Φιλιά

αγόρι φιλάει κορίτσι στο μάγουλο
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 08 Ιουν 2010

έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κατσάγγελου στο Α.Π.Θ.

Φιλιά πατρικά ή μητρικά, φιλιά αδελφικά ή ερωτευμένων αλλά και συμβατικά φιλιά αποτυπώνονται με ερευνητική διάθεση από το φακό του φωτογράφου, Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Γιώργου Κατσάγγελου σε μία προσπάθεια του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) στο Α.Π.Θ., να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για τα σεξουαλικά ζητήματα και τα προβλήματα αναπαραγωγής.

Ένα φιλί μπορεί να είναι η αρχή μιας σχέσης ή σπανιότερα το τέλος της. Ενώνει ένα ζευγάρι, υπογραμμίζει την αγάπη ανάμεσα στο γονιό και το παιδί, εκφράζει συναισθήματα ανάμεσα σε αδέρφια. Ένα φιλί είναι υπόσχεση, είναι απόδειξη πως θέλω να είσαι κοντά μου, υποστηρίζουν οι διοργανωτές της Έκθεσης.

Η Έκθεση «Φιλιά» περιλαμβάνει 30 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων (2.00 Χ 1.40 μ.) που αφιλοκερδώς τράβηξε και επέλεξε ο Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Γιώργος Κατσάγγελος. Οι δεσμοί που αποτυπώνονται στο φακό είναι υπαρκτοί καθώς πρόκειται για ζευγάρια και οικογένειες που φωτογραφήθηκαν εθελοντικά.

Τα «Φιλιά» της Έκθεσης αρχικά θα εκτίθενται στον περίβολο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, επί της οδού Εθν. Αμύνης, από σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου και για έναν περίπου μήνα, ενώ η Έκθεση προορίζεται να ταξιδέψει μεταφέροντας το μήνυμά της, και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) ιδρύθηκε το 1998, με σκοπό να προάγει τα συναισθηματικά φορτισμένα θέματα της σεξουαλικότητας και των προβλημάτων αναπαραγωγής. Εκτός από το εκτεταμένο εκπαιδευτικό έργο και την ερευνητική του δράση, σκοπό έχει να ενημερώνει το κοινό μέσω της ανοιχτής γραμμής που διαθέτει, 2310 99 90 99 αλλά και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη.