Μνήμες

γυμνό σώμα με ένα νάυλον ως προέκταση του σώματος
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 16 Ιουν 2010

έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Ηλία στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival 2010

Ο εν δυνάμει γλύπτης και φωτογράφος Χρήστος Ηλίας παρουσιάζει την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «ΜΝΗΜΕΣ», στα πλαίσια του Athens Fringe Festival, στην gallery Art Gate στο Κεραμεικό.

Γεννήθηκε στην Αλβανία το 1987 και από το 2006 είναι φοιτητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες του χώρου συνεχίζοντας τις σπουδές του και δημιουργώντας τις δικές του εικαστικές θεματικές ενότητες.

H παρούσα έκθεση απαρτίζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που συνέλεξε ο καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων. Εμπνευσμένος από τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας και επηρεασμένος από τα γεγονότα που βίωσε μέχρι και την εφηβική του ηλικία, απεικονίζει εικόνες που αναδύθηκαν από το παρελθόν, τοπία αποσύνθεσης και λήθης που τα έχει αγγίξει ο χρόνος, καλώντας τους θεατές σε μια εσωτερική αναζήτηση. Τα γλυπτά του από κερί συμμετέχουν στις φωτογραφικές του συνθέσεις και αναδύουν «μνήμες» του παρελθόντος του.

Στην Art Gate, που λειτουργεί ως προέκταση του Πολυχώρου «Θύρα Τέχνης» από την περιοχή του Ψυρρή στην πλατεία του Κεραμεικού, θα έχει ο καθένας την ευκαιρία να «ταξιδέψει» στο παρελθόν, μέσα από τις «μνήμες» του Χρήστου Ηλία και να απολαύσει από το πιο δραστήριο μπαλκόνι της πόλης την νυχτερινή αίγλη της πλατείας του Κεραμεικού!
Ιστοσελίδα: http://www.christosilias.com/

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Athens Fringe Festival 2010 www.fringefestival.gr
Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010