Ο Άθως των bloggers

μοναχός ανεβαίνει τα σκαλιά στο εσωτερικό κάποιου μοναστηριού
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 04 Ιουν 2010

έκθεση bloggers-φωτογράφων στην Αγιορείτικη Εστία

23 φωτογράφοι από 7 χώρες επισκέπτες και προσκυνητές στο Άγιον Όρος αποτυπώνουν με τον φακό τους την καθημερινότητα στη Μοναστική Πολιτεία και διατυπώνουν τις εντυπώσεις τους στο Διαδίκτυο.

Δεκάδες φίλοι του Αγίου Όρους, από όλο τον κόσμο, επισκέπτονται το Άγιο Όρος, φωτογραφίζουν, γράφουν εντυπώσεις, συνομιλούν με τους μοναχούς, ψηλαφούν τον ιδιαίτερο κόσμο της Μοναστικής Πολιτείας. Πολλοί από αυτούς διατηρούν προσωπικές σελίδες σο διαδίκτυο (blog, web galleries, web pages) στις οποίες αναρτούν φωτογραφίες και κείμενα, που αποτυπώνουν εντυπώσεις, επιλογές, προβληματισμούς.

Μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας ανοίγει την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010, στις 13:00 στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας.

Περιλαμβάνει 115 φωτογραφίες, φωτογράφων από επτά χώρες οι οποίοι επισκέφτηκαν το Άγιον Όρος, φωτογράφησαν στιγμές από την καθημερινή ζωή της Μοναστικής Πολιτείας και τις ανήρτησαν στο διαδίκτυο σε blogs, web pages, web galleries. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διακεκριμένοι φωτογράφοι με σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα και διεθνή αναγνώριση.

Η έκθεση θα αναρτηθεί και θα λειτουργεί ταυτόχρονα και στο Διαδίκτυο από την Πέμπτη 10 Ιουνίου, με τον επισκέπτη να «περιηγείται» το κτίριο Νεδέλκου και τον εκθεσιακό χώρο, να παρακολουθεί τα έργα των συμμετεχόντων και να ενημερώνεται για τις εντυπώσεις κάποιων από τους bloggers που συνοδεύουν τις αναρτημένες στο διαδίκτυο φωτογραφίες τους.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού λόγω του διεθνούς της χαρακτήρα και της αντιπροσωπευτικότητας της σε θεματολόγιο, τεχνικές, κλπ., απευθυνόμενη και στους ξένους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
1. Αναστάσιος Ντούρος
2. Νεκτάριος Αντωνίου