+Θέσεις

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Λάρισα // Δημοσίευση: 04 Απρ 2014

έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου του Δημήτρη Λαπούση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Μία ακόμα ξεχωριστή δουλειά παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, αυτή τη φορά από τον εικαστικό Δημήτρη Λαπούση.

Πρόκειται για φωτογραφικά έργα γυναικείων πορτρέτων στα οποία ενσωματώνονται, με ψηφιακό τρόπο, σκίτσα ζωγραφισμένα στο χέρι. Οι γυναίκες που φωτογραφίζονται για τις ανάγκες της έκθεσης είναι και μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, που με τις φωνές τους πλαισιώνουν το άρτιο αυτό μουσικό σύνολο.

Μια ιδέα που ξεκίνησε μήνες πριν, εικόνες που κινούνται ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως, στο «μεσαίωνα» και στην «αναγέννηση», στον εφιάλτη και στο όνειρο. Γυναίκες της καθημερινότητας ή γυναίκες άυλες, μορφές που φιγουράρουν μεταξύ της μουσικής, τα πίξελ του ηλεκτρονικού υπολογιστή και τη σκιτσογραφία.

Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι τόσο το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, όσο και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, φορείς που πάντα πρωτοπορούν στο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Λαπούση:
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985 και σπούδασε με υποτροφίες, από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για άριστη επίδοση στις σπουδές, στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι απόφοιτος του τμήματος αγιογραφίας του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και μέλος της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας από το 2006. Εργάστηκε σε διάφορους πολιτισμικούς φορείς στο Δήμο Λαρισαίων, καλύπτοντας παράλληλα τις εικαστικές ανάγκες Περιβαλλοντικών, Πολιτιστικών και Μορφωτικών Συλλόγων του νομού.
Επιπλέον, ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, με την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και την επαγγελματική φωτογράφιση.
Παρουσίασε την πρώτη του ατομική ζωγραφική δουλειά με τίτλο «Κωνσταντινούπολη - Από τη Δύση στην Ανατολή», στην Καλλιθέα Χαλκιδικής το 2010, όπου και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Συμμετείχε με δύο φωτογραφικά έργα στην 1η Διεθνή Mail Art Bienalle στην Ελλάδα όπως επίσης και σε ομαδικές εκθέσεις με αντικείμενο τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική, τη χαρακτική και την αγιογραφία στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Αθήνα, το Βόλο, την Τήνο και αλλού.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εγκαίνια: Δευτέρα 7 Απριλίου, 20:00