Η καρτεσιανή φιλοσοφική παράδοση και ο δυϊσμός της ανθρώπινης ύπαρξης σε Σώμα και Πνεύμα υπογράμμισε τη διαχείρισή του ως βιολογικού αντικειμένου οδηγώντας τις Τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες στην υιοθέτηση και αναπαραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Το Σώμα ως φυσικό φαινόμενο διαμορφώνει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων στα δρώντα υποκείμενα καθώς στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες το σώμα τείνει να αναπαριστά σχεδόν κατά απόλυτο τρόπο το Ανθρώπινο Υποκείμενο. Το Ανθρώπινο Σώμα προσλαμβάνεται ως ο καθρέπτης της ανθρώπινης ύπαρξης και η σχέση του με τα άλλα σώματα, το χώρο και το χρόνο το μετατρέπει σε εκφραστή θέσεων, αντι-θέσεων, παρα-θέσεων και πάροχο πνευματικού διαλόγου».