Χειμωνιάτικο πανηγύρι του Άη Συμιού

φωτογραφία: Βασίλης Αρτίκος / άνδρες κάθονται σε ένα μακρύ τραπέζι σε εσωτερικό χώρο
· Workshops · Μεσολόγγι // Δημοσίευση: 25 Ιαν 2014

φωτογραφικό workshops από τον Βασίλη Αρτίκο στο Μεσολόγγι

Κάθε χρόνο 2 και 3 Φεβρουαρίου γίνεται στο Μεσολόγγι το πανηγύρι του Αη Συμιού, παραμονή και ανήμερα της εορτής του τιμωμένου Αγίου. Το πανηγύρι αυτό λέγεται ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΑΗ ΣΥΜΙΟΣ γιατί γίνεται το χειμώνα και σε αντίθεση με τον καλοκαιρινό που γίνεται του Αγίου Πνεύματος.

Ο χειμωνιάτικος Αη Συμιός παρουσιάζει ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον μιας και λόγο εποχής λαμβάνει χώρα σε κλειστούς αυτοσχεδίους χώρους πέριξ της Μόνης του Αγίου Συμεώνος μέσα στους οποίους δημιουργείται μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, συνάντηση με τον φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο ο οποίος θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες και τις ανάλογες οδηγίες για το πανηγύρι. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα σας οδηγήσει στο Μοναστήρι όπου αρχίζει ολονύκτιο γλέντι στα στέκια των πανηγυριστών. Γλέντι και φωτογράφιση μέχρι να χτυπήσει η καμπάνα του μοναστηριού αναγγέλλοντας τον όρθρο της εορτής του τιμώμενου Αγίου. Το μεσημέρι της μετά από ολιγόωρη ξεκούραση συνεχίζεται το πανηγύρι στους ίδιους χώρους με το φως πλέον της ημέρας.

Το απόγευμα ακολουθεί προβολή και επιλογή φωτογραφιών απ όλο το οδοιπορικό.

Το βράδυ της Δευτέρας το πανηγύρι συνεχίζεται στη πόλη του Μεσολογγίου όπου κάλλιστα όσοι αντέχουν μπορούν να το παρακολουθήσουν στα διάφορα μαγαζιά της πόλης όπου οι παρέες γλεντούν απολαμβάνοντας τη Μεσολογγίτικη φιλοξενία.

Υπάρχει δυνατότητα για όσους θέλουν το Workshop να ξεκινήσει και μια ημέρα νωρίτερα για να εκμεταλλευτούν την παρουσία τους στη περιοχή και να φωτογραφίσουν με την καθοδήγηση του Αρτίκου τη λιμνοθάλασσα και το πανέμορφο Αιτωλικό.

Για όσους έρθουν από μακριά υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας.