Χρόνος ακατάληπτος

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Μυτιλήνη // Δημοσίευση: 16 Mar 2014

έκθεση φωτογραφίας και προβολή του Χριστόφορου Χατζηβασιλείου στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης παρουσιάζει την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στις 19:30, την έκθεση φωτογραφίας και προβολή του Χριστόφορου Χατζηβασιλείου με θέμα «Χρόνος ακατάληπτος».

«Όταν το σήμερα φλερτάρει με το χθες δίχως επιτηδεύσεις, ο χρόνος μοιάζει ατελής, σχετικός, απρόθυμος να επιβληθεί στο διάβα του, το μεγαλείο του απομυθοποιείται. Είναι η στιγμή που αυθόρμητα ο χρόνος υποτάσσεται στις ζωές των ανθρώπων και όχι οι ζωές των ανθρώπων στο χρόνο. Και μαζί με το χρόνο προσαρμόζεται και ο τόπος για να ταιριάξει στη φυσιογνωμία των ανθρώπων που τον κατοικούν. Τότε τα χρώματα δεν ξεθωριάζουν. Το αντίθετο, δυναμώνουν και μαζί με το φως και τις σκιές πλάθουν ενδιαφέροντα παιχνίδια. Αν είσαι τυχερός, κάποια απ’ αυτά ίσως εγκλωβιστούν στο φακό σου. Μια διαρκής εναλλαγή εικόνων παράγει συναισθήματα ανάμικτα, σαν να ανακάλυψες κάτι που αναπολούσες, από ένα παρελθόν που δεν γνώρισες. Έτσι, αβίαστα, η ζωή είναι πιο όμορφη».

Ο Χριστόφορος Χατζηβασιλείου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου έζησε μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του. Στη Λέσβο με την οποία πάντοτε διατηρούσε δεσμούς, κλήθηκε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και από τότε εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Μυτιλήνη. Το 2009 γνωρίστηκε με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, στο εργαστήρι της οποίας παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας και σήμερα διανύει τη δεύτερη θητεία του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, εστιάζοντας περισσότερο στο αστικό περιβάλλον με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, επιδιώκει να συλλαμβάνει τη «στιγμή» μέσα από το φακό και πειραματίζεται δημιουργικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, με την παρούσα να αποτελεί την πρώτη ατομική του έκθεση. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.