Απέραντο Λευκό: Εικόνες από την Ανταρκτική

φωτογραφία: Ευάγγελος Καϊμακάμης
· Εκθέσεις · Λάρισα // Δημοσίευση: 27 Απρ 2014

έκθεση φωτογραφίας του Ευάγγελου Καϊμακάμη στη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

Ο Λαρισαίος Πνευμονολόγος Ευάγγελος Καϊμακάμης, ο πρώτος Έλληνας που πέρασε ένα χρόνο στην Ανταρκτική, βρίσκεται στην πόλη της Λάρισας για να δείξει εικόνες από την εμπειρία του στην παγωμένη ήπειρο.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, στο Πνευματικό Κέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, στις 20.00, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ίδιος ο Ευάγγελος Καϊμακάμης θα βρίσκεται στην έκθεση, προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό ένα μέρος από την μοναδική του περιπέτεια.

Ο Ευάγγελος Καϊμακάμης συμμετείχε στο ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα βιοϊατρικών μελετών στο πλαίσιο της προσομοίωσης μίας διαστημικής βάσης στη Γη, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο 2013. Οι φωτογραφίες που θα παρουσιάσει στο κοινό, περιλαμβάνουν εικόνες από το ταξίδι του που διήρκησε δέκα ολόκληρες ημέρες, τη βάση Concordia στην ανατολική Ανταρκτική, την απομονωμένη ζωή στη βάση για έναν ολόκληρο χρόνο, τη νύχτα στην παγωμένη ήπειρο που διήρκησε περισσότερο από τρεις μήνες, τους πάντοτε αγαπημένους πιγκουίνους που αποτελούν μέρος της ζωής στους πάγους και τις μηχανές των ανθρώπων που καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες πέρα από τα όρια.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ευάγγελο Καϊμακάμη: http://kaimakamis.wordpress.com