Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος

γερασμένα χέρια μοναχού απο το Άγιο Όρος φτιάχνουν ένα σταυρό για το λαιμό
· Εκθέσεις · Μυτιλήνη // Δημοσίευση: 17 Φεβ 2014

έκθεση φωτογραφίας και προβολή του Γεώργιου Τσούμπα στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης παρουσιάζει από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 ώρα 19:30 την έκθεση φωτογραφίας και προβολή του Γεώργιου Τσούμπα με θέμα «Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος» στον εκθεσιακό χώρο της.

Η ενασχόληση μου με την φωτογραφία τα τελευταία δέκα χρόνια μου έχει χαρίσει πολλές συναρπαστικές στιγμές, έντονες συγκινήσεις και πολλούς καλούς Φίλους. Ταξιδεύω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μου, «Της Ελλάδας της Καρδιάς μου».
Μια Ελλάδα με πλούσιες φυσικές ομορφιές, λιμνοθάλασσες, ποτάμια, βουνά, φαράγγια και ωραίες πόλεις. Εδώ τα τοπία είναι μαγευτικά και εναλλασσόμενα, οι κάμποι και οι κοιλάδες συνδυάζονται ιδανικά με τους ορεινούς όγκους. Το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών μας ανεπανάληπτο.
Η ζωή μου όλη, οι σκέψεις, οι αγωνίες και τα αισθήματά μου σε φωτογραφίες… Μια φωτογραφία φυλακίζει μια στιγμή, ένα συναίσθημα, τον χρόνο. Τα ταξίδια μέσα στο χρώμα και στο φως πολλά το ίδιο και οι συγκινήσεις...
Σημαίνει πολλά για μένα αυτό το άνοιγμα, ήθελα και θέλω πολύ να το κάνω…
Να φωτογραφίσω την «Ελλάδα της Καρδιάς μου», την «Ψυχή μου».

«Τον Ιούνιο του 2011 αποφάσισα να επισκεφτώ για 1η φορά την μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, με τα ιστορικά Μοναστήρια, κελιά χωμένα σε σπηλιές ή κρεμασμένα σε βράχους, πύργους, τρούλους, καμπαναριά, ψαλμωδίες..., ένα βουνό-ναός με θόλο τον ουρανό, κιβωτός ψυχών αφιερωμένων στη Χριστιανική θρησκεία. Ένα ανεπανάληπτο για μένα, οδοιπορικό, όπου έμελλε να με κάνει να βλέπω αλλιώς πλέον την ζωή, να μου αλλάξει τρόπο σκέψης. Ούτε που θα μπορούσα να φανταστώ κατά το παρελθόν, ότι θα έφτανα στο σημείο να πηγαίνω δύο και τρεις φορές πλέον, τον ίδιο χρόνο. Το Άγιο Όρος είναι ένα ζωντανό μουσείο ιστορίας και τέχνης.
Όνειρο μου, κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, η αποτύπωση των εμπειριών μου, των εικόνων μου, των οδοιπορικών μου από αυτόν τον Άγιο Τόπο, σε Φωτογραφικό Λεύκωμα».

Ο Γιώργος Τσούμπας γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1960.
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Χουστουλάκη και έχουν ένα γιο, τον Στέλιο. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται με το λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών. Κατά το παρελθόν, ασχολήθηκε με τα κοινά- συνδικαλιστικά, όπως στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, Δημοτικά, κλπ. Την τελευταία δεκαετία, δεσμεύθηκε απέναντι στο εαυτό του, σε συγγενείς και φίλους, να σταματήσει εντελώς με αυτήν την ενασχόληση και να αφοσιωθεί με τα κοινά με έναν όμως διαφορετικό τρόπο…..
Δράση λοιπόν, δια μέσου της φωτογραφίας, του φακού και της ματιάς του.

Το 2009 δημιούργησε την Ελληνική Διαδικτυακή Λέσχη Φωτογραφίας «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ – www.phototrip.gr », όπου σήμερα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες λέσχες στη χώρα, αριθμώντας 1850 μέλη από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.
Η προσωπική του σελίδα στο Φωτογραφικό Ταξίδι είναι η
http://tsoumpasphotogallery.ning.com/profile/GeorgeTsoumpas

Κατά καιρούς αρκετά περιοδικά της Κρήτης και γενικά της Ελλάδας, έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του, όπως και τα περιοδικά της αεροπορικής εταιρίας "Sky Express".
Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε τρείς ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις στο Ηράκλειο, στο Πάνορμο Ρεθύμνης και στη Καστοριά αντίστοιχα, και σε δύο ατομικές στο Ηράκλειο και στη Σιδωνία Βιάννου.