Magnum Workshops στην Αντίπαρο

φωτογραφία workshop
· Workshops · Αντίπαρος // Δημοσίευση: 11 Ιουν 2014

πενθήμερο workshop με τους φωτογράφους του Magnum Jérôme Sessini, Gueorgui Pinkhassov και Eli Reed

Το πρακτορείο Magnum ανακοίνωσε την διεξαγωγή workshop στην Αντίπαρο από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου 2014. Οι φωτογράφοι του πρακτορείου Jérôme Sessini, Gueorgui Pinkhassov και Eli Reed θα πραγματοποιήσουν ένα ξεχωριστό workshop στην Αντίπαρο, που που μπορεί να φθάσει τη φωτογραφία σας σε ένα επίπεδο πραγματικά καινοτόμο.

Μία από τις κεντρικές ιδέες πίσω από το Αντίπαρος Photo Festival (4 έως 13 Ιουλίου 2014) είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού. Μετά την επιτυχία της εκδήλωσης του περασμένου έτους, η δεύτερη παρουσίαση του φεστιβάλ θα προβάλει εξαιρετικά ταλαντούχους φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ωστόσο, οι τρεις φωτογράφοι του Magnum, από τρεις διαφορετικές ηπείρους, θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ασυνήθιστη εμπειρία για να αντιμετωπίσουν το υπόβαθρο και να ξεπεράσουν πολιτισμικές διαφορές.

Διάσημος για την αφοσίωσή του σε μερικές από τις πιο βίαιες σύγχρονες συγκρούσεις, ο Jérôme Sessini προσφέρει μια ζωντανή εικόνα των σύγχρονων πολέμων, που είναι τόσο οικεία αλλά και ανησυχητική. Η πρόσφατη αποστολή του στην Ουκρανία (2014) ήταν ιδιαίτερα τρομακτική και επικίνδυνη. Ο Jerome θα παρέχει υποστήριξη και τις βασικές γνώσεις στους φωτογράφους που αναζητούν μια μοναδική καλλιτεχνική υπογραφή ή προσπαθούν να εκφράσουν κάτι προσωπικό στο διαχρονικό ευρύτερο πλαίσιο του ελληνικού καλοκαιριού.

Ο Gueorgui Pinkhassov ασχολείται με τη φωτογραφία από την ηλικία των 10 ετών. Τα σεμινάριά του είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους επίδοξους φωτογράφους να μάθουν πώς να συλλάβουν τις αισθήσεις και υφές της Αντιπάρου - ένα νησί μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας.

Ο Eli Reed πάντα επικεντρωνόταν στην κοινωνική φωτογραφία και θα φέρει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση σε ένα νησί που ανακαλύφθηκε από την καλλιτεχνική κοινότητα στη δεκαετία του 1960 και τώρα προσελκύει διεθνείς προσωπικότητες. Θα οδηγήσει τους μαθητές του στην καινοτομία και την οξύνοια.

Τα εργαστήρια αυτά γίνονται για σοβαρούς φωτογράφους και τους λάτρεις της φωτογραφίας, που είναι πρόθυμοι να σκεφτούν αντισυμβατικά και να προσεγγίσουν έννοιες που περιλαμβάνουν πολλές ειδικότητες.
Με τους τρεις φωτογράφους της Magnum ως επίτιμους φωτογραφικούς ξεναγούς, οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι σίγουροι ότι αυτό θα είναι ταυτόχρονα τόσο απαιτητικό όσο και συναρπαστικό. Η Magnum καλεί τους συμμετέχοντες να πάρουν μέρος για πέντε ημέρες σε μια μικρή ομάδα από ομοϊδεάτες τους ταξιδιώτες και να φωτογραφίσουν το ταξίδι της ανακάλυψης με έναν πρωτοφανή τρόπο.

Ως μέρος μιας ειδικής συνεργασίας με την British Journal of Photography, οι συμμετέχοντες θα εργαστούν με κάθε δάσκαλο του Magnum ο οποίος θα προσδιορίσει ένα εργαστήριο από άξιους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα απολαύσουν σε μία ειδική απευθείας σύνδεση την προβολή της δουλειάς συνοδευόμενη από μια συνέντευξη.

Απαραίτητες προϋποθέσεις

Οι συμμετέχοντες στο Workshop θα πρέπει να είναι σε θέση να δείξουν ένα καλό επίπεδο της φωτογραφικής τους ικανότητας, καθώς και την επιθυμία να μάθουν. Οι υποψήφιοι αναμένεται να είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τον εξοπλισμό τους και έτοιμοι να φωτογραφίσουν. Κάθε εργαστήριο περιορίζεται σε 13 συμμετέχοντες και οι φωτογράφοι θα επιλεχθούν για το αναμενόμενο όφελος για την καριέρα και την ανάπτυξή τους.
Οι φωτογράφοι θα πρέπει να προετοιμάσουν μία επαρκή έρευνα σχετικά με το τι θέλουν να φωτογραφίζουν πριν από την άφιξή τους. Θα παρέχεται και μία λίστα με ιστορίες για έμπνευση. Ωστόσο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διατυπώσουν ρεαλιστικά έργα μέσα στο χώρο και το χρόνο που τους δίνεται. Το πρακτορείο Magnum θα παρέχει την κατάλληλη υποδομή στην τάξη και οι συμμετέχοντες θα είναι υπεύθυνοι ο καθένας για τη δική του διαχείριση χρόνου.

Λόγω του γρήγορου ρυθμού του εργαστηρίου, το Magnum συνιστά ιδιαίτερα στους συμμετέχοντες να παράγουν και να επεξεργαστούν την εργασία τους ψηφιακά, χρησιμοποιώντας το δικό τους φορητό υπολογιστή. Τα άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν φιλμ μπορούν να το κάνουν, αλλά με δικά τους έξοδα και κατά τη διάρκεια του χρόνου που επιβάλλεται. Οι υπηρεσίες του εργαστηρίου θα συντονίζουν, όπου απαιτείται. Όλα τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα

Δίδακτρα

€ 950 συν ΦΠΑ (δεν περιλαμβάνονται ταξίδια, διαμονή ή προσωπικά έξοδα)
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα μεταφερθείτε στο Google Checkout, όπου θα πρέπει να καταθέτει παράβολο αίτησης των € 100. Αυτό θα ισχύει για τα δίδακτρα του συμμετέχοντα, εφόσον έχει γίνει αποδεκτός στο εργαστήριο. Το τέλος θα επιστραφεί πλήρως, μείον € 5 για τις υπηρεσίες Paypal, σε περίπτωση που ένας συμμετέχων δεν γίνει δεκτός στο εργαστήριο. Αιτήσεις χωρίς τη συνδρομή δεν θα υποβάλλονται σε επεξεργασία.
Το πρακτορείο Magnum διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ομάδες με λιγότερους από 8 συμμετέχοντες. Σε αυτή τη περίπτωση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν είτε την πλήρη επιστροφή χρημάτων ή θα τους προσφέρεται μια θέση σε σεμινάριο με άλλο φωτογράφο. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ειδοποιήσουν τουλάχιστον 2 βδομάδες πριν.

-Το πρακτορείο Magnum Photos διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να τροποποιήσει το πρόγραμμα.
- Εάν ένας συμμετέχων αποφασίσει να ακυρώσει για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να το επιβεβαιώσει εγγράφως
-Το πρακτορείο Magnum Photos θα επιστρέφει όλα τα έξοδα εγγραφής, εκτός από € 100 (διοικητικά τέλη), εάν ο συμμετέχων ενημερώσει το Magnum Photos για την ακύρωση τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν από την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου. Πέρα από αυτό το χρονικό όριο, το Magnum Photos θα χρεώσει το εξής:

  • 50% του κόστους για ακυρώσεις μεταξύ 6 έως 20 ημέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου.
  • 100% του κόστους για ακυρώσεις λιγότερο από 5 ημέρες πριν από την έναρξη εργαστήριο.
  • Όλα τα εργαστήρια που έχουν αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί με υπαιτιότητα είτε του αναδόχου ή / και των συμμετεχόντων θα πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο.

- Το πρακτορείο Magnum Photos δεν είναι υπεύθυνο για την επιστροφή των εξόδων ταξιδίου, εάν ένα εργαστήριο έχει ακυρωθεί. Συνίσταται η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων με επιστροφή ή / και ταξιδιωτική ασφάλιση.

Μετακίνηση & Διαμονή

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι σχετικά με το ταξίδι και τη διαμονή τους. Στους επιτυχόντες θα παρέχεται μια λίστα των κατάλληλων επιλογών διαμονής. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τις σχετικές θεωρήσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Το πρακτορείο Magnum Photos μπορεί να παρέχει συνοδευτικές επιστολές όπου κρίνεται απαραίτητο.

Αιτήσεις

Για να κάνετε αίτηση πατήστε εδώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 20 Ιουνίου. Οι καταλληλότεροι αιτούντες θα επιλεγούν με γνώμονα την αξία της εργασίας τους. την προσωπική τους κατάσταση, καθώς και με σειρά προτεραιότητας. Όλες οι αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 20 Ιουνίου θα επανεξεταστούν στο επιτρεπτό διάστημα

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail μέχρι τις 23 Ιουνίου. Η εξόφληση των διδάκτρων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Ιουνίου, ώστε να κατοχυρωθεί η θέση του συμμετέχοντα στο workshop. To Magnum Photos διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα. Για ομάδες με λιγότερους από 8 συμμετέχοντες, μπορεί να ζητηθεί ακύρωση με πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Για πληροφορίες Nicolas Ossard, Υπεύθυνος Πολιτιστικών & Εκπαίδευσης: magnum.workshops@magnumphotos.com