Η Θεσσαλονίκη αλλιώς

αφίσα εκδήλωσης
· Ημερίδες · Προβολές · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 02 Ιουν 2010

προβολές φωτογραφιών πάνω σε κτίρια στην οδό Ερνέστου Εμπράρ στο πλαίσιο της Photobiennale

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο αστικό πείραμα «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς» που διοργανώνει το Περιοδικό Παράλλαξη με αφορμή τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου, στις 21.00-24.00, πραγματοποιούνται προβολές φωτογραφιών από την ιστορία της Θεσσαλονίκης πάνω σε κτίρια στην οδό Ερνέστου Εμπράρ.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ
ένα αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη
www.parallaximag.gr/thessaloniki.html

Σε μια περίοδο προβληματισμού και συζήτησης σχετικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης, την πόλη του παρελθόντος, την πόλη του παρόντος, την πόλη που ζούμε, την πόλη που αλλάζει και -πάνω από όλα- την πόλη που ονειρευόμαστε, την πόλη αλλιώς, η Parallaxi επιλέγει να γιορτάσει τα είκοσι χρόνια από τότε που εκδόθηκε, οργανώνοντας ένα διήμερο αστικής παρέμβασης και προτάσεων, για το πως θα μπορούσε να είναι η Θεσσαλονίκη του μέλλοντος.

Το διήμερο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5-6 Ιουνίου 2010 και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές εκδηλώσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που έχουν ως άξονα την πράσινη ανάπτυξη, τις φιλικότερες δράσεις προς το περιβάλλον, αρχιτεκτονικές προτάσεις και παρεμβάσεις αλλά και happenings πολιτισμού σε αναπάντεχα μέρη της πόλης, όλα στο πλαίσιο μιας γιγάντιας συνέργιας και συνεργασίας ετερόκλητων δυνάμεων που υποδηλώνει τη διάθεση της πόλης για εξωστρέφεια και δημιουργία. Από το Θερμαϊκό και την αποκατάσταση της σχέσης της πόλης με τη θάλασσα, μέχρι την ανακύκλωση και τα αρχιτεκτονικά projects του μέλλοντος, ξετυλίγεται για 48 ώρες ένας καταιγισμός δράσεων που θα μετατρέψουν την Θεσσαλονίκη σε ένα αληθινό φυτώριο ιδεών και προτάσεων, από τα πιο δημιουργικά μυαλά της πόλης.