Φωτογραφική Εκπαίδευση 2014-2015

φωτογραφία άρθρου
· Διάφορα // Δημοσίευση: 30 Αυγ 2014

ένα αφιέρωμα στη φωτογραφική εκπαίδευση

Αποχαιρετάμε σε λίγες μέρες και αυτό το καλοκαίρι και σύντομα αρκετοί νέοι θα αναζητήσουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Πολλοί επίσης θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις μέσα από μαθήματα – σεμινάρια φωτογραφίας κάποιου φορέα, ώστε να ξεκινήσουν ερασιτεχνικά την ενασχόληση τους με την φωτογραφία.

Το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θέλοντας να βοηθήσει όσους επιθυμούν να σπουδάσουν ή να ασχοληθούν πιο συστηματικά με την τέχνη της Φωτογραφίας, ερεύνησε τον Ελληνικό φωτογραφικό χώρο και παρουσιάζει έναν οδηγό πάνω στη φωτογραφική εκπαίδευση.

Παράλληλη έρευνα αποτελεί το "Φωτοδίκτυο". Μία προσπάθεια καταγραφής όλων των φορέων, ιδρυμάτων και σχολών που έχουν σχέση με τη φωτογραφία στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενο με την ταυτότητα - δράση - ιστορικό της ομάδας τους καθώς και το λογότυπο τους. Κάθε χρόνο μπορείτε να επιλέγετε και μία ενδεικτική φωτογραφία μαζί με το λογότυπο.

 

--

 

 

Περιεχόμενα

// Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

// Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση

// Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

// Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών

// Εναλλακτικές Σπουδές - Εξ' Αποστάσεως

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ανοιχτή Εκπαίδευση

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ιδιαίτερα Μαθήματα

// Σεμινάρια - Μαθήματα Φωτογραφίας
(Γεωγραφικά Ταξινομημένα)

Αγρίνιο - Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Άμφισσα - Βόλος - Ζάκυνθος - Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη - Θήβα - Καβάλα - Καλαμάτα - Καρδίτσα - Καστοριά - Κέρκυρα - Κοζάνη - Κομοτηνή - Λαμία - Λάρισα - Λιβαδειά - Μεσολόγγι - Μυτιλήνη - Πάτρα - Πειραιάς - Πρέβεζα - Ρόδος - Σπάρτη - Σύρος - Τρίκαλα - Φιλιππιάδα - Φλώρινα - Χαλκίδα - Χανιά - Χίος

 

 

 

 

// Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Στην Ελλάδα, με βάση τον Ν. 2916/2001, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίζεται σε Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια), και σε Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση, η οποία παρέχεται στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με νόμο του  1992 ιδρύθηκε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (E.A.Π.), το οποίο παρέχει εξ αποστάσεως προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Στην Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση ανήκουν τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η φοίτηση στα Πανεπιστήμια διαρκεί τέσσερα (4) έτη ή περισσότερα, αναλόγως της ειδικότητας.

Οι σπουδές στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα, σε σύγκριση με αυτές στα Πανεπιστήμια, έχουν περισσότερο εφαρμοσμένο χαρακτήρα. Η φοίτηση  διαρκεί τέσσερα (4) έτη.

Στην Ανώτερη Βαθμίδα Εκπαίδευσης υπάγονται οι Ανώτερες Εκκλησιαστικές Σχολές, οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οι Ανώτερες Σχολές Χορού και Δραματικής Τέχνης, οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, οι Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η Ανώτερη Σχολή Αστυφυλάκων.

 

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) - Αθήνα

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) ιδρύθηκε το Γενάρη του 1837. Από το 1930 είναι αυτοτελές Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα ισότιμο προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών είναι αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και λειτουργεί με την εποπτεία του Κράτους. Σκοπός της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών είναι να αναπτύσσει τις καλλιτεχνικές δεξιότητες των φοιτητών και να τους παρέχει τις αναγκαίες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις γύρω από τις εικαστικές τέχνες μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας και να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

'Εδρα
Έως το 1940 η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στεγαζόταν αποκλειστικά στο κεντρικό κτίριο Αβέρωφ της Πατησίων, που τώρα χρησιμοποιείται κυρίως από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σήμερα η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στεγάζεται στα ακόλουθα κτίρια:

Κεντρικό: Πατησίων 42, Τ.Κ. 10682 Αθήνα, τηλ. 210 38 16 930
Πειραιώς 256, Τ.Κ. 18233 Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ. 210 48 01 260

Στο κτίριο της οδού Πατησίων 42 στεγάζονται η Πρυτανεία, οι Διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, η Επιτροπή Ερευνών, το γραφείο ERASMUS, το γραφείο Διεθνών Σχέσεων, ο Εκδοτικός Οργανισμός της ΑΣΚΤ και το Τυπογραφείο.

Στο κτίριο της οδού Πειραιώς 256 στεγάζονται όλα τα Εργαστήρια Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, τα Εργαστήρια των συμπληρωματικών υποχρεωτικών μαθημάτων και των κατ΄επιλογην υποχρεωτικών εργαστηριακών μαθημάτων, η αίθουσα των θεωρητικών μαθημάτων και προβολών, η Βιβλιοθήκη, ο εκθεσιακός χώρος, η αίθουσα θεάτρου, η αίθουσα κινηματογράφου, άλλες αίθουσες διδασκαλία των μαθημάτων της Νωπογραφίας και Τεχνικής των Φορητών Εικόνων, της Σκηνογραφίας, του Ψηφιδωτού, των Γραφικών Τεχνών, των Υλικών και Τεχνολογίας Υλικών, του Μαρμάρου, της Γυψοτεχνίας, του Ξύλου, του Μετάλλου, και της Κεραμικής. Επίσης, η αίθουσα διδασκαλίας του μαθήματος "Γυμνού Νυκτός", και το εστιατόριο

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διαθέτει επίσης έξι Καλλιτεχνικούς Σταθμούς στις ακόλουθες περιοχές: Καλλιτεχνικός Σταθμός Δελφών, Καλλιτεχνικός Σταθμός Μήθυμνας Λέσβου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Μυκόνου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρεθύμνου, Καλλιτεχνικός Σταθμός Ρόδου και Καλλιτεχνικός Σταθμός Ύδρας.

Πρόσφατα περιήλθαν στην ιδιοκτησία της Σχολής ακίνητα για τη δημιουργία Καλλιτεχνικών Σταθμών στην Παροικιά Πάρου, στο Μονοδέντρι Ιωαννίνων και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, που θα λειτουργήσουν μελλοντικά.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις  
Δικαίωμα συμμετοχής στις εισιτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών έχουν:
α. Οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Λυκείου ή εξατάξιου ή επτατάξιου ή οκτατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.
β. Σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε οριζόμενου αριθμού εισακτέων οι κάτοχοι απολυτηρίου τριτάξιου Γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξατάξιου ή επτατάξιου ή οκτατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, εφόσον έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, διαπιστωμένη με απόφαση της Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων της Σχολής.

Προκήρυξη εισιτηρίων εξετάσεων
Οι εισιτήριες εξετάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών γίνονται το μήνα Σεπτέμβριο.
Τις εισιτήριες εξετάσεις προκηρύσσει η Σύγκλητος της Σχολής.
Η προκήρυξη αναρτάται υποχρεωτικά στον πίνακα ανακοινώσεων της Σχολής, ανακοινώνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και περίληψη της δημοσιεύεται σε δύο (2) τουλάχιστον ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 (αρχείο pdf - Μέγεθος Αρχείου: 390.44 kB)
(Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που υποβάλλονται στη Γραμματεία  του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (Πατησίων 42) από τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 έως και τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014)

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014-2015 (αρχείο pdf - Μέγεθος Αρχείου: 36.7 kB)

Ιστοσελίδα: http://www.asfa.gr/
Ιστοσελίδα: http://www.photography.asfa.gr/ Εργαστήριο Φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 

 

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Θεσσαλονίκη

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το πανεπιστημιακό έτος 1984-1985. Οι χώροι διδασκαλίας του Τμήματος μοιράζονται ανάμεσα στο κτίριο της οδού Παύλου Μελά 40 (1ος όροφος: Βιβλιοθήκη/ 4ος - 5ος όροφος, Αίθουσες Διδασκαλίας, Γραφεία Καθηγητών), στις εγκαταστάσεις εργαστηρίων στη Σταυρούπολη, Ικονίου 1 και τις νέες εγκαταστάσεις στη Θέρμη, απέναντι από τον οικισμό «Λήδα – Μαρία» και στο κτίριο Thomas, Θέρμη (9ο χιλ.Θεσ/νίκης- Θέρμης). Η Γραμματεία του Τμήματος στεγάζεται στο κτίριο Διοίκησης, στον πρώτο όροφο.

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ διαθέτει τα εξής εργαστήρια:
Εργαστήρια Ζωγραφικής
Εργαστήριο Γλυπτικής
Εργαστήριο Χαρακτικής

Οι φοιτητές/τριες διδάσκονται όλα τα σχετικά με την έννοια και την πρακτική της Τέχνης που μαθαίνουν. Οι διδάσκοντες μεταδίδουν όχι μόνο τεχνικές γνώσεις, αλλά και μια ορισμένη αντίληψη για την τέχνη. Καθώς η αντίληψη αυτή ενδέχεται να έρχεται σε σύγκρουση με μιαν άλλη, εξίσου θεμιτή αντίληψη άλλου διδάσκοντος για το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, δίνει στο φοιτητή ή την φοιτήτρια το δικαίωμα όχι μόνο να επιλέγει αρχικά, αλλά και να αλλάζει διδάσκοντα, έως και τρεις φορές κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Εισιτήριες Εξετάσεις 2014
Από την Επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων ανακοινώνεται ότι οι εισιτήριες εξετάσεις, για την εισαγωγή σπουδαστών   στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015  θα αρχίσουν την 8η Σεπτεμβρίου 2014.
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβληθούν από την 25η Αυγούστου 2014 έως και την 29 η Αυγούστου 2014, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Ικονίου 1 Σταυρούπολη.

Περισσότερες πληροφορίες:
Eισιτήριες εξετάσεις, για την εισαγωγή σπουδαστών   στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Download this file (AITHSH.doc)Aίτηση συμμετοχής για τις Εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος

Ιστοσελίδα: http://www.vis.auth.gr/

 

 

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Φλώρινα

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα ιδρύθηκε με το Π.Δ.181/31 Αυγούστου 2006. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Τμήματος και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών/τριών ορίζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών έχει ως αποστολή:
α)   Να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση στα επιστημονικά αντικείμενα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των εφαρμοσμένων τεχνών, όπως ιδίως της φωτογραφίας -  βίντεο, των ψηφιακών μορφών τέχνης (κινούμενο σχέδιο, τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα – animation), της εικονογράφησης εντύπων, της μελέτης και σχεδίασης σύγχρονων αντικειμένων βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής (design) και της διακόσμησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και των επιρροών της από τα μεγάλα εικαστικά ευρωπαϊκά ρεύματα.
β)   Να παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για καλλιτεχνική, επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία και
γ)   Να παρέχει ειδική μόρφωση και κατάρτιση των φοιτητών/τριών για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών μαθημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Φοίτηση - Διάρκεια Σπουδών
Ο αριθμός των κατ’ έτος εισακτέων στο Τμήμα ορίζεται με τη διαδικασία του άρθρου 1 παρ. 5 του ν.1351/1983 (Α’ 56), όπως ισχύει κάθε φορά.
Η εισαγωγή φοιτητών/τριών στο Τμήμα γίνεται με τη διαδικασία του εδαφ. γ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2525/1997 (Α’ 188), όπως ισχύει κάθε φορά και
Η ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης στο Τμήμα για τη λήψη του πτυχίου ορίζεται σε δέκα (10) εξάμηνα σπουδών.

Επαγγελματική Κατοχύρωση
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ενασχόλησης σε φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την τέχνη σε μία ή περισσότερες κατευθύνσεις ή ειδικεύσεις από αυτές που λειτουργούν στο Τμήμα.
Ακόμη έχουν τη δυνατότητα ενασχόλησης στην εκπαίδευση ή και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Για τον διορισμό στην εκπαίδευση απαραίτητη προϋπόθεση εκτός του πτυχίου είναι και η κατοχή πιστοποιητικού θεωρητικών και ιστορικών σπουδών, το οποίο χορηγείται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο πρόγραμμα και στον κανονισμό σπουδών του Τμήματος.

Εισαγωγή Φοιτητών
Οι εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος δεν υπάγονται στο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και διενεργούνται σύμφωνα με το Π.Δ. 169/2006 και την Υ.Α. φ151/89700β6/5-9-2006 (ΦΕΚ 1358/14-9-2006 τ.Β΄) με ειδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας

∆ικαιολογητικά, χρόνος και τόπος υποβολής τους
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται κάθε χρόνο στη γραμματεία του τμήματος από 1 μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου και είναι:
α)   αίτηση συμμετοχής.
β)   τίτλος σπουδών και
γ)   δύο (2) μικρές φωτογραφίες του υποψηφίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή φοιτητών δείτε εδώ

Ανακοίνωση Έναρξης των Μαθημάτων Φωτογραφίας των Εργαστηρίων Δια Βίου Εκπαίδευσης Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΠΔΜ 2014-15

Πόλη: Φλώρινα
Ιστοσελίδα: http://www.eetf.uowm.gr/

 

 

Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το Σεπτέμβριο του 2000. Αποστολή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης είναι να καλλιεργεί και να προάγει τις εικαστικές τέχνες με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία, να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια καλλιτεχνική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αναβαθμίζοντας την καλλιτεχνική και αισθητική παιδεία να τους εκπαιδεύει στην Ιστορία και τη Θεωρία της Τέχνης, και να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-007 λειτουργούν δύο κατευθύνσεις σπουδών, η κατεύθυνση των Εικαστικών και η κατεύθυνση Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης σύμφωνα την Υπουργική Απόφαση αριθμ.67344/Β1/22-7-2009 (ΦΕΚ 1476 τ. Β'). Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μία από τις δύο κατευθύνσεις, η οποία και αναγράφεται στο πτυχίο του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Οι φοιτητές, αφού λάβουν τις απαραίτητες γενικές γνώσεις (μαθήματα κορμού), ακολουθούν μια από τις δύο κατευθύνσεις του Τμήματος και καλούνται να κτίσουν πάνω σε αυτές το πρόγραμμα σπουδών επιλέγοντας τα γνωστικά αντικείμενα που διαμορφώνουν την αντίστοιχη κατεύθυνση ώστε να τους προσφέρει την εξειδίκευση στο αντικείμενο της επιλογής τους.

Ειδικότερα για την κατεύθυνση των Εικαστικών, ο φοιτητής επιλέγει το κύριο εργαστήριο με αυξημένες διδακτικές ώρες, το οποίο πλαισιώνεται από έναν αριθμό αντίστοιχων εργαστηρίων. Το πρόγραμμα σπουδών στη κατεύθυνση των Εικαστικών Τεχνών καταρτίστηκε με βάση την αντίληψη ότι ο σύγχρονος καλλιτέχνης πρέπει να έχει επαρκή γνώση βασικών εννοιών της Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης. Επιπροσθέτως, παρακολουθεί μαθήματα που αφορούν την Παιδαγωγική, την Ψυχολογία και τη Διδακτική της Τέχνης.

Οι φοιτητές που επιλέγουν την κατεύθυνση Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης ειδικεύονται στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο που καλύπτει την ελληνική και την ευρωπαϊκή τέχνη. Το πρόγραμμα σπουδών ενισχύεται από συναφή επιστημονικά αντικείμενα, όπως η Φιλοσοφία, η Ιστορία των Αισθητικών Θεωριών, η Μουσειολογία, η Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, η Ανθρωπολογία της Τέχνης και η Κριτική. Επιπλέον, οι φοιτητές αποκτούν βασικές γνώσεις στις τεχνικές της τέχνης παρακολουθώντας υποχρεωτικά και επιλεγόμενα εικαστικά εργαστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον κανονισμό των σπουδών μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών [λήψη αρχείου].

Πόλη: Ιωάννινα
Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, Μεταβατικό Κτίριο (1ος όροφος), T.K. 45110, Ιωάννινα
Επικοινωνία: Τ:2651007183, F:2651007065, E: gramarts@cc.uoi.gr
Ιστοσελίδα: http://arts.uoi.gr/

 

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την τελευταία δεκαετία οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων, σε συνδυασμό με τις αναζητήσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, ορίζουν ένα νέο πεδίο έκφρασης και δημιουργίας. Στο πλαίσιο αυτό η συστηματική εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και καλλιτεχνών στον τομέα της Οπτικοακουστικής Τέχνης συνιστά πρωταρχική ανάγκη. Οι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, όμως, που απαιτούνται στην παραγωγή κατάλληλα εκπαιδευμένων ατόμων, ειδικών στους παραπάνω τομείς, παρέχονται σήμερα μεμονωμένα και σε ελλιπή βαθμό από διάσπαρτες και ξένες μεταξύ τους εκπαιδευτικές μονάδες του συστήματος της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας ιδρύθηκε το 2004 στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, με σκοπό να καλύψει για πρώτη φορά στη χώρα μας την έλλειψη αυτή. Είναι ένα υβριδικό Τμήμα όπου έμφαση δίδεται στην σύγκλιση της τέχνης με την τεχνολογία στο πεδίο της έρευνας και της διδασκαλίας. Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης εναρμονίζεται με τα σύγχρονα διεθνή ερευνητικά δεδομένα του ψηφιακού πολιτισμού.

Αποστολή

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, σύμφωνα με τον Ιδρυτικό του νόμο (Ν.325/2004), έχει ως αποστολή: να καλλιεργεί και να προάγει την οπτικοακουστική έκφραση μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας

Τακτικοί Στόχοι

Οι Τακτικοί Στόχοι του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας ορίζονται ως:

1.διδασκαλία νέων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης,
2.επιστημονική έρευνα γύρω από τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην παραγωγή,
3.επεξεργασία του ήχου και της εικόνας, και οι νέες καλλιτεχνικές μορφές που προκύπτουν από αυτές,
4.εφαρμογή των παραπάνω στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της επικοινωνίας.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας έχει τεθεί σε ισχύ από το Ακαδημαϊκό Έτος 2008 – 2009. Σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη Συνθήκη της Bologna και υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς-Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (European Credit Transfer Units ECTS).

Το Πρόγραμμα Σπουδών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων της εικόνας και του ήχου προσφέροντας ένα ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο. Συνδυάζει την μελέτη των παραδοσιακών τρόπων έκφρασης με την διερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η χρήση των νέων μέσων. Η οικειοποίηση της γλώσσας της οπτικής επικοινωνίας, ο επαναπροσδιορισμός της διαδικασίας αντίληψης των οπτικοακουστικών πληροφοριών, η καλλιέργεια της ικανότητας οπτικοακουστικής αποτύπωσης των ιδεών, οδηγούν στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων, αλλά και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Στους επιμέρους στόχους του προγράμματος σπουδών εντάσσονται η οικειοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος, η εξοικείωση με τα κινήματα του εικοστού αιώνα και τις σύγχρονες εξελίξεις στις τεχνολογίες του ήχου και της εικόνας, η σύνθεσή τους και οι προεκτάσεις τους στις τεχνολογίες νέων μέσων και ιδιαίτερα η πλήρης ανάπτυξη των δυνατοτήτων δημιουργίας που προσφέρουν τα νέα μέσα στην Τέχνη.

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στηρίζεται στο τρίπτυχο:

Θεωρία + Τεχνολογία + Τέχνη

Η οργανωτική δομή του Προγράμματος Σπουδών παρουσιάζεται στο παρακάτω διάγραμμα και έχει τρεις Θεματικούς Τομείς, δύο οριζόντιους (Θεωρία, Τεχνολογία) και έναν κάθετο (Τέχνη), ο οποίος έχει τρεις άτυπες κατευθύνσεις (Ήχου, Εικόνας, Ήχου & Εικόνας)

Ο Θεωρητικός Θεματικός Τομέας περιλαμβάνει μαθήματα γύρω από την ιστορία και την θεωρία των οπτικοακουστικών τεχνών, την φιλοσοφία της επικοινωνίας και την σημειολογία των μέσων, την παιδαγωγική των οπτικοακουστικών μέσων, την πολιτιστική διαχείριση, καθώς και μαθηματικά και εισαγωγή στην επιστημονική μεθοδολογία.

Ο Τεχνολογικός Θεματικός Τομέας περιλαμβάνει μαθήματα γύρω από την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία των οπτικοακουστικών μέσων, με έμφαση στην Πληροφορική και τις εφαρμογές της.

Τα περισσότερα μαθήματα του Θεωρητικού Τομέα και του Τεχνολογικού Τομέα είναι υποχρεωτικά.

Ο κάθετος Θεματικός Τομέας του προγράμματος σπουδών, αυτός της Τέχνης, συμπεριλαμβάνει δημιουργικά μαθήματα, όπως Επαγγελματική Φωτογραφία, Ηλεκτρονική Μουσική, Γραφικές-Γραφιστικές Τέχνες, Μοντάζ Κινούμενης Εικόνας, Διαδραστικά Συστήματα Ήχου, Εγκαταστάσεις & Οπτικοακουστικά Μέσα, Τέχνη Υπολογιστή-Τέχνη Διαδικτύου, Εμψύχωση Τρισδιάστατων Μοντέλων, Διαδραστικά Συστήματα Ψυχαγωγίας, Εικονογράφηση Κόμικς & Εφαρμογές Κινούμενης Εικόνας, Εικονική-Επαυξημένη Πραγματικότητα, Πολυμεσικές Εφαρμογές Ψηφιακών Συλλογών Τέχνης.

Τα περισσότερα μαθήματα του Θεματικού Τομέα της Τέχνης είναι επιλογής (ειδικά στα προχωρημένα εξάμηνα σπουδών). Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το πρόγραμμα σπουδών εξαιρετικά καινοτόμο καθώς παρέχει την δυνατότητα στους φοιτητές να δημιουργήσουν δυναμικά μία εξατομικευμένη κατεύθυνση σπουδών, η οποία, αν και άτυπη, ανταποκρίνεται στα δικά τους ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις.

Οι φοιτητές, κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών τους, εκτός από ατομικές και ομαδικές εργασίες (πρακτικές και θεωρητικές), παρουσιάζουν εργασίες τους σε εκθέσεις και εκδηλώσεις σε πραγματικούς χώρους ή στο διαδίκτυο. Επίσης, μέρος του Προγράμματος Σπουδών αποτελούν οι ημερίδες, το ετήσιο φεστιβάλ, το πρόγραμμα ομιλιών και σεμιναρίων, στο πλαίσιο των οποίων έρχονται οι φοιτητές σε επαφή με προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης, καθώς και οι εκπαιδευτικές εκδρομές/επισκέψεις σε καλλιτεχνικούς χώρους και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η διδακτική δραστηριότητα υποβοηθείται και συμπληρώνεται μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e-class του Ιονίου Πανεπιστημίου, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές της και προσφέροντας ένα ισχυρό μέσο ανταλλαγής πληροφορίας και επικοινωνίας μεταξύ των διδασκόντων και των φοιτητών.

Κατατακτήριες Εξετάσεις 2014 – 2015
Ανακοίνωση Κατατάξεων Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας 2014-2015 (.pdf)

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

 1. Αίτηση του ενδιαφερομένου.
 2. Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

Υποβολή αιτήσεων
Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν από 1 έως 15 Νοεμβρίου 2014 στη Γραμματεία του Τμήματος (Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100 Κέρκυρα, Τηλ.: 26610 87860/87861).

Εξετάσεις
Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 1 έως 20 Δεκεμβρίου 2014 στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πλατεία Τσιριγώτη 7, Κέρκυρα.

Πόλη: Κέρκυρα
Διεύθυνση: Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πλατεία Τσιριγώτη 7, 49100, Κέρκυρα
Επικοινωνία: Τ: 26610 87860-1, F: 26610 87866, E: audiovisual@ionio.gr
Ιστοσελίδα: http://avarts.ionio.gr/

 

 

Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών - ΤΕΙ Αθήνας

Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών έχει σαν αποστολή την θεωρητική, εικαστική και τεχνολογική εκπαίδευση των φοιτητών στους τομείς της φωτογραφίας και του βίντεο, με στόχο την μελέτη και έρευνα του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού και την δημιουργική ανάπτυξη των γνώσεων στα πεδία των εφαρμογών και των τεχνών.

Προοπτικές Απασχόλησης
Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των τετραετών σπουδών τους εκπαιδεύονται διεξοδικά στα θεωρητικά, εικαστικά και τεχνικά ιδιώματα της φωτογραφικής εικόνας και του βίντεο. Εφοδιαζόμενοι με τις απαραίτητες γνώσεις αρθρώνουν δημιουργικά τις προσωπικές τους μεθοδολογίες και καινοτόμες σκέψεις, σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων πεδίων εφαρμογής στους τομείς της τέχνης, της φωτοδημοσιογραφίας, της διαφήμισης και του βίντεο.

H ταχύτατη, δυναμική και πολυσχιδής ανάπτυξη των ψηφιακών οπτικών μέσων προσφέρει την εγγύηση ενός βέβαιου και δημιουργικού μέλλοντος σε σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών μπορούν να απασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ερευνητές και μελετητές, καλλιτέχνες, ή στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν ως εκπαιδευτικοί ή να επιμεληθούν εκθέσεις, εκδόσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικών και καλλιτεχνικών φορέων.

Απόφοιτοι του Τμήματος εργάζονται με επιτυχία και διακρίσεις σε όλους τους παραπάνω τομείς ενώ ένας ικανός αριθμός ακολουθεί μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Οδηγός Σπουδών (2013) (έγγραφο PDF)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνας, 122 10, Αιγάλεω
Επικοινωνία:Τ: 2105385411 (Εργάσιμες ημέρες, 8:00-14:00), F: 2105385410, E: photography@teiath.gr
Ιστοσελίδα: http://photography.teiath.gr/

 

 

// Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Δημόσια και Ιδιωτικά, διοικούνται ή εποπτεύονται από τον Ο.Ε.Ε.Κ.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

 

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου - (Βόλος)

Το Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ) είναι η συνέχεια της «ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε  το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των  7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Προφίλ | Ιστορικό

Το ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων είναι υψηλό  και πολλοί έχουν αναπτύξει  έντονη επαγγελματική και δημιουργική δραστηριότητα.

Η ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ μετεξελίχθηκε στο ΔHMOTIKO ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΒΟΛΟΥ (Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου), σύμφωνα με το Ν.Δ. 2009/92 του Υπουργείου Παιδείας κι εντάχθηκε στο  « στο Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης». Η λειτουργία των Ι.Ε.Κ. αποτελεί το νέο θεσμό για τους νέους.

Το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Σ.Ε.Ε.Κ.) θωρακίζει το ανθρώπινο δυναμικό, με ουσιαστικά και τυπικά επαγγελματικά εφόδια και προσόντα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο σκληρό ανταγωνισμό της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, λειτουργεί ο Οργανισμός Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), που είναι αρμόδιος για το σχεδιασμό, οργάνωση, λειτουργία κι εποπτεία όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας. Ο Ο.Ε.Ε.Κ. κάνει πράξη το άλμα που χρειάζεται ο τόπος μας, στον τομέα δηλαδή εκείνο που αποτελεί τον κύριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας.

Προεγγραφές γίνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
Τελικές εγγραφές από 05/9 έως 10/10/2014

Οι υποψήφιοι προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Αντίγραφο τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο)
 • Φωτοτυπία 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
 • Τρείς πρόσφατες φωτογραφίες
 • Αποδεικτικό ασφαλιστικού φορέα, εάν πρόκειται για ΑΜΕΑ
 • Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας
 • Βεβαίωση ιδιότητας τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
 • Καταβολή διδάκτρων μηνός Οκτωβρίου

Πόλη: Βόλος
Διεύθυνση: Ρ. Φεραίου 1 - Χείρωνος ( περιοχή Επτά Πλατανίων), Βόλος
Επικοινωνία: T: 2421056446, F: 2421056389, E:info@diek.gr, edu@diek.gr
Ιστοσελίδα: http://www.diek.gr/

 

 

Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

Στα 40 χρόνια της ηγετικής πορείας μας στο χώρο της εκπαίδευσης, μένουμε πιστοί στο όραμά μας για μια πρωτοπόρα επαγγελματική εκπαίδευση, βασισμένη σε διεθνή πρότυπα.

Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στην ΑΚΜΗ, διασφαλίζεται από τις διαρκείς επενδύσεις όλων αυτών των χρόνων, σε υψηλού επιπέδου συνεργασίες εκπαίδευσης, σε νέες τεχνολογίες καθώς και σε κορυφαίες υλικοτεχνικές αλλά και κτιριακές υποδομές.

Η ικανότητά μας να πρωτοπορούμε στη δημιουργία νέων ειδικοτήτων με υψηλή απορρόφηση από την αγορά εργασίας οφείλεται στη διαρκή έρευνα αγοράς η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε πάντα πολλά βήματα μπροστά ως αποτέλεσμα της διαρκούς μας επαφής με τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω του ΑΚΜΗ Career Office.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για τη φοίτησή σας σε κάθε μία από τις ειδικότητες που παρέχονται ομαδοποιημένες σε 12 τομείς σπουδών.

Πιστεύουμε πως κάθε νέος έχει δικαίωμα να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, γι’ αυτό είμαστε εδώ, έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε στη μεγάλη οικογένεια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και να σας διδάξουμε τον τρόπο να γίνετε και εσείς ένας από τους καταξιωμένους επαγγελματίες του μέλλοντος!

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κοδριγκτώνος 16, 112 57, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2108224074, E: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Πειραιάς
Διεύθυνση: Φίλωνος 67 και Σωτήρος Διός, 18 535, Πειραιάς
Επικοινωνία: T: 210 8224074, E: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Τσιμισκή 14, 546 24, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310260200, Ε: info@iek-akmi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.iek-akmi.gr/

 

 

Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας - Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY - (Αθήνα)

Η Φωτογραφική Ακαδημία συνεχίζοντας τη δημιουργική της πορεία, προσφέρει εκσυγχρονισμένα προγράμματα σπουδών στον τομέα της επαγγελματικής δημιουργικής φωτογραφίας.

Στόχος μας είναι οι σπουδαστές μας, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της Σχολής, να μπορούν να σταθούν επάξια ως επαγγελματίες φωτογράφοι, με υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, με καλλιτεχνικές ικανότητες, με αισθητική και με συγκροτημένη άποψη για την φωτογραφική τέχνη και τον ρόλο που παίζει στην ζωή μας και στην ιστορία μας.

Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν, θεωρητικά, εργαστηριακά και μικτά μαθήματα, μέσα σε πραγματικό φωτογραφικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο και προηγμένο τεχνολογικά, φωτογραφικό εξοπλισμό που διαθέτει η αγορά σήμερα.

Η διάρκεια σπουδών είναι 5 εξάμηνα.

Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν µε επιτυχία την κατάρτισή τους συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, για την απόκτηση Διπλώματος, µε κρατική και Ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Οι απόφοιτοι σπουδαστές μας δικαιούνται εξάμηνη πρακτική άσκηση, η οποία και αναγνωρίζεται ως επαγγελματική προϋπηρεσία για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Διαθέτουμε τον πιο πλούσιο και σύγχρονο εξοπλισμό στην Ευρώπη (δείτε τις εγκαταστάσεις μας) και λειτουργούμε µε αυστηρά επιστημονικές και επαγγελματικές προδιαγραφές και συνεργαζόμαστε µε τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ινστιτούτα της Ευρώπης, όπου και εξασφαλίζουμε θέση για όσους σπουδαστές μας επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο.

Την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου το Ι.Ι.Ε.Κ. LEICA ACADEMY θα ανοίξει για πληροφορίες, ξεναγήσεις και εγγραφές.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 1η Οκτωβρίου.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 18:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 210 7525328

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας, Υμηττού 243, 116 32, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2107525328, F: 2107560487, Ε: info@leica-academy.gr
Ιστοσελίδα: http://www.leica-academy.gr/

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. - (Θεσσαλονίκη)

Η σχολή E.S.P. ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993 και από το Φεβρουάριο του 2003 λειτουργεί ως Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ) E.S.P. υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Υπήρξε η πρώτη σχολή στη Βόρειο Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο τη Φωτογραφία.

Οι σπουδαστές μας ολοκληρώνοντας με επιτυχία την φοίτησή τους, συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την απόκτηση κρατικού διπλώματος αναγνωρισμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Mε την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ E.S.P. έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
Οι καταρτιζόμενοι του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. δικαιούνται επίσης αναβολή στράτευσης.

Το 2008 το Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. ξεκίνησε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία.
H συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. να συνεχίσουν τις σπουδές τους για ένα ακόμα έτος στο Πανεπιστήμιο του Sunderland αποκτώντας Bachelor’s Degree στο πρόγραμμα BA(Hons) Photography, Video & Digital Imaging.

Το 2009 η σχολή E.S.P. συμπλήρωσε δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στην εκπαίδευση των εφαρμοσμένων τεχνών. Με αφορμή αυτή την επέτειο διοργάνωσε τον Μάιο του 2009 σειρά εκδηλώσεων, διαλέξεων και εκθέσεων φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη.

Για το κόστος σπουδών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P.

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα:  http://www.esp.gr

 

 

// Κέντρα Μεταλυκειακής εκπαίδευσης

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

Ο ΑΚΤΟ είναι το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα Τέχνης και Design στην Ελλάδα με 2.000 σπουδαστές και 14.000 αποφοίτους. Τα προγράμματα σπουδών οδηγούν στους πανεπιστημιακούς τίτλους Bachelor of Arts (Hons) Degree και Μaster of Arts in Design του Middlesex University και στοχεύουν στην ανάδειξη αποφοίτων με ολοκληρωμένη γνώση, προσωπικότητα και καλλιέργεια, οι οποίοι σταδιοδρομούν στην διεθνή αγορά με αυτοπεποίθηση.

Δέσμευσή του είναι να καλλιεργήσει δημιουργικούς και επιτυχημένους επαγγελματίες με δομημένη σκέψη και ήθος. Οι σπουδές στον ΑΚΤΟ βασίζονται σε ισχυρά ακαδημαϊκά θεμέλια, ενώ διακρίνονται για την σύνδεσή τους με την αγορά και την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Στοχεύουν στην ανάδειξη αποφοίτων με ολοκληρωμένη γνώση, προσωπικότητα και καλλιέργεια, οι οποίοι σταδιοδρομούν στην διεθνή αγορά με αυτοπεποίθηση.

ΑΚΤΟ και Middlesex University

Από το 1991, ο ΑΚΤΟ αποτελεί Επικυρωμένο Κολλέγιο του Βρετανικού Κρατικού Πανεπιστημίου Middlesex (www.mdx.ac.uk).

Οι σπουδαστές ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στον ΑΚΤΟ εγγράφονται και στα μητρώα του Middlesex University και θεωρούνται φοιτητές του πανεπιστημίου. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους λαμβάνουν το πτυχίο Bachelor of Arts (Honours) Degree in Design του Middlesex University, ή, εφόσον πρόκειται για μεταπτυχιακές σπουδές, το Master of Arts του Middlesex University, έχοντας πραγματοποιήσει τις σπουδές τους εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Επίσης, αν το επιθυμούν ως κάτοχοι πτυχίου κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα Master, που αναπτύσσονται σε μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Για το αδιάβλητο των εξετάσεων, τα τελικά αποτελέσματα επικυρώνουν, κάθε χρόνο μετά από επίσκεψη, που πραγματοποιούν στην Ελλάδα, καθηγητές του Πανεπιστημίου του Middlesex και εντεταλμένοι εξωτερικοί εξεταστές (external examiners). Οι απόφοιτοι του ΑΚΤΟ απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης, δεδομένου ότι τα πτυχία τους εκδίδονται και απονέμονται απευθείας από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο.

Τα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ ελέγχονται από το Πανεπιστήμιο του Middlesex και τον Βρετανικό Φορέα Αξιολόγησης του πανεπιστημιακού συστήματος, Quality Assurance Agency (QAA), αναγνωρίζονται δε επίσημα από το British Accreditation Council (BAC), επικυρώνοντας το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει το Κολέγιο.

 

Πρόγραμμα σε επίπεδο Bachelor of Arts (Hons) Degree:
Photography (http://akto.gr/προγράμματα-σπουδών/προπτυχιακά-προγράμματα/ba-in-photography )

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ:
Τέχνη Φωτογραφίας (http://akto.gr/προγράμματα-σπουδών/ιεκ/τεχνικός-λήψης-φωτογραφίας )

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κραναού 3, Πλατεία Κουμουνδούρου, Θησείο, 105 53, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ/F: 2103238111, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 38-40 & Α. Γεωργίου, 546 27, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 221 231, F: 2310 544 723, Ε: info@akto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

// Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών

 

 

FOCUS - (Αθήνα)

Η Focus ιδρύθηκε το 1985, με αντικείμενο αποκλειστικά τη φωτογραφική εκπαίδευση. Πολλοί από τους αποφοίτους της είναι σήμερα γνωστοί καλλιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.

Στο διάστημα αυτό έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο της φωτογραφίας, του βίντεο και της τέχνης, που έχουν συνδράμει στη δημιουργία της. Το Εργαστήριο διακρίνεται για την ποιότητα, την οργάνωση, την ερευνητικότητα και την ευρύτητα που χρειάζεται η εκπαίδευση στην εποχή μας.

Μέσα σ' ένα φιλικό περιβάλλον ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την δημιουργικότητά του στα είδη της φωτογραφίας, του βίντεο και των νέων τεχνολογιών. Ανάλογα με τους στόχους και τις επιθυμίες του, μπορεί να διαμορφώσει την καλλιτεχνική και επαγγελματική του ταυτότητα.

Η Focus, από την αρχή της λειτουργίας της και για πολλά χρόνια, εφάρμοζε ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής και την εξέλιξη της τεχνολογίας από το 2004 εφαρμόζει ένα νέο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών.

Ένα εντατικό μονοετές πρόγραμμα έχει οργανωθεί ώστε να παρέχει στους σπουδαστές σε σύντομο χρονικό διάστημα την πλήρη κάλυψη της τεχνικής της φωτογραφίας και του βίντεο.

Ένα δεύτερο προαιρετικό έτος επιτρέπει στο σπουδαστή, να αναπτύξει περισσότερο τις δεξιότητές του, να επιλέξει τα είδη φωτογραφίας και βίντεο που τον ενδιαφέρουν και να εξασκηθεί σ' αυτά αποκλειστικά.

Από το 2007 η Focus διαθέτει το πρόγραμμα EDU, που είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσων δεν μπορούν να έχουν καθημερινή φυσική παρουσία, καθώς παρέχει τη δυνατότητα να καλύπτεται μέρος της διδασκαλίας από απόσταση.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Focus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφος, 157 72, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 210 7750 675, F: 210 7716 194, E: focus@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.focus.edu.gr/

 

 

INTERGRAPHICS - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS ιδρύθηκε το 1990 και - πρώτος στην Ελλάδα - ξεκίνησε να διδάσκει τις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και την αξιοποίησή τους στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική και είναι η πιο Εξειδικευμένη Σχολή στους τομείς αυτούς.

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ο Όμιλος διευρύνει συνεχώς τις προσφερόμενες ειδικότητες προς τους σπουδαστές του και επικεντρώνεται σε επαγγέλματα αιχμής, με τη μεγαλύτερη ζήτηση από την αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του.

Το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Όμιλος, σε συνδυασμό με τις άρτιες εγκαταστάσεις, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια, τους καταξιωμένους καθηγητές και τις συνεργασίες που έχει συνάψει με γνωστές εταιρίες, τον έχουν κατατάξει ως ένα από τα Κορυφαία Εκπαιδευτήρια στο χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η Διά Βίου Δωρεάν Επιμόρφωση, στις εξελίξεις της τεχνολογίας & στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αποτελεί μια πολύ σημαντική και μοναδική παροχή που μόνο ο Όμιλος INTERGRAPHICS προσφέρει στους αποφοίτους του.

Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών INTERGRAPHICS διοργανώνει και προσφέρει σεμινάρια και σύντομες σειρές επιμόρφωσης και κατάρτισης εναρμονισμένες σ' ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS, έχει δώσει τη δυνατότητα σε πάνω από 100.000 φοιτητές, σπουδαστές και επαγγελματίες να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν απόλυτη εξειδίκευση στην ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

Σε ποιους απευθύνονται
Αποφοίτους ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ & Επαγγελματίες για εξειδίκευση στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

το  Ι.Ι.Ε.Κ. INTERGRAPHICS αδειοδοτήθηκε με την υπ' αριθμό 158565/ΙΑ ΦΕΚ 2841/Β απόφαση του κ. Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Στουρνάρη 49, Πολυτεχνείο, 106 82, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2103838808, F: 2103821424, E: info@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

Πόλη: θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Καρατάσου 7 (Λιμάνι), 546 26, θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310515539, E: thessaloniki@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

 

 

Merso Art School - (Αθήνα)

Το Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών Merso έχει ως αντικείμενο τις Καλές & Εφαρμοσμένες Τέχνες. Ιδρύθηκε το 2006 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Τμήματα ενηλίκων: Ζωγραφική, Αγιογραφία (Φορητή Εικόνα, Τοιχογραφία, Εγκαυστική), Φωτογραφία, Ψηφιδωτό, Κεραμική, Γλυπτική, Χαρακτική, Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης και Κόμιξ

Τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή σε Ανώτερες και Ανώτατες σχολές της Ελλάδας (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονική, ΤΕΙ που απαιτούν εξετάσεις στο σχέδιο κ.ά.) και του εξωτερικού (προετοιμασία portfolio & συνέντευξης).

Παιδικό εργαστήριο: Ζωγραφική, Κεραμική, Κατασκευές, Κόμιξ, Ψηφιδωτό, Κούκλα- Μαριονέτα, Οριγκάμι.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται σεμινάρια από εξειδικευμένους καθηγητές, γίνονται προβολές και παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία & παιδικούς σταθμούς, εκθέσεις έργων των μαθητών κ.ά.

Οι καθηγητές της σχολής Μέρσο είναι πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και άλλων ειδικοτήτων, ενεργοί καλλιτέχνες και θεωρητικοί με διδακτική εμπειρία και σύγχρονη κατάρτιση και ασχολούνται υπεύθυνα με κάθε μαθητή σε ολιγομελή τμήματα.

Η σχολή απευθύνεται σε μαθητές κάθε ηλικίας και επιπέδου (αρχάριοι-προχωρημένοι). Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο.

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Πεύκων 129 και Βορείου Ηπείρου, 141 22, Νέο Ηράκλειο
Επικοινωνία: Τ: 210 2834002, 697 4993636, E: mersoartschool@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.merso.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Εκπαίδευση Εξ’ Αποστάσεως

 

 

Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P. - (Θεσσαλονίκη)

Η σχολή E.S.P.  προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών εξ αποστάσεως στο αντικείμενο της φωτογραφίας. Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από πέντε θεματικές ενότητες:

Θεματική Ενότητα 1: Τεχνική της Φωτογραφίας: εξετάζει την τεχνική λήψης της φωτογραφίας, τις βασικές τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης της φωτογραφίας και τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών μικρού, μεσαίου και μεγάλου φορμά.

Θεματική Ενότητα 2: Ψηφιακή Επεξεργασία Φωτογραφίας: εξετάζει βασικές έννοιες για την ψηφιοποίηση και την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας. Λεπτομερής περιήγηση στην λογική και τον τρόπο λειτουργίας του Adobe Photoshop παράλληλα με παρουσίαση εφαρμογών στην επαγγελματική φωτογραφία.

Θεματική Ενότητα 3: Δημιουργική φωτογραφία: στοχεύει στην δημιουργία φωτογραφικού έργου από τον σπουδαστή μέσα από τη θεματολογία του τοπίου και του πορτραίτου. Παράλληλα ο σπουδαστής εισάγετε στην θεωρία και στην ιστορία της φωτογραφίας με την παράθεση έργου σημαντικών φωτογράφων στην ιστορία του μέσου αναπτύσσοντας έτσι την φωτογραφική του παιδεία.

Θεματική Ενότητα 4: Πτυχιακή Εργασία: ο σπουδαστής αναπτύσσει μια φωτογραφική πρόταση πάνω σε θέμα της επιλογής του με τη χρήση του φωτογραφικού μέσου.

Θεματική Ενότητα 5: Εργαστηριακές Συναντήσεις: πραγματοποιούνται στα εργαστήρια της σχολής E.S.P και περιλαμβάνουν εργαστήρια Σκοτεινού θαλάμου, Studio και εργαστήριο υπολογιστών.

Διάρκεια σπουδών
Η φοίτηση διαρκεί 10 μήνες.

Κανονισμός λειτουργίας
Ο σπουδαστής του προγράμματος e-learning πρέπει να διαθέτει φωτογραφική μηχανή (αναλογική ή ψηφιακή), Η/Υ και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Αν ο σπουδαστής χρησιμοποιεί αναλογική φωτογραφική μηχανή πρέπει ο ίδιος να ψηφιοποιεί τις φωτογραφίες του.
Η σχολή παρέχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, σημειώσεις των θεματικών ενοτήτων και το αντίστοιχο οπτικό υλικό).

Έκθεση σπουδαστών
Το δημιουργικό έργο των σπουδαστών συμμετέχει στην ετήσια έκθεση των μαθητών της σχολής και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της σχολής.

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ι.Ι.Ε.Κ E.S.P., Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, 54625, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310541148, F: 2310541709, Ε: info@esp.gr
Ιστοσελίδα:  http://www.esp.gr/

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - (Θεσσαλονίκη)

Σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα, χωρισμένα σε 7 ανεξάρτητα σεμινάρια και σχεδιασμένα για παρακολούθηση εξ αποστάσεως.
Ο σπουδαστής μετά την εγγραφή του, ορίζει την ημέρα της εβδομάδας που προτιμά.
Παραλαμβάνει με email ανά εβδομάδα (την ορισμένη ημέρα) την ύλη, μια σειρά ερωτήσεων και φωτογραφικών ασκήσεων.
Μέσα στην εβδομάδα διαβάζει την ύλη, απαντά στις ερωτήσεις και πραγματοποιεί τις φωτογραφικές ασκήσεις (λήψεις).
Στην συνέχεια στέλνει το υλικό (απαντήσεις και ασκήσεις) με email μια ημέρα πριν από την ορισμένη ημέρα.
Έπειτα λαμβάνει τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις, καθώς και την νέα ύλη με τις ερωτήσεις και τις ασκήσεις της.
Αυτό συνεχίζεται μέχρι να συμπληρωθεί ο κύκλος του σεμιναρίου.

Περιγραφή - κόστος μαθημάτων εξ αποστάσεως
Εγγραφή στα μαθήματα εξ αποστάσεως

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ναυμαχίας Έλλης 4, Τ.Κ. 54625, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974898910
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

FOCUS - (Αθήνα)

Το πρόγραμμα EDU παρέχει εντατική φωτογραφική εκπαίδευση διάρκειας ενός έτους. Ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου και τελειώνει τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.
Κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Focus συναντήσεις - διαλέξεις που έχουν οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση του προγράμματος και από απόσταση.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Τεχνική της φωτογραφικής λήψης.
Στην ενότητα αυτή οι σπουδαστές διδάσκονται:

 •  Τη δομή της φωτογραφικής μηχανής και τη λειτουργία της
 •  Τις βασικές αρχές της οπτικής
 •  Τον τρόπο λειτουργίας των φακών
 •  Τα είδη των φωτογραφικών μηχανών
 •  Τη βασική δομή των φωτογραφικών υλικών
 •   Την πρακτική εφαρμογή

Η παρουσίαση της διδακτέας ύλης γίνεται στις συναντήσεις - διαλέξεις ενώ παράλληλα παρέχονται τα παρακάτω βοηθήματα:
    » Πλήρης σειρά σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή που περιέχει τη φωτογραφική τεχνική της ψηφιακής και αναλογικής φωτογραφίας, τη δομή των φωτογραφικών υλικών, την ευαισθησιομετρία και το ζωνικό σύστημα, καθώς και μια μικρή φωτογραφική ανάδρομη στους κυριότερους φωτογράφους.
    » Μια βιντεοσκοπημένη σειρά μαθημάτων, παραγωγή του Εργαστηρίου, που καλύπτει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της βασικής φωτογραφικής τεχνικής.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Focus, Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφος, 157 72, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 210 7750 675, F: 210 7716 194, E: focus@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.focus.edu.gr/

 

 

Όραμα - (Αθήνα)
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

 

Το μάθημα απευθύνεται σε όσους δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο να παρακολουθήσουν το βασικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής. Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα ασκήσεων, οι μαθητές λαμβάνουν τις απαραίτητες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να εξελιχθούν στο επόμενο φωτογραφικό επίπεδο, ενώ παράλληλα δημιουργούνται τα κριτήρια εκείνα που τους επιτρέπουν να βλέπουν την εξέλιξη της φωτογραφικής τους σκέψης.

 Τα μαθήματα γίνονται με  ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του προγράμματος Skype, και αποτελούνται από 10 συναντήσεις οι οποίες ολοκληρώνονται το αργότερο σε διάστημα τριών μηνών.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τις γνώσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή:

Αρχαρίων: Αναλύονται όλα τα βασικά τεχνικά ζητήματα καθώς και θέματα σύνθεσης, εικαστικής αντίληψης και ιστορίας της φωτογραφίας.

Προχωρημένων: Εξετάζονται ειδικότερες τεχνικές για όσους ήδη κατέχουν τις βασικές γνώσεις, ενώ έμφαση δίνεται στην καλλιτεχνική εξέλιξη του μαθητή και τη δημιουργία προσωπικού ύφους.

Mentoring: Παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη σε όσους θέλουν αν εξελίξουν ένα φωτογραφικό project ή να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένους τομείς και τεχνικές της φωτογραφίας.

Πληροφορίες
Διάρκεια: 10 ώρες
Κόστος: 150€+ΦΠΑ
Εγγραφές: Όλο το χρόνο

 

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Aνοιχτή Eκπαίδευση

 

 

ΑΚΤΟ - (Αθήνα - θεσσαλονίκη)

Το πρόγραμμα Open Learning (ανοιχτής εκπαίδευσης) με παρουσία στην Σχολή μόνο δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη), προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες χρόνου των φοιτητών και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν χρόνο για καθημερινή παρακολούθηση.

Η διάρκεια των σπουδών Open Learning είναι ίδια με εκείνη της καθημερινής φοίτησης.

Στους αποφοίτους του προγράμματος απονέμεται τίτλος σπουδών του ΑΚΤΟ, πιστοποιημένος από το Υπουργείο Παιδείας (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, Επιπέδου 2) και στην συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα με κάποια επιπλέον μαθήματα να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στο επικυρωμένο από το Middlesex University τελευταίο έτος σπουδών και να αποκτήσουν Bachelor of Arts (Honours) Degree (οι σπουδαστές εισάγονται στο ΒΑ μετά το πέρας επιτυχούς παρακολούθησης των επιπλέον μαθημάτων, αν και εφόσον πληρούν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εν γένει εισαγωγή στα αντίστοιχα προγράμματα ΒΑ).

Με την ολοκλήρωση του πρώτου έτους, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο δεύτερο έτος σπουδών, επιλέγοντας εκ νέου, εάν το επιθυμούν, το μοντέλο εκπαίδευσης που τους ταιριάζει (Full Time, Open Learning, Distance Learning).

Η δυνατότητα Open Learning προσφέρεται στα εξής προγράμματα:

Νέες ενάρξεις: Οκτώβριος 2014

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως, 113 62, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2105230130, F: 2103813700, Ε: information@aktocollege.gr
Ιστοσελίδα: http://www.akto.gr/

 

 

INTERGRAPHICS - (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

O Εκπαιδευτικός Όμιλος INTERGRAPHICS ιδρύθηκε το 1990 και - πρώτος στην Ελλάδα - ξεκίνησε να διδάσκει τις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και την αξιοποίησή τους στις Εφαρμοσμένες Τέχνες και την Πληροφορική και είναι η πιο Εξειδικευμένη Σχολή στους τομείς αυτούς.

Open learning
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ & VIDEO ART

Περιλαμβάνει όλο το πρόγραμμα σπουδαστών της κανονικής φοίτησης
Διάρκεια φοίτησης δύο χρόνια
Δυνατότητα συνέχισης για Bachelor Degree σε ένα ή δύο χρόνια επιπλέον.
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μαθημάτων.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η εκπαίδευση στηρίζεται στην πολύ καλή οργάνωση και κατανομή της ύλης μεταξύ σχολής και κατοικίας του σπουδαστή. Μπορεί να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σπουδαστή και καθηγητών.

Η μορφή αυτής της εκπαίδευσης περιλαμβάνει:
Διαλέξεις: από τους υπεύθυνους καθηγητές με χρήση εποπτικών μέσων διδασκαλίας και παρουσίαση παραδειγμάτων.
Εργαστήρια & Εργαστήρια Η/Υ: για την εμπέδωση του μαθήματος και την άσκηση των σπουδαστών με την καθοδήγηση & επίβλεψη των καθηγητών. Τα εργαστήρια είναι σε χρήση των σπουδαστών και εκτός ωρών μαθημάτων.
Projects: ανάθεση εργασιών ανά μάθημα με ειδικά φύλλα εργασίας, όπου προσδιορίζονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υλοποίηση της εργασίας.
Παράδοση Projects: γίνεται ανάρτηση και κριτική του κάθε project παρουσία όλων των σπουδαστών.
Σεμινάρια: υλοποιούνται από καθηγητές ή επισκέπτες - καθηγητές.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις και να βελτιώσεις τη θέση σου ή να πραγματοποιήσεις το χόμπυ σου:
Χωρίς να στερήσεις χρόνο από την εργασία σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τις ενασχολήσεις σου, χωρίς να εμπλακείς στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εργάζεσαι στο σπίτι ή το γραφείο σου στις συνθήκες που εσύ έχεις διαμορφώσει.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Δύο φορές την εβδομάδα

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Στουρνάρη 49, Πολυτεχνείο, 106 82, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2103838808, E: info@intergraphics.gr
Ιστοσελίδα: http://www.intergraphics.gr/

 

 

// Εναλλακτικές Σπουδές - Ιδιαίτερα μαθήματα

 

 

Όραμα - (Αθήνα)

ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΜΑΘΗΣΗ

Κάθε σπουδαστής είναι μοναδικός, μαθαίνει με το δικό του ρυθμό και διαχειρίζεται τις γνώσεις του με διαφορετικό τρόπο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας είναι μια επιλογή για όσους έχουν φορτωμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες καθημερινές ανάγκες που καθιστούν δύσκολη την τακτική παρακολούθηση μαθημάτων σε μια τάξη. Η προσωπική επαφή με τον επιβλέποντα καθηγητή έχει στόχο να εμπνεύσει αλλά και να βοηθήσει το σπουδαστή να γνωρίσει τον κόσμο της φωτογραφίας με τη δική του προσωπική ματιά.

Μια εναλλακτική επιλογή, πιο προσιτή οικονομικά, είναι η συμμετοχή σε ένα ημι-ιδιωτικό μάθημα με ένα δεύτερο άτομο. Αν έχετε ένα φίλο που συμμερίζεται το επίπεδο της φωτογραφικής εμπειρίας σας και έχει παρόμοιες ανάγκες, παρέχεται η δυνατότητα να μοιραστείτε το κόστος του προγράμματος.

Ο κάθε κύκλος μαθημάτων αποτελείται από έξι ώρες μαθημάτων που ολοκληρώνονται σε διάστημα δύο μηνών.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τις γνώσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή:

Αρχαρίων: Αναλύονται όλα τα βασικά τεχνικά ζητήματα καθώς και θέματα σύνθεσης, εικαστικής αντίληψης και ιστορίας της φωτογραφίας.

Προχωρημένων: Εξετάζονται ειδικότερες τεχνικές για όσους ήδη κατέχουν τις βασικές γνώσεις, ενώ έμφαση δίνεται στην καλλιτεχνική εξέλιξη του μαθητή και τη δημιουργία προσωπικού ύφους.

Mentoring: Παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη σε όσους θέλουν να εξελίξουν ένα φωτογραφικό project ή να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένους τομείς και τεχνικές της φωτογραφίας.

 

Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

Φωτογραφικό Είδωλο - (Θεσσαλονίκη)

Ιδιαίτερα μαθήματα φωτογραφίας για όλα τα επίπεδα και όλες τις ανάγκες που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα.

● Αναλογική φωτογραφία
● Σκοτεινός θάλαμος
● Ψηφιακή φωτογραφία
● Ψηφιακή επεξεργασία (Photoshop)
● Υποστήριξη για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ι.Ε.Κ.
● Υποστήριξη σε φωτογραφήσεις ειδικών θεμάτων

Πόλη: Θεσσαλονίκη
Διεύθυνση: Ναυμαχίας Έλλης 4, Τ.Κ. 54625, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974898910
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

// Σεμινάρια - Μαθήματα Φωτογραφίας

 

 

Αγρίνιο

 

Φωτογραφική Ομάδα art8

Η αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον κάποιον ανθρώπων για την φωτογραφική τέχνη, αποτέλεσε το κίνητρο για τον Σύλλογο ‘’Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου’’ της δημιουργίας ενός νέου τμήματος, που θα έχει ως στόχο την διάχυση της γνώσης που συνδέεται με την φωτογραφία.

Ο Σύλλογος ο οποίος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1999, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όπου κατέχει στο ενεργητικό του, εκτός από το νεοσύστατο τμήμα Φωτογραφίας  και τμήματα με τις εξής δραστηριότητες : Παραδοσιακός Χορός, Τραγούδι και Θέατρο.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η δράση της φωτογραφικής Ομάδας Art8 κάπου στις αρχές Οκτώβρη 2012 με ολιγομελή πυρήνα από ερασιτέχνες αλλά παθιασμένους φωτογράφους με σκοπό :

 • Την προώθηση και διάδοση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το γνωστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο των μελών.

 • Την διεύρυνση του κύκλου των φίλων της φωτογραφίας, ανεξαρτήτου ηλικίας με την προσέλκυση νέων μελών μέσα από την ανάδειξη των δραστηριοτήτων της.

 • Την δημιουργία εκδηλώσεων φωτογραφικού ενδιαφέροντος, σκοπεύοντας να φέρει σε επαφή και την τοπική κοινωνία με την συναρπαστική τέχνη της φωτογραφίας καθώς και την προβολή της πόλης μέσα από αυτές.

Οι συναντήσεις της ομάδας διεξάγονται κάθε εβδομάδα στο στέκι του συλλόγου και κατά την διάρκειά τους πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα φωτογραφίας, καθώς και αναφορές στο έργο  σημαντικών φωτογράφων μέσο προβολών.

Επίσης η ομάδα διοργανώνει τακτικές φωτογραφικές εξορμήσεις εντός και εκτός πόλεως στα πλαίσια της πρακτική εξάσκησης, καθώς και συναντήσεις με φωτογραφικές λέσχες, ομάδες, συλλόγους άλλων περιοχών.

Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τρίτη & Πέμπτη ώρα: 21:00 μμ. στην αίθουσα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο Αγρίνιο  επί της οδού Γαλάνη 4 (Ηρώων Πολυτεχνείου).

Διεύθυνση: Γαλάνη 4 & Ηρ. Πολυτεχνείου - Πλατεία Χατζοπούλου, Αγρίνιο
Επικοινωνία: T: 2641029978, E: art8agrinio@gmail.com
Ιστοσελίδα: art8agrinio.blogspot.gr/

 

 

Αθήνα

 

Όραμα

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Στο Όραμα κάθε άνθρωπος που αγαπάει τη φωτογραφία μαθαίνει να είναι μοναδικός φωτογράφος μέσα από μία ζωντανή, συνεχώς εξελισσόμενη, διαδικασία. Σ΄ ένα δημιουργικό διάλογο με το δάσκαλο, τη μηχανή και τον εαυτό του εφοδιάζεται με την απαραίτητη τεχνική αλλά και την αισθητική «ανησυχία» για να ανακαλύψει τον δικό του, πολύ προσωπικό κώδικα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις αιχμής στη φωτογραφία ως μέσο αλλά και ως διδακτικό αντικείμενο, σχεδιάσαμε ένα πλούσιο, ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, με δυνατότητες επιλογών ανάμεσα σε ετήσιους κύκλους και αυτόνομα workshops, που επιτρέπει στο σπουδαστή να αποκτήσει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων στο δικό του χρόνο.

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Στο Όραμα διδάσκουν μαχόμενοι επαγγελματίες του χώρου, με σημαντική προσωπική ιστορία και διαφορετική ματιά, προσφέροντας στον σπουδαστή εναλλακτικά ερεθίσματα για να δώσει στη φωτογραφία το δικό του νόημα.

Η ΣΧΟΛΗ

Η σχολή ιδρύθηκε το 2007 και στεγάζεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο φωτογραφικό studio που καλύπτει όλες τις ανάγκες της διδασκαλίας. Υποδέχεται πλέον πάνω από 350 μαθητές ανά ακαδημαϊκό έτος, ενώ διδάσκονται περισσότερες από 600 ώρες ετησίως σε όλα τα προγράμματα σπουδών.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών, έναρξη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.

Επιλέξτε ανάμεσα από μια πληθώρα Workshops ανάλογα το φωτογραφικό σας επίπεδο, έναρξη Κυριακή 5 Οκτωβρίου.

Διαχειριστείτε μόνοι σας το ρυθμό της μάθησής σας, επιλέγοντας κάποιο από τα Ειδικά Προγράμματα.

 

Διεύθυνση: Κομοτηνής 10, 11526, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: T: 2107701708 E: orama@oramastudies.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oramastudies.gr/

 

 

Φωτογραφικός Κύκλος

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο, που λειτουργεί από το 1988 με έδρα την Αθήνα.
Ιδρυτής και πρόεδρος τού «Κύκλου» είναι ο Πλάτων Ριβέλλης, φωτογράφος, καθηγητής φωτογραφίας και συγγραφέας θεωρητικών συγγραμμάτων για τη φωτογραφία.

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» αριθμεί σήμερα περί τα 200 μέλη, στις εισφορές των οποίων στηρίζει κυρίως την οικονομική του ανεξαρτησία. Ο «Κύκλος» έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Ίδρυμα Κωστοπούλου.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση τής τέχνης τής φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση τού καλλιτεχνικού τους έργου.

Ενημερωθείτε εδώ για τις Εκδηλώσεις του «Κύκλου»

Πόλη: Αθήνα
Διεύθυνση: Φωτογραφικός Κύκλος, Τσακάλωφ 44, Κολωνάκι, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2103645577, 6945437577, F: 2103645550, E: info@photocircle.gr
Ιστοσελίδα: http://photocircle.gr/

 

 

Athens House of Photography

Ένας νέος χώρος εμφανίζεται στο κέντρο της Αθήνας, εστιασμένος αποκλειστικά στη φωτογραφία. Στη διασταύρωση Κεραμέων και Ελευσινίων, δίπλα στη πλατεία Καραισκάκη, έχει δημιουργηθεί το “Athens House of Photography”, το οποίο απαρτίζεται από γκαλερί, βιβλιοπωλείο, βιβλιοθήκη, σκοτεινό θάλαμο και μόνιμη συλλογή, καθώς και από χώρους για σεμινάρια, προβολές και διαλέξεις.

Ο σκοπός του “Athens House of Photography” είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος ο οποίος θα γίνει σημείο αναφοράς και συνάντησης για όσους αγαπάνε την φωτογραφία.
Το “Athens House of Photography” δημιουργήθηκε από τους Ιάσων Δήμου, Aurelia Antoni και Νίνα Σταυροπούλου και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο 4S Construction.

Σεμινάρια / Workshops
Με στόχο να είμαστε το φωτογραφικό κέντρο της Αθήνας, θα οργανώνουμε τακτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Αυτά θα είναι είτε μικρής διάρκειας , εντατικά εργαστήρια 3-5 ημερών, σ τα οποία θα διδάσκουν επιφανείς Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι, είτε μεγαλύτερης διάρκειας σεμινάρια τα οποία θα λαμβάνουν μέρος σε διάστημα κάποιων μηνών.

Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους ενώ η επιθυμία μας είναι να διδάξουμε και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να του γνωρίσουμε διεθνής τάσεις και κλασσικές αλλά και νέες προσεγγίσεις στην φωτογραφία.

Που: The Athens House of Photography, Κεραμέων & Ελευσινίων, 104 37, Μεταξουργείο, Αθήνα
Επικοινωνία: T: +30 210 5228696 ,E: info@phototheatron.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.phototheatron.com/

 

 

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας "Εννέα"

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ, αποτελεί μετεξέλιξη και συνέχεια του φωτογραφικού και πολιτιστικού σωματείου "Εννέα", που ιδρύθηκε το 2001 στην Δάφνη. Ο ΕΝΝΕΑ ξεκινήσε αρχικά ως φωτογραφική παρέα εννέα ανθρώπων (γεγονός στο οποίο οφείλει την ονομασία του), που αγαπούν τη φωτογραφία και το φωτογραφικό λόγο. Σε αυτόν τον πυρήνα προστέθηκαν σταδιακά και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια ενδιαφέροντα. Έτσι οικοδομήθηκε αργότερα ο σύλλογος και η αρχική "παρέα" μετεξελίχθηκε σε ένα σύνολο με δομημένη μορφή και υπόσταση.

Σήμερα, οι δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας περιλαμβάνουν εκτός από τα γνωστά πλέον σεμινάρια, και επιμέλεια και διοργάνωση εκθέσεων, workshops και portfolio reviews με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους φωτογράφους. Επίσης, στον χώρο του Κέντρου λειτουργεί φωτογραφική βιβλιοθήκη, η οποία ανανεώνεται συχνά και διατίθεται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια μπορείτε να βρείτε εδώ

Διεύθυνση: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας "Εννέα", Θησέως 20 & Κολοκοτρώνη, 105 62, Αθήνα
Επικοινωνία: T/F: 210 330.40.60, E: info@clubennea.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.clubennea.gr/

 

 

Κέντρο Τεχνών Πλάκα

Από την αρχή της δημιουργίας του, το 1970 και μέχρι σήμερα, το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ προωθεί μια πρωτοποριακή αντίληψη παιδείας, που πέρα από την άψογη επαγγελματική κατάρτηση, εκπαιδεύει στη βαθύτερη μελέτη του πολιτισμού.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ πιστεύει ότι η γνώση είναι ένα ενιαίο, πολύπλευρο, αρμονικό σύνολο διαφορετικών στοιχείων, και με αυτό το σκεπτικό προσπαθεί να τη μεταδίδει στους σπουδαστές. Γι' αυτό, τα προγράμματα σπουδών είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να εξασφαλίζουν όχι μόνο εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά κυρίως Ολοκληρωμένη Παιδεία.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ είναι εξέλιξη μιας υπεύθυνης και πετυχημένης πορείας στο χώρο του Σχεδίου και των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αναγνωρισμένο από τα Βρετανικά Κρατικά Πανεπιστήμια και καταξιωμένο στον Ελληνικό Εκπαιδευτικό Χώρο και Αγορά Εργασίας, με την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών του και τον πλέον σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι σε θέση να παρέχει σήμερα μόρφωση ανώτερου επιπέδου σε σπουδαστές υψηλών απαιτήσεων.

Σεμινάρια Φωτογραφίας

Περιγραφή Σεμιναρίου:
Η Φωτογραφία, η σύγχρονη αυτή γλώσσα των εικόνων, είναι σήμερα το πιο σημαντικό και ευρύτερα διαδεδομένο μέσο οπτικής επικοινωνίας. Η συχνή και ποικιλόμορφη χρήση της στην καθημερινότητά μας καθώς και στην ειδησεογραφία, τη μόδα, τη διαφήμιση, τις εικαστικές τέχνες, απαιτεί μια εξειδικευμένη γνώση. Σκοπός του σεμιναρίου αυτού, είναι να διδάξει τις βασικές αρχές της φωτογραφίας, την εξοικείωση με τις φωτογραφικές μηχανές (ψηφιακές και αναλογικές) και το φωτογραφικό υλικό. Επίσης βοηθάει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια προσωπική φωτογραφική έκφραση.

Σε ποιούς απευθύνεται:
Απευθύνεται πρωτίστως σε άτομα - χομπίστες- που έχουν τη διάθεση να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας με την έννοια της προσωπικής φωτογραφικής έκφρασης και όρασης σε όλα τα στάδιά της από τη λήψη μέχρι την υλοποίηση με την εμφάνιση και την εκτύπωση των φωτογραφιών. Επίσης σε επαγγελματίες σε διαφημιστικές εταιρείες, εκδοτικούς οίκους, μέσα μαζικής ενημέρωσης και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εκπαιδευόμενοι ασκούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΠΛΑΚΑ.

Διεύθυνση: Πατησίων 65, 104 33, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2108250552 F: 2108250627 Ε: info@plakas.gr
Ιστοσελίδα: http://www.plakas.gr/

 

 

ΜETApolis

Το ΜETApolis είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένας χώρος με πολύπλευρες δραστηριότητες Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας, ο νέος χώρος του ΜETAPolis, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που ξαναανακαλύπτει τον εαυτό της και γίνεται εκ νέου πόλος συνάντησης και πολιτισμού, υπερασπίζεται τη θέση μας, για την πόλη μας, με ένα νέο σπίτι για τις Τέχνες. Εδώ οι σύγχρονες τέχνες απόκτούν μια νέα στέγη, ένα καινούριο σημείο συνάντησης καλλιτεχνών σε ένα από τους πιο γνωστούς πεζόδρομους της Αθήνας.

Σκοπός του ΜETApolis Home είναι η συνάντηση καλλιτεχνών που αναζητούν νέους χώρους παρουσίασης των έργων τους. Φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης του κοινού με τους καλλιτέχνες, τις καλλιτεχνικές ομάδες δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης δημιουργίας στην πόλη μας.

Ιδρυτές του METApolis είναι ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο Κώστας Κουρτίδης και ο Θοδωρής Βερονίκης.

 

To METApolis ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, και προσκαλεί όλους τους φίλους του, από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου, να παρευρεθούν στο χώρο και να ενημερωθούν για τα νέα Σεμινάρια Φωτογραφίας καθώς και τις επόμενες εκθέσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Σας περιμένουμε, Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-21:00

 

Που: ΜETAPolis, Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, 105 60, Αθήνα
Διοργάνωση: ΜETAPolis
Επικοινωνία: T: 210 3253550, E: info@metapolis.gr
Υπερσύνδεσμος: http://metapolis.gr/

 

 

 

Τμήμα Φωτογραφίας Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το Τμήμα Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα» (Γαλήνης & Σοφίας 1). Λειτουργεί από το 1988 σαν πρότυπο τμήμα της Λαϊκής Επιμόρφωσης και από το 1995 επιχορηγείται από το Δήμο Ηρακλείου.

Εκδηλώσεις και εκδόσεις της Ομάδας έχουν επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, την Kaiser Fototechnik και την Ilford.

Διαθέτει δύο πολύ καλά εξοπλισμένους σκοτεινούς θαλάμους, βιβλιοθήκη και αίθουσα διδασκαλίας & προβολών
Τα μαθήματα γίνονται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο, με δάσκαλο το Γιάννη Γαλάνη.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χωρίς δίδακτρα.

Το Τμήμα φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, διοργανώνει για 26o συνεχόμενο χρόνο μαθήματα Α/Μ Αναλογικής Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας.

Εγγραφές 2014-15: από 1-30 Σεπτεμβρίου 2014 με e-mail στο galagiannis@hotmail.com 

Σε όλους όσους ενδιαφερθούν και στείλουν e-mail, θα αποσταλεί άμεσα αναλυτικό κείμενο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα», Γαλήνης & Σοφίας 1, Νέο Ηράκλειο
Επικοινωνία: E: galagiannis@hotmail.com (Γιάννης Γαλάνης)
Ιστοσελίδα: http://faos.gr/

 

 

Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας της ΚΕΔΜΤ

Συνεχίζονται για 17η χρονιά τα μαθήματα καλλιτεχνικής  φωτογραφίας. Τα μαθήματα  είναι συνολικής διάρκειας 96 ωρών ανά έτος, πρακτικής εξάσκησης και θεωρητικής διδασκαλίας και γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα 7.00 – 10.00 μ.μ

Τα τμήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας παρέχουν μια ολοκληρωμένη άποψη περί εικαστικής αντίληψης στο χώρο της φωτογραφίας. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην πρακτική εξάσκηση σε συνδυασμό με τη θεωρητική διδασκαλία η οποία διεξάγεται παράλληλα με αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη κατανόηση της παρεχόμενης τεχνογνωσίας Οι σπουδαστές εργάζονται σε διαφορετικά project με σκοπό την αναβάθμιση των φωτογραφικών και εικαστικών εμπειριών τους έχοντας ως στόχο να δημιουργήσουν εικόνες που θα έχουν διάρκεια και θα περιγράφουν άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε συμβολικά τον εσωτερικό τους κόσμο.

Έναρξη: Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014
Διάρκεια: Οκτώβριος – Μάιος
Τόπος: Χρ.Σμύρνης 18 Μοσχάτο

Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος
Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 18, 18345, Μοσχάτο
Επικοινωνία: T: 210 9431760, 210 4834614, 6944 255000, E: info@kedmt.gr
Ιστοσελίδα: www.kedmt.gr/

 

 

Studio της Οδού Πλαταιών

Στην οδό Πλαταιών 4 & Πειραιώς στον Κεραμεικό στον τέταρτο όροφο δημιουργήθηκε ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος.
Το "Στούντιο της οδού Πλαταιών", από τον Νοέμβριο του 2010, είναι η έδρα της καλλιτεχνικής εταιρείας Modus Faciendi.

Το «Studio της Οδού Πλαταιών» ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων φωτογραφίας το οποίο απευθύνεται σε αρχάριους και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Δήλωση συμμετοχής, πληροφορίες και ραντεβού για μια πρώτη επαφή στο τηλ. 6984036147, 2130058407
Κόστος μαθημάτων: 30 euro το μήνα

Πρώτη συνάντηση Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11.00, Πλαταιών 4 & Πειραιώς, Κεραμεικός, ώστε να καθοριστεί η μέρα και η ώρα που θα γίνεται το μάθημα καθώς και η εγγραφή

Ο κύκλος των μαθημάτων θα διαρκέσει από Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο την ημέρα που θα καθορίσει το group

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μπορείτε να δείτε εδώ

Που: Studio της Οδού Πλαταιών, Πλαταιών 4, Κεραμεικός
Επικοινωνία: Τ: 2130058407, 6984036147, 6984035826
Υπερσύνδεσμος: http://photostudio48.wix.com/
Κόστος: 30 € το μήνα

 

 

Μαθήματα φωτογραφίας με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Ο Ανδρέας Κατσικούδης ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου σεμινάριων φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθούν στο Cinemarian (Κουκάκι, Αθήνα) τη σεζόν 2014 - 2015.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν Οκτώβριο.

Η δομή των μαθημάτων για τους αρχάριους είναι η εξής:

 1. Παρουσίαση τεχνικών θεμάτων (ρυθμίσεις μηχανής, φακοί, χειρισμός φωτός, ψηφιακή επεξεργασία κ.ά.).
  Τα βασικά είδη της φωτογραφίας (ταξιδιωτική, πορτρέτο, ρεπορτάζ, γυμνό, φωτογραφία δρόμου, καλλιτεχνική κ.ά.)
  Δοκιμή των βασικών τεχνικών στο μάθημα (χρειαζόμαστε να φέρνουμε τη φωτογραφική μας - όποια κι αν είναι αυτή)

 2. Κριτική φωτογραφιών των μαθητών

 3. Παρουσίαση μεγάλων φωτογράφων (με video projector)

 4. Ζητήματα θεωρητικά (η ηθική του φωτογράφου, ο κοινωνικός ρόλος της φωτογραφίας, φωτογραφία και αλήθεια, θέματα αισθητικής, σημειολογία, avant garde κ.ά.)

Που: Cinemarian, Κουκάκι, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 697 3409390, E: akatsikoudis@yahoo.com
Υπερσύνδεσμος: http://akatsikoudis.blogspot.gr/

 

 

Athens Art Studio

Το Athens art Studio είναι ένας καινούργιος χώρος που δημιουργήθηκε από τον Αλέξανδρο Βογιατζάκη και τον Γιώργο Μυριαγκό. Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με την διαφημιστική φωτογραφία, την φωτογραφία μόδας και πορτρέτου αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σύγχρονο στούντιο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για οποιαδήποτε φωτογραφική εργασία.

Στο στούντιο, εκτός από τα σεμινάρια, διοργανώνονται θεματικά (ημερήσια ή διήμερα) εργαστήρια για την περαιτέρω εκμάθηση των μυστικών της φωτογραφίας. Επίσης διατίθεται προς ενοικίαση, σε ερασιτέχνες, φοιτητές καθώς και επαγγελματίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια για ερασιτέχνες, προχωρημένους και επαγγελματίες φωτογράφους μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Athens Art Studio, Αγ. Αθανασίου 20, Άγιος Δημήτριος 17342 Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2109939995, 2109703980, Ε: info@athensartstudio.gr
Ιστοσελίδα: http://www.athensartstudio.gr/

 

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) συστήθηκε το 1952 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα την Αθήνα και είναι το παλαιότερο φωτογραφικό σωματείο στην Ελλάδα.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και επιδιώκεται με κάθε πρόσφορο μέσον, όπως  μαθήματα, διαλέξεις, εργαστήρια, διοργανώσεις  φωτογραφικών εκθέσεων και προβολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία κάθε χρόνο και σχεδόν από το ξεκίνημά της, διοργανώνει σειρά διαλέξεων για τη φωτογραφία, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους.

Ο κύκλος μαθημάτων της περιόδου 2014 / 2015 ξεκινά την Τρίτη  21 Οκτωβρίου.
Οι εγγραφές αρχίζουν από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου

Το σεμινάριο φωτογραφίας της ΕΦΕ αναβαθμίζεται σημαντικά, θα είναι  διάρκειας έξι (6) μηνών και θα διεξάγεται κάθε Τρίτη 7-9 μ.μ. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στα μέλη και στους φίλους της ΕΦΕ τις απαραίτητες γνώσεις, τόσο στη χρήση του ψηφιακού εξοπλισμού αλλά κυρίως στην εισαγωγή και εμβάθυνση στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Το σεμινάριο φωτογραφίας, απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε προχωρημένους

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε εδώ

Διεύθυνση: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, Γυθείου 12, 11523, Αμπελόκηποι
Επικοινωνία: Τ/F: 210-82.28.131 (Δευτέρα έως Παρασκευή 6.30 - 9.30 μ.μ.), E: info@efe.com.gr
Ιστοσελίδα: http://www.efe.com.gr/

 

 

Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)

Ο Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει κάθε χρόνο κύκλο σεμιναρίων για την καλλιτεχνική φωτογραφία, τα οποία σκοπό έχουν :
την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την διαμόρφωση μιας φωτογραφικής αντίληψης απαραίτητης για την κατανόηση και απόλαυση της φωτογραφικής εικόνας.

Τα σεμινάρια ουσιαστικά αποτελούν μια σφαιρική εισαγωγή στην φωτογραφία, κάτι που επιτυγχάνεται με:
την εκμάθηση των τεχνικών λήψης, παραγωγής, δημιουργίας και επεξεργασίας της φωτογραφίας, την προβολή του έργου των πιο σημαντικών φωτογράφων της ιστορίας, τις συζητήσεις περί της αισθητικής της φωτογραφίας.

Παράλληλα με τα σεμινάρια:
λειτουργούν σκοτεινοί θάλαμοι, όπου τα μέλη του τομέα διδάσκονται τις τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης του φιλμ, καθώς επίσης και την επεξεργασία της φωτογραφίας με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μέσα και πραγματοποιούνται φωτογραφικές εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της πόλης με σκοπό την εξοικείωση με τη φωτογραφική λήψη.

Δίνοντας έμφαση στη μελέτη της ιστορίας της φωτογραφίας, υπάρχει διαθέσιμη μία από τις πιο πλήρης φωτογραφικές δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης με περισσότερους από 1000 τίτλους.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο τέλος κάθε ακαδημαικής χρονιάς, πραγματοποιούνται εκθέσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου προβάλλεται το έργο των νέων μελών, ενώ κάθε δύο χρόνια εκδίδεται ένα λεύκωμα με τις σημαντικότερες φωτογραφίες τους.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία, άσχετα από την ηλικία και το επίπεδο των γνώσεων του.

Που: Ημιώροφος Πανεπιστημιακής Λέσχης, Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας, Αθήνα
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)
Επικοινωνία: T: 210 3688205, E: photopofpa@gmail.com

 

 

Pragma Seminars

Το pragma seminars οργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας.
Απευθύνεται σε κάθε ερασιτέχνη φωτογράφο (αρχάριο ή προχωρημένο) και σε κάθε απλό θαυμαστή της φωτογραφίας που θέλει να εμπλουτίσει τις φωτογραφικές του γνώσεις ή απλά να μυηθεί στη φωτογραφία.
 

Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας

 • Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
 • Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
 • Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
 • Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
 • Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Καθημερινά 19:00-21:00 & 21:00-23:00
 • Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
 • Κόστος: 50€/μήνα
 • Έναρξη: 29 Σεπτεμβρίου 2014
 • Περισσότερα για το σεμινάριο...
 • Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399

 

Σεμινάριο Φωτογραφίας για προχωρημένους

 • Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
 • Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
 • Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
 • Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
 • Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Καθημερινά 19:00-21:00 & 21:00-23:00
 • Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
 • Κόστος: 50€/μήνα
 • Έναρξη: 29 Σεπτεμβρίου 2014
 • Περισσότερα για το σεμινάριο...
 • Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399

 

Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας

 • Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
 • Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος :2 ώρες
 • Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
 • Χώρος διεξαγωγής: Studio65 - Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους - Εξάρχεια
 • Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Σαββάτο 16:00-18:00
 • Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
 • Κόστος: 50€/μήνα
 • Έναρξη: 29 Σεπτεμβρίου 2014
 • Περισσότερα για το σεμινάριο...
 • Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399

 

Διεύθυνση: Studio 65, Μεθώνης 65 και Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: +030 2103303399 +030 6976569700, E: info@pragma.gr
Ιστοσελίδα: http://pragma.gr/

 

 

Φωτογραφικός Ένατος

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Φωτογραφικού 9ου (Γκάζι, Ιερά Οδός 38) απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη φωτογραφία και επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Κύριοι στόχοι του εργαστηρίου είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις της λήψης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τους σκέψης.

Το εργαστήρι πραγματοποιεί έναν κύκλο παρακολούθησης δύο ανεξάρτητων ετών, οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβριος – Μάιος), σε δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (1ο έτος, Τετάρτες 7-9μ.μ. και 2ο έτος, Τρίτες 8-10μ.μ.).

Η θεματολογία που καλύπτεται κατά το πρώτο έτος, σχετίζεται με τη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση, δέκα φωτογραφικές εφαρμογές και λήψεις πορτραίτου και still life με studio flash.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιείται παρουσίαση φωτογραφιών των μελών, παράδοση μαθήματος και σχετικής άσκησης και τέλος αναφορά στο έργο ενός φωτογράφου και προβολή ενδεικτικών φωτογραφιών του. Ειδικότερα, κατά την παρουσίαση κάθε μέλος του εργαστηρίου παρουσιάζει μέσω βιντεοπροβολέα τη δουλειά του, στην οποία γίνεται ανάλυση από τον υπεύθυνο διδασκαλίας Βασίλη Νίκα και συζήτηση, σχετικά με την επιλογή του θέματος, τον τρόπο προσέγγισης, τη χρήση των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση και το νοηματικό περιεχόμενο.

Κατά το δεύτερο έτος παρακολούθησης, οι συμμετέχοντες ασχολούνται κατά βάση με τη δημιουργία ατομικών projects.

1η Συνάντηση:  1 Οκτωβρίου 2014

Διεύθυνση: Εργαστήρι Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Φωτογραφικού 9ου, Γκάζι, Ιερά Οδός 38, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 6977586239, E: photoenatos@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photoenatos.gr/

 

 

Fotograficus

Η ομάδα Fotograficus παρουσιάζει στο αθηναϊκό -και όχι μόνο- κοινό την έναρξη των φωτογραφικών δρώμενων στον εντυπωσιακό χώρο ενός μοναστηρίου του 16ου αιώνα στην περιοχή του Πικερμίου. Η Fotograficus στοχεύει στην ανάδειξη, προβολή και προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Ελλάδα καθώς κι Ελλήνων δημιουργών εκτός συνόρων, μέσα από σημαντικές εκθέσεις, διαλέξεις, workshops, artist residencies και πολλές ακόμη δράσεις.

Η Fotograficus προσφέρει επίσης φωτογραφικές υπηρεσίες όπως post production και τεχνικές συμβουλές ενώ δέχεται και εμπορικές αναθέσεις φωτογραφικών έργων.

Διεύθυνση: Long Room, οδός Αδαμοπούλου και Δεξαμενής, 19ο χλμ. λεωφόρου Μαραθώνος, Πικέρμι 190 09, Αττική
Επικοινωνία: Τ: 6974162550, 6931181203, Ε: fotograficus.gr@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.fotograficus.gr/

 

 

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (ΕΚΦ) ιδρύθηκε το 1986 με πρωτοβουλία του Σταύρου Μωρεσόπουλου και αποτελεί τον σημαντικότερο πολιτιστικό μη κυβερνητικό οργανισμό αφιερωμένο στη φωτογραφία. Με βάση τους γενικούς προγραμματικούς του στόχους, θέτει ως κεντρικό άξονα των δράσεών του την προβολή, διάδοση και προώθηση της ελληνικής φωτογραφικής παραγωγής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τη σταδιακή ανάδειξη του κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου που διαδραματίζει η φωτογραφική τέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Το 1987, θεσμοθέτησε τον ∆ιεθνή Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα, που αποτελεί το παλαιότερο φεστιβάλ φωτογραφίας στην Ελλάδα και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο. Σήμερα, με τη διοργάνωση του Athens Photo Festival, που συνιστά από το 2008 φυσική συνέχεια του ∆ιεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα, δίνει το στίγμα του διευρυμένου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει εντός και εκτός Ελλάδας.

Ιδιαίτερα σημαντική δράση του ΕΚΦ είναι η διοργάνωση του ετήσιου θεσμού της έκθεσης “Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι” (1987 έως σήμερα), η οποία επιχειρεί να συμβάλει στην ανάδειξη της καλύτερης τρέχουσας φωτογραφικής παραγωγής των νέων Ελλήνων φωτογράφων και καλλιτεχνών και την πρόσβασή τους στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στοχεύει να αποτελεί πλαίσιο ανάπτυξης πρωτότυπων και αποτελεσματικών συνεργειών με πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα και τη διεθνή σκηνή που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Επικεντρώνεται στη φωτογραφία αλλά δεν εξαντλείται σε αυτήν, εντάσσοντας στο θεσμικό του πλαίσιο συγγενείς μορφές τέχνης και έκφρασης.

Από την ίδρυσή του, το ΕΚΦ, έχει να επιδείξει μια εκτεταμένη πολιτιστική και επιμορφωτική δραστηριότητα με τη διοργάνωση πολυάριθμων εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πληθώρας δράσεων, καθώς και την υλοποίηση εκδοτικού έργου, τη συγκρότηση φωτογραφικού αρχείου και την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για την καταγραφή και τη διάδοση της τέχνης.

Διεύθυνση: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Τσάμη Καρατάσου 15, 117 42, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 210 9211750, E: contact@hcp.gr
Υπερσύνδεσμος: http://photofestival.gr/

 

 

New School.Athens

Το New.School.Athens προσφέρει πρακτική, ταχύρυθμη εκπαίδευση για επαγγελματίες και ερασιτέχνες με αντικείμενο τα ψηφιακά δημιουργικά επαγγέλματα (φωτογραφία & κινηματογράφο, design) αλλα και τις νέες τεχνολογίες (προγραμματισμό). Προσφέρει προγράμματα σπουδών μικρής και μεσαίας διάρκειας. Τα Workshops διδάσκονται απο διεθνούς φήμης δημιουργούς και επαγγελματίες και είναι εντατικά σεμινάρια διάρκειας ενός ή δύο Σαββατοκύριακων. Τα Προγράμματα Σπουδών απαρτίζονται απο τρεια μαθηματα που διαρκόυν μέχρι 16 εβδομάδες με φοίτηση μια φορά την εβδομάδα απο 4 ώρες και συνολική φοίτηση ανά εβδομάδα μέχρι 16 ώρες.

Έχοντας την αρτιότερη τεχνική υποδομή στην Αθήνα και συνεργάτες πολλές ηγετικές μορφές στον παγκόσμιο χώρο της φωτογραφίας και της τέχνης, το NewSchool.Athens φιλοδοξεί να γίνει ο καταλύτης της δημιουργικής έκφρασης φωτογράφων με όραμα και ταλέντο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα φωτογραφίας μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: NewSchool.Athens, Κεραμεικού 53, 104 36, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2105243694, E: contact@newschoolathens.org
Υπερσύνδεσμος: http://www.newschoolathens.org/

 

 

Doc4life

Το multimedia press agency doc4life είναι ένας συνεταιρισμός επαγγελματικών προδιαγραφών παραγωγής και προώθησης οπτικο- ακουστικού υλικού, multi media, videos, photo stories, documentaries, fixing services και ειδικών εκδόσεων. Στις δραστηριότητές της ανήκουν παράλληλα η διοργάνωση εκθέσεων, σεμιναρίων και workshops με θεματολογία αντίστοιχη των δραστηριοτήτων της.

Το multimedia press agency doc4life διοργανώνει κάθε χρόνο τακτικά σεμιναρία οπτικών τεχνών και ψηφιακών εφαρμογών

Διεύθυνση: Μultimedia press agency doc4life, Δυαλέων 15, Τ.Κ. 11854 (Γκάζι), Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 210 2155408478, E: seminars@doc4life.net
Υπερσύνδεσμος: http://doc4life.net/

 

 

Photoalites Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα... χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.
Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους - όπως μας είπαν - δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους.
Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.

Διεύθυνση: Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου ( Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι )
Επικοινωνία: Τ: 210 9942500 - 210 9852251

 

 

Ανοιχτή Τέχνη

Η Ανοιχτή Τέχνη (Φιλελλήνων & Ναυ.Νικοδήμου 2) στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνει Σεμινάρια - Διαλέξεις - Δράσεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, για την τέχνη και τον πολιτισμό με διάρκεια 10 εβδομάδων

Επίσης στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ανοιχτής Τέχνης θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα, ομιλίες και διαλέξεις (με ελεύθερη συμμετοχή-είσοδο), που θα απευθύνονται και στους συμμετέχοντες και στο ευρύ κοινό, από διακεκριμένους δημιουργούς και προσωπικότητες.

Διεύθυνση: Ανοιχτή Τέχνη, Φιλελλήνων & Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Επικοινωνία: Τ: 2103227188, E: info@anoixtitexni.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.anoixtitexni.gr/

 

 

CameraWork - Creative Photography

Η φωτογραφική ομάδα Camera Work συγκροτείται από φωτογράφους που μοιράζονται κοινές πεποιθήσεις σχετικά με το φωτογραφικό ιδίωμα. Πρωτίστως μοιράζονται την πεποίθηση, ότι η φωτογραφική θεώρηση του κόσμου αποτελεί ερμηνευτική διεργασία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ανασυγκρότηση και την οπτική ανασύνθεσή του.

Η φωτογραφική ανασύσταση της επικράτειας της εμπειρίας είναι τόσο ουσιωδέστερη, όσο βαθύτερη και ουσιαστικότερη η συμμετοχή του δημιουργού. Ως εκ τούτου, τα μέλη αυτής της ομάδας, αναζητούν μια ευρύτερη καλλιέργεια, προκειμένου να μεταγράψουν τα φαινόμενα σε αυθύπαρκτες φωτογραφικές επιφάνειες. Η πολλαπλότητα και η συνθετότητα του νοήματος της φωτογραφίας είναι άμεσα συνυφασμένη με την καλλιέργεια του βλέμματος.

Η φωτογραφική ομάδα Camera Work συστάθηκε το Φθινόπωρο του 2012 και έχει έδρα την Αθήνα. Η δημιουργία της ήταν μια πρωτοβουλία του Βασίλη Γεροντάκου και του Παναγιώτη Γούλιαρη, ως αποτέλεσμα της τριετούς κοινής τους διδακτικής πορείας με αντικείμενο την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια του Βασίλη Γεροντάκο μπορείτε να δείτε εδώ
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια του Παναγιώτη Γούλιαρη μπορείτε να δείτε εδώ

Επικοινωνία: T: 6937 455406, E: p.gouliaris@camerawork.gr (Παναγιώτης Γούλιαρης), T: 6946 772 461, E: wassily.ge@gmail.com (Βασίλης Γεροντάκος)
Υπερσύνδεσμος: http://www.camerawork.gr/

 

 

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) σε συνεργασία με τον Συρσίρη Γιώργο συνεχίζει και φέτος τα μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και προχωρημένους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το τεχνικό και θεωρητικό κομμάτι της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Ποιο αναλυτικά ο κύκλος των μαθημάτων περιλαμβάνει

 • Ιστορία της φωτογραφίας
 • Φωτογραφική μηχανή, φακός, φιλμ και αισθητήρας
 • Χρήση φωτογραφικής μηχανής, φωτομέτρηση, τεχνικές λήψης
 • Προσωπική επαφή με το έργο κλασικών φωτογράφων μέσω προβολών
 • Εργασίες με συγκεκριμένες θεματολογίες
 • Φωτογραφικές εξορμήσεις
 • Διοργάνωση έκθεσης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ 17:30 - 20:30

Διεύθυνση: Κτήριο οδό Αρχαίου Θεάτρου 42 (πρώην Σαλαμίνος), 136 75, Αχαρνές
Επικοινωνία: T: 210 2404730
Ιστοσελίδα: http://www.acharnes.gr/

 

 

Περιοδικό Φωτογράφος

To περιοδικό ΦΩΤΟγράφος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε διμηνιαία βάση στις 5 Δεκεμβρίου 1989.
Η έκδοση από το 1994 έγινε μηνιαία ενώ μία δεύτερη περίοδος για το περιοδικό αρχίζει τον Οκτώβριο του 2003, ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Kυκλοφόρησε για 8 χρόνια σε μηνιαία βάση μαζί με την Καθημερηνή του Σαββάτου σε υψηλό τιράζ . Από το Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί, με εκδότη πάλι την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αλλά ως ανεξάρτητο περιοδικό στα περίπτερα όλης της χώρας κάθε δύο μήνες, με 200 σελίδες με πλούσια ύλη. Τα ενδιαφέροντα του ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ αφορούν την τέχνη και τεχνική της εικόνας σε όλες τις διαστάσεις, ενώ παρακολουθεί στενά τις νέες τεχνολογίες και γνωμοδοτεί για τις διάφορες συσκευές μέσα από συγκριτικά τεστ, αυτόνομα τεστ και σύντομες πρώτες παρουσιάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια δείτε εδώ

Επικοινωνία: Τ: 210 8541400, F: 210 8541485, E: info@photo.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.photo.gr/

 

 

Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

H Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης ιδρύθηκε το Μάιο του 2011 από μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν την φωτογραφία και που είχαν παρακολουθήσει δύο κύκλους σεμιναρίων υπό την αιγίδα του Δήμου. Σε αυτόν τον πυρήνα προστέθηκαν σταδιακά και άλλοι άνθρωποι με παρόμοια ενδιαφέροντα. Στόχος της Φωτογραφικής Λέσχης είναι να φέρνει κοντά ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, εμπλουτίζοντας εποικοδομητικά τις γνώσεις τους και υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους πορεία και αναζήτηση μέσα από μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια, φωτογραφικές εκθέσεις φωτογραφικές εξορμήσεις κ.α.

(Για πληροφορίες κ. Ι. Αυγέρη 6972302701, 2107276842 και στο e-mail javger@phys.uoa.gr).

Διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, Άλσος Καλαβρύτων και Μαρίνου Αντύπα, Ηλιούπολη
Επικοινωνία: T: 6972302701, 2107276842, E: javger@phys.uoa.gr (Ιωάννης Αυγέρης)
Ιστοσελίδα: http://www.fotolesxi.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Καλλιτεχνείου Αχαρνών

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών, είναι μια κοινότητα εθελοντών  με έδρα τις Αχαρνές,που δραστηριοποιείται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Οι δράσεις του, επεκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, γι'αυτό και έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχες ομάδες λειτουργίας.
Το Καλλιτεχνείο, προσπαθεί να αναδείξει το έργο νέων Καλλιτεχνών, φιλοξενεί και διοργανώνει Θεατρικά, Εικαστικά, Μουσικά, Λογοτεχνικά και Ακτιβιστικά δρώμενα.

Σεμινάρια Καλλιτεχνικής φωτογραφίας από το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών

Στην Φωτογραφική Ομάδα του Καλλιτεχνείου Αχαρνών (Fokal) διδάσκουν ο Γιώργος Ασημακόπουλος και η Ιωάννα Γεωργοπούλου.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται τόσο σε αρχάριους (τμήμα 1ου έτους) όσο και σε πιο προχωρημένους μαθητές (τμήμα 2ου έτους), οι οποίοι θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 1 έτος σε κάποια σχολή ή σεμινάριο φωτογραφίας και να είναι καταρτισμένοι σε βασικές τεχνικές αρχές. -

Τα μαθήματα είναι 1 φορά την εβδομάδα και για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας μήνυμα μέσω της σελίδας στο fb και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διεύθυνση: Καλλιτεχνείο των Αχαρνών, Αθ.Χειλίου 16, Αχαρνές
Επικοινωνία: T: +30 2102445788, E: info@kallitechnio.org
Ιστοσελίδα: http://www.kallitechnio.org/p/blog-page_23.html

 

 

Ash in art

Το ASH IN ART λειτουργεί καθημερινά από το 2004 στην Αθήνα. Λειτουργεί ως αστική μηκερδοσκοπική εταιρεία, με αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθηνών: 3181/2004. Είναισυλλογικός φορέας που ίδρυσε ομάδα δασκάλων και δημιουργών με καλλιτεχνικές καικοινωνικές ανησυχίες. Ζητούσαν ένα χώρο για ανάπτυξη ποιοτικών αλλά προσιτώνοικονομικά καλλιτεχνικών μαθημάτων με παράλληλη πραγματοποίηση εικαστικώνεκθέσεων και πολιτιστικών δρώμενων πέρα και έξω από τον εμπορευματικό ιστό τηςΑθήνας. Για να επικοινωνήσουν με νέους δημιουργούς που διαθέτουν αξιόλογο έργοκαι να στήσουν ένα χώρο που θα εισάγει εύκολα όλο τον κόσμο στις Τέχνες ενώπαράλληλα θα δίνει βήμα ελεύθερης έκφρασης ανοιχτό σε όσους θέλουν ναεκφραστούν μέσα από το καλλιτεχνικό τους έργο χωρίς λογοκρισία, επιλογή,δεσμεύσεις και χειραφέτηση και συμπληρωματικά θα βοηθά στην ανάδειξη, τηνεπιβίωση και την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου ελεύθερα, χωρίς εξαρτήσεις. Οστόχος αυτός σήμερα έχει επιτευχθεί καθώς πρόκειται για το μαζικότεροεναλλακτικό καλλιτεχνικό σχολείο ενηλίκων της Αθήνας με πάνω από 900 ετήσιεςεγγραφές μαθητευομένων και 250 εκθέτες (ζωγράφους, φωτογράφους κ.α.) κατά τηνπερίοδο Σεπτέμβριος 2009 - Μάϊος 2010. Ένα πρωτοποριακό, εναλλακτικό σχολείοτεχνών για μαθήματα εικαστικών, χορού, έκφρασης, τεχνολογίας και εικόνας καιξένων γλωσσών κ.α., με συμβολική μηνιαία συνδρομή.

* Το ash in art δεν χρηματοδοτείται, μοναδική πηγή εσόδων είναι οι συνδρομητές των συμμετεχόντων μελών του

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα φωτογραφίας & σκηνοθεσίας κινηματογράφου μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Ηρακλέους 10 & Καλλιρρόης, Κυνοσάργους, έναντι στάσης Μετρό (τραμ & λεωφορείων) Συυγγρού-Fix, Αθήνα
Επικοινωνία: T: 2109216890 | 6948688829, Ε: info@ashinart.com
Ιστοσελίδα: http://www.ashinart.com/

 

 

Αλεξανδρούπολη

 

Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Ο Σύλλογος με την επωνυμία Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 από μία ομάδα 22 ατόμων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και αγάπη για την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Σκοπός του συλλόγου είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.

Ήδη μετά από τέσσερα χρόνια ο σύλλογος αριθμεί περί τα 75 τακτικά μέλη, μη συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών που συμμετέχουν σε δράσεις του συλλόγου ανοιχτές για το ευρύ κοινό.

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνει σε τακτά διαστήματα σεμινάρια φωτογραφίας πάνω στην καλλιτεχνική φωτογραφία

Διεύθυνση: Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (ΚΕΔΗΦΩΤ), Μιαούλη 9, Αλεξανδρούπολη
Επικοινωνία: T: 6981333525 Πάνος Δούκας (Πρόεδρος), E: info@kedifot.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kedifot.gr/

 

 

Άμφισσα

 

Φωτογραφική Ομάδα F9

Η Φωτογραφική Ομάδα F9 - photofraphers e.t.c δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2013 στην Άμφισσα Φωκίδας με σκοπό την δημιουργική προώθηση της φωτογραφίας περιλαμβάνοντας όλη τη Φωκίδα και φίλους φωτογράφους από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα παρά το μικρο της ηλικίας της έχει προγραμματίσει από τον Σεπτέμβριο του 2013, έκθεση φωτογραφίας στις 4 Οκτωβρίου 2013 και στη συνέχεια έχει σχεδιάσει :

1.σεμινάρια και μαθήματα για την φωτογραφία όσον αφορά το τεχνικό και αισθητικό της μέρος.
2.διαλέξεις από εξωτερικούς συνεργάτες φωτογράφους
3.προβολές φιλμ όπου η φωτογραφία έχει ιδιαίτερη θέση

Διεύθυνση: Ταμπάκικα/Χάρμαινα, Άμφισσα
Επικοινωνία: E: photographyf9@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.fokida9.gr

 

 

Βόλος

 

Κ.Π.Ν. Βόλου "Δίαυλος"

Ο "Δίαυλος" είναι το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβρη του 1990. Από τότε μέχρι σήμερα και με τις πολύπλευρες δραστηριότητές του κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων. Το κέντρο σχεδιάστηκε ειδικά για να βοηθήσει τις ομαδικές και οργανωμένες δραστηριότητες των νέων και να συμβάλλει στην τεκμηριωμένη ενημέρωση τους.

ΔΙΑΥΛΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Φωτογραφική Ομάδα του ΔΙΑΥΛΟΥ είναι μία από τις δυναμικότερες παρουσίες στο Δίαυλο, στη πόλη και στο χώρο της φωτογραφίας. Ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 1992. Διαθέτει άρτια εξοπλισμένο σκοτεινός θάλαμο και σύγχρονο στούντιο φωτογραφίας. Οργανώνει πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις μελών της ομάδας αλλά και φιλοξενούμενων φωτογράφων.

Διεύθυνση: Δίαυλος, Τοπάλη 14, 38221, Βόλος
Επικοινωνία: T: 24210-25363, F: 24210-33692, E: info@diavlos-vol.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kodv.gr/diavlos.htm

 

 

OramaPhotos

Το OramaPhotos δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 ως καρπός κοινών προβληματισμών, προσδοκιών και αγάπης για τη Φωτογραφία και τον Κινηματογράφο.

Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε και να επικοινωνήσουμε ιστορίες που αφορούν κατ΄ αρχάς τον τόπο μας, εκφράζοντας ελεύθερα τις ανησυχίες μας, κατανοώντας τους προβληματισμούς των άλλων και αναδεικνύοντας θέματα που, τελικά, μας απασχολούν όλους.

Σεμινάρια Φωτογραφίας και Κινηματογράφου

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 θα επαναληφθούν δύο τετράμηνα σεμινάρια Φωτογραφίας και ένα εξάμηνο σεμινάριο Κινηματογράφου, με εισηγητή τον Γιάννη Στρατουδάκη.

Τα σεμινάρια Φωτογραφίας συνδέονται μεταξύ τους εν σειρά, δηλαδή όποιος έχει ήδη παρακολουθήσει το Φωτογραφία Ι, μπορεί να παρακολουθήσει το Φωτογραφία ΙΙ. Στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει και τα δύο, μπορεί να το κάνει. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το Φωτογραφία ΙΙ χωρίς να έχει παρακολουθήσει το Φωτογραφία Ι, μπορεί να το κάνει, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις (γνώση του αντικειμένου του σεμιναρίου Φωτογραφία Ι, ώστε να μην υπάρξουν κενά).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση χώρου διεξαγωγής σεμιναρίων: Γαζή 216 με Βλαχάβα, Βόλος.
Επικοινωνία: T: 6980481611, E: jstratoudakis@gmail.com (Γιάννης Στρατουδάκης)
Ιστοσελίδα: http://www.oramaphotos.gr/

 

 

 

Ζάκυνθος

 

Ομάδα αναζήτησης και δημιουργίας φωτογραφικής μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ

Η «Ομάδα Αναζήτησης και Δημιουργίας Φωτογραφικής Μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2005 από μια ομάδα φίλων που τους ένωσε το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία.
Τα μέλη της ομάδας επενδύοντας στη καλλιέργεια και τη προαγωγή της φωτογραφικής τέχνης στοχεύουν να δημιουργήσουν φωτογραφική μνήμη για τις επόμενες γενιές. Με αυτό το όραμα το ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ, από τους πρώτους μήνες της σύστασης του, οργάνωσε ένα πρόγραμμα μεστό σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Η «Ομάδα Αναζήτησης και Δημιουργίας Φωτογραφικής Μνήμης ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας ενώ παράλληλα κατά διαστήματα διοργανώνει σεμινάρια και εκθέσεις φωτογραφίας

Επικοινωνία: T: 6976110006 (Δημήτρης Σκαλιστίρης)
Ιστοσελίδα: http://www.facebook.com/groups/81692422647/

 

 

Ηράκλειο

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης

H Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε) Κρήτης ιδρύθηκε το 1964 στο Ηράκλειο. Η αγάπη για τη φωτογραφική  τέχνη ώθησε  μία ομάδα ανθρώπων να θέσει στόχο της την περαιτέρω διάδοση της τέχνης αυτής και τη μύηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στα μυστικά της . Στις αρχές της ίδρυσής της η Ε.Φ.Ε πραγματοποιούσε τις  συγκεντρώσεις  της , στους ιδιωτικούς χώρους των μελών της ώσπου βρέθηκε και νοικιάστηκε ο κατάλληλος χώρος για μόνιμη στέγαση. Ο χώρος, αυτός αν και δεν παραμένει  ο ίδιος,  ίδιος παραμένει ο στόχος της Εταιρείας. Η Ε.Φ.Ε έχει φιλοξενήσει στους κόλπους της εκατοντάδες ανθρώπους που έδωσαν αλλά και πήραν πολλά από τη φωτογραφία.

Τα μέλη της  Ε.Φ.Ε είναι άνθρωποι  που αν και ασχολούνται με διαφορετικά επαγγέλματα, μοιράζονται όλοι την ίδια  αγάπη  για την καλλιτεχνική φωτογραφία και διακρίνονται για το ερασιτεχνικό τους πάθος. Η  Ε.Φ.Ε έχει διαρκή  συμμετοχή σε εκθέσεις φωτογραφίας που πραγματοποιούνται σε τοπικό σε εθνικό  αλλά  και σε διεθνές επίπεδο. Οι συχνές βραβεύσεις των μελών της στις παραπάνω εκθέσεις αποτελούν απόδειξη της σταθερής προσπάθειας και της σωστής εργασίας που γίνονται στην Ε.Φ.Ε. Έτσι μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή του έργου ενός μέλους της Ε.Φ.Ε. μεταξύ  4.000 και  5.000  φωτογραφιών που κρίνονται σε  διαγωνισμό διεθνούς επιπέδου και η τελική βράβευση του.

Η Ε.Φ.Ε παρ’ όλα τα επιτεύγματά της δεν σταμάτησε ούτε για μία στιγμή την επίμονη και επίμοχθη προσπάθεια. Έχει καθιερώσει την πραγματοποίηση ετήσιων σεμιναρίων με διάρκεια από τον  Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, διοργανώνει εκθέσεις τοπικής, εθνικής  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύβοια) και διεθνούς (Βέλγιο, Λουξεμβούργο) εμβέλειας και διοργανώνει διαγωνισμούς κάθε χρόνο, καλλιτεχνικής φωτογραφίας αλλά και εκδρομές με φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Άλλη σημαντική δραστηριότητα  της  Ε.Φ.Ε είναι η διοργάνωση επί σειρά ετών, τμημάτων για νέους  φωτογράφους. Παράλληλα λειτουργεί από  τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, το Τμήμα Νέων Φωτογράφων που δεν γνωρίζουν αλλά  θέλουν να μάθουν την τέχνη της φωτογραφίας. Η συμμετοχή σ’ αυτό το τμήμα  είναι  μεγάλη και συχνά μέσα από αυτό αναδύονται  νέα ταλέντα. Στο πλαίσιο του τμήματος γίνονται σεμινάρια θεωρητικού ενδιαφέροντος, εργαστηριακές εφαρμογές, μαθήματα «σωστού - λάθους»,  φωτογραφικές εκδρομές και  εκθέσεις  φωτογραφίας των νέων μελών του κάθε έτους.

Σεμινάρια για αρχάριους φωτογράφους. Διαβάστε τις λεπτομέρειες εδώ.

Που: ΕΦΕ Κρήτης, Κατεχάκη 11, Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία: Τ: 2810322920, 6946120766 (Πολυχρόνης Νικηφοράκης)
Υπερσύνδεσμος: http://www.efecrete.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.)

Όλα άρχισαν το 1989 όταν κάποιοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα για όσους ενδιαφέρονταν για τη φωτογραφική τέχνη.

Αυτή η κίνηση γρήγορα έδειξε τα αποτελέσματά της, καθώς φάνηκε ότι και άλλα άτομα μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο είχαν το ίδιο πάθος. Έτσι, τον επόμενο χρόνο δημιουργείται ο πρώτος σκοτεινός θάλαμος μέσα στο πανεπιστήμιο και ξεκινάει ένας κύκλος διαλέξεων για τους φοιτητές εκείνους που ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας. Η επιτυχία των διαλέξεων ήταν τέτοια που από τότε αυτές να γίνονται κάθε χρόνο, μέχρι σήμερα.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου ωρίμασε και έδειξε έντονη δραστηριότητα διοργανώνοντας εκθέσεις στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο. Ταυτόχρονα ανέπτυξε συνεργασία και με άλλες φοιτητικές πολιτιστικές ομάδες και αντίστοιχες φωτογραφικές ομάδες.

Πρόγραμμα Ετήσιων Φωτογραφικών Σεμιναρίων

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται από τη φωτογραφική ομάδα μια σειρά φωτογραφικών σεμιναρίων. Φέτος θα γίνουν κάποια βασικά τεχνικά σεμινάρια παράλληλα με εικαστικές παρουσιάσεις. Για πιο πρόσφατες πληροφορίες και ημερομηνίες των συναντήσεων μπορείς να ενημερωθείς από το forum, το facebook ή ακόμα και από το rss της ομάδας.

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη Βουτών (Φοιτητικό Κέντρο), Ηράκλειο
Επικοινωνία: E: fopk@culture.uoc.gr
Ιστοσελίδα: http://fopk.culture.uoc.gr/

 

 

Θεσσαλονίκη

 

Φωτογραφικό Είδωλο - Σεμινάρια Φωτογραφίας στον πολυχώρο Κούνιο

Σειρά μαθημάτων που πραγματοποιούνται από τον Τάσο Σχίζα, στον Πολυχώρο Κούνιο, χωρισμένα σε 3 ανεξάρτητα σεμινάρια.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:
- εισηγήσεις
- προβολή παραδειγμάτων και φωτογραφιών
- ανάθεση ασκήσεων
- προβολή και σχολιασμό των ασκήσεων

Παράλληλα με τα μαθήματα οι σπουδαστές λαμβάνουν με email:
- την ύλη των μαθημάτων
- τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν
- links με παραδείγματα και φωτογραφίες από την παράδοση του μαθήματος

 

1ος Κύκλος: Έναρξη Οκτώβριος 2014
2ος Κύκλος: 'Εναρξη Φεβρουάριος 2015

 

Πληροφορίες - Εγγραφές
Διεύθυνση:
Πολυχώρος Κούνιο: Κομνηνών 24, Λουλουδάδικα, τηλ. 2310 271003, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 638447, 6974 898910 (Τάσος Σχίζας)
Ιστοσελίδα: http://www.photoeidolo.gr/

 

 

Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis

Το Φωτογραφικό Κέντρο STEREOSIS ιδρύθηκε το 1999. Το 2005 μετακόμισε σε καινούριες εγκαταστάσεις (300τμ.) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προσφέρει φωτογραφικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Το φωτογραφικό κέντρο Stereosis έχει να επιδείξει μια μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, συγκροτώντας έναν πυρήνα δημιουργικότητας και αγάπης για τη φωτογραφική τέχνη μέσα στην ίδια την καρδιά της πόλης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η Stereosis αποτελεί σημαντικό φορέα διάδοσης και προώθησης της καλλιτεχνικής και δημιουργικής φωτογραφίας σε συνεργασία μεταξύ άλλων με θεσμούς όπως η Φωτογραφική Bienalle του Μουσείου Φωτοφραφίας Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Απο το 2004 στο φωτογραφικό κέντρο stereosis διδάσκεται η φωτογραφία και η τεχνική της σε 5 κύκλους σεμιναρίων.
Κάθε κύκλος σεμιναρίων διαρκεί  4 μήνες και χωρίζεται σε τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.
Τα σεμινάρια ξεκινούν δυο φορές το χρόνο, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου.
Οι σπουδαστές εχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φωτογραφία και την ιστορία της και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, με προοπτική είτε τη δημιουργική και αισθητική της προσέγγιση είτε την επαγγελματική ενασχόληση.  Σε ενα χώρο 300 τ.μ. φιλοξενούνται και είναι στη διάθεση των σπουδαστών πάνω απο τετρακόσιοι τίτλοι βιβλίων ενώ στον εκθεσιακό χώρο διοργανώνονται και παρουσιάζονται φωτογραφικές εκθέσεις.

Διεύθυνση: Ζεύξιδος 3, 54 622, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310250223, E: info@stereosis.com
Ιστοσελίδα: http://www.stereosis.com/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα "Φωτοπόροι"

Η Φωτογραφική Ομάδα "Φωτοπόροι" του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού "Μελίνα Μερκούρη" πρωτοσυστάθηκε την δεκαετία του 1980 και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 με δάσκαλο τον Τάσο Σχίζα. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένας βασικός κύκλος μαθημάτων στα νέα μέλη, ενώ παράλληλα γίνονται και οι συναντήσεις των παλαιών μελών.

Η φωτογραφική ομάδα διαθέτει αίθουσα διδασκαλίας- στούντιο, βιβλιοθήκη, σκοτεινό θάλαμο και ψηφιακή μονάδα επεξεργασίας και εκτύπωσης.

Τα μέλη της ομάδας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με εβδομαδιαίες συναντήσεις, στις οποίες παρουσιάζονται συλλογές φωτογραφιών και φωτογράφοι, προγραμματίζονται φωτογραφίσεις, συζητούνται εκθέσεις, κλπ.

Διεύθυνση: Καραβαγγέλη 12, ΤΚ 56334, Ελευθέριο Κορδελιό, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310 770212, 2310757272 (18:00-20:00 Καθημερινά) , E: fotoporoi@gmail.com, T: 6974898910, E: photoeidolo@gmail (Τάσος Σχίζας)
Ιστοσελίδα:

 

 

Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής - Φ.Λ.Α.Σ.

Όλα ξεκίνησαν από τότε που μια παρέα φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, με μόνο κίνητρο την αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, ένιωσαν την ανάγκη να οργανωθούν και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μπορούσαν, συλλογικά πια, να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, να μοιραστούν εμπειρίες,και να ανταλλάξουν απόψεις. Έτσι ιδρύθηκε η Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής (Φ.Λ.Α.Σ.)

Έκτοτε τα μελη ανανεώνται χρόνο με το χρόνο και συνεχίζουν με την ίδια όρεξη να δημιουργούν.. συμμετέχοντας σε μια ομάδα που πλέον αποτελείται από άτομα διαφόρων σχολών και ειδικοτήτων της Παν/μιακής κοινότητας.

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε βδομάδα σε μια αίθουσα στο υπόγειο της πτέρυγας Αρχιτεκτόνων, με πλήρες εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα, καθώς και μαθήματα σκοτεινόυ θαλάμου. Για την πρακτική εξάσκηση των μελών πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας οργανώνονται τακτικά φωτογραφικές εξορμήσεις, όπου στην πράξη πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το φωτογραφικό του ταλέντο.

Η Φ.Λ.Α.Σ. είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να μοιραστεί τις φωτογραφικές του ανησυχίες...

Διεύθυνση: Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία: E: flas_auth@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: http://flasauth.wordpress.com/

 

 

Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.)

Ο Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, φοιτητικός, πολιτιστικός σύλλογος.

Από το 1987, έτος ιδρύσεώς του, έως και σήμερα προωθεί τη φωτογραφία στο χώρο του Α.Π.Θ. αλλά και της Θεσσαλονίκης γενικότερα.

Στον κύκλο δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται σεμινάρια φωτογραφίας, εκθέσεις, διαλέξεις και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις φωτογραφικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Διεύθυνση: Ταχυδρομικό γραφείο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 54006, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Ε: foapth@yahoo.com
Ιστοσελίδα: http://foapth.blogspot.com/

 

 

Studio Underground

Το ιστορικό studio underground (έτος ίδρυσης 1986) αποφάσισε να προσφέρει σεμινάρια φωτογραφίας, μια τέχνη που υπηρέτησε για περισσότερο από 25 χρόνια! Οι καινοτομίες του είναι γνωστές στη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Εκτός από την αναβίωση της ασπρόμαυρης φωτογραφίας με σύγχρονο τρόπο (2150RC b&w processor, Durst multigrade κτλ.), πρωτοπόρα, διέδωσε τις τεχνικές cibachrome- ilfochrome-ilfocolour! Καθώς βεβαίως και κάθε άλλης «ιδιαίτερης» επεξεργασίας μέχρι την εκτύπωση γιγαντοαφισών!

Στον τομέα των «λήψεων» εφάρμοσε νέες τεχνικές και τεχνολογίες, με αποτέλεσμα την καταξίωση του μέσα από την παράγωγη 25 special εκδόσεων, εκατοντάδων εξωφύλλων περιοδικών και χιλιάδων δημοσιεύσεων πανελλαδικά και παγκόσμια!

Το studio underground, αποφάσισε να μοιραστεί την πολύχρονη και καταξιωμένη εμπειρία του, με κάθε ενδιαφερόμενο…οργανώνοντας τα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Οι τεχνικές υποδομές του ξεπερνούν τις 250.000ευρω, και καλύπτουν από την «ιστορική» πια αναλογική, μέχρι την σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφία.
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 4 μήνες και αποτελούνται από 2 δίωρα κάθε εβδομάδα.
Το κόστος είναι 100ευρω για κάθε μήνα και στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται μια προβολή κιν. ταινίας κάθε εβδομάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.: 2310236850. 6977320706 και στο Email: v.mitta@yahoo.gr

Διεύθυνση: Ν. Κουκουφλη 4 (Αγ. Σοφια), Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: T: 2310236850, 6977320706, E: v.mitta@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: http://eva-studiounderground.blogspot.com/

 

 

f 14 - Κοινόν Φωτογράφων

Το f14 - Κοινόν Φωτογράφων είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2006 με σκοπούς μορφωτικούς και καλλιτεχνικούς, χωρίς οικονομικό όφελος, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού του.

Κύριο μέλημα της ομάδα είναι η καλλιέργεια της τέχνης της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και φωτογραφικού κοινού. Αυτό επιτυγχάνεται με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις, εκδόσεις, διαλέξεις, εκδρομές και ότι άλλο κριθεί σκόπιμο.

Ειδικότερα τα μαθήματα φωτογραφίας (σεμινάρια,εκθέσεις) διοργανώνονται από έμπειρους φωτογράφους της ομάδας (υπεύθυνος μαθημάτων: Φώτης Παλαιολόγος).
Διαρκούν οκτώ μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Μαϊου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.
H οικονομική συμμετοχή είναι ελάχιστη και η παρακολούθηση γίνεται χωρίς εκπαιδευτική πίεση και αυστηρό πρωτόκολλο. Για την εγγραφή στα μαθήματα,απαιτείται αίτηση τού ενδιαφερόμενου.
Τα μαθήματα οργανώνονται σε δύο κύκλους:
Στο τμήμα Αρχαρίων διδάσκονται οι βασικές αρχές της φωτογραφίας (εξοπλισμός, τεχνικές φωτισμού, λήψεων, κοντράστ, σκοτεινός θάλαμος, επεξεργασία αρνητικών και φωτογραφιών καθώς και στοιχεία ιστορίας της τέχνης και της φωτογραφίας )
Στο τμήμα των Προχωρημένων η προσοχή εστιάζεται στην αναζήτηση των μεθόδων για την φωτογραφική έκφραση. Οι συμμετέχοντες, κατέχοντας τα βασικά σε επίπεδο τεχνικής, ασχολούνται περισσότερο με την έκφραση, τη σύνθεση, την ιστορία της τέχνης, την αξιολόγηση ενός έργου και την προετοιμασία μιας παρουσίασης.
Βασικός στόχος είναι η επαφή και η ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Διεύθυνση: f14 - Κοινόν Φωτογράφων, Μητσαίων 3 (Αρχαία Αγορά), Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ/F: 2310244714, E:info@f14.gr
T: 6932968574 (Φώτης Παλαιολόγος)
Ιστοσελίδα: http://www.f14.gr/

 

 

Φωτογραφική ομάδα 35mm

Η φωτογραφική ομάδα “35mm” ιδρύθηκε το 2010 και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα έχει οργανώσει 17 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (όπως στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, στο Στέκι Μεταναστών της Αθήνας, στη Μονή Λαζαριστών, στο Συνεργατικό Καφέ-Bar-Βιβλιοπωλείο "Belleville sin Patron" και στον Κοινωνικό Χώρο “ArtLab Occupato” του Δήμου της Πάρμας, στην Ιταλία κ.α.)

Η ομάδα απαρτίζεται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Κοινό γνώρισμα όλων όσων συμμετέχουν στην ομάδα είναι η αγάπη για τη φωτογραφία και η διάθεση να αποτυπώσουν με αυτόν τον τρόπο εικόνες και συναισθήματα που αντιλαμβάνονται κάθε στιγμή και θέλουν να εξωτερικεύσουν και να μοιραστούν με τον κόσμο. Μέσα από τις εκθέσεις της η ομάδα εστιάζει κυρίως στη φωτογραφία δρόμου και, ανάμεσα σε άλλα, επιδιώκει να τονίσει τα θέματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, προβάλλοντας εικόνες της καθημερινότητας που όλοι βλέπουμε γύρω μας, αλλά τις απωθούμε. Εικόνες, όμως, που είναι η πραγματικότητα της εποχής μας.

Το σπίτι της ομάδας βρίσκεται στο Υπόγειο του Μεζεδοπωλείου "Το Δέντρο που Έδινε", Συγγρού 9, σε ένα δραστήριο χώρο στον οποίο λαμβάνουν χώρα τόσο μαθήματα όσο και περιοδικές εκθέσεις φωτογραφίας.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 7:00 μ.μ. είναι ελεύθερα και περιλαμβάνουν βασικές τεχνικές φωτογραφίας με έμφαση στη φωτογραφία δρόμου, ενώ δεν απαιτείται συνδρομή λόγω του μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα της ομάδας.

Διεύθυνση: Το Δέντρο που Έδινε, Συγγρού 9, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 2310 241015, E: giorgio31587@hotmail.gr / apostolhskesidhs@gmail.com / bill.poul@hotmail.com

 

 

Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Η Φωτογραφική Ομάδα Τριανδρίας είναι αστική εταιρία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1984 σαν όμιλος δραστηριοτήτων από τον Βασίλη Καρκατσέλη. Μετά από την απόφαση των μελών της Φ.Ο.Τ. να διευρυνθούν οι δραστηριότητες, με τις υπ. αριθμ. 5296/6.12.95 και 1442/10.4.96 αποφάσεις του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης πήρε τη σημερινή της μορφή.

Ασχολείται με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς την Ελληνική Φωτογραφία.

Η εταιρία έχει έδρα σε μισθωμένο οίκημα επί της οδού Καραϊσκάκη 9, το οποίο λειτουργεί με την επωνυμία “Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης”, που είναι και ο διακριτικός τίτλος της εταιρίας.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζει και για τη νέα χρονιά 2014 τις εκθέσεις και την σειρά θεματικών ενοτήτων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων, που θα καλύπτουν ανάγκες των νέων και των παλιότερων φωτογράφων – μελών του, καθώς και του ευρύτερου κοινού της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Cafe Bazaar, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: E: info@fkth.gr
Ιστοσελίδα: http://fkth.gr/

 

 

Photoartthessaloniki

Η φωτογραφική ομάδα Photoartthessaloniki που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη εδώ και δυο χρόνια από μια ομάδα φωτογράφων με υψηλή κατάρτιση στο φωτογραφικό κλάδο, αλλά και στον τομέα του κινηματογράφου και του βίντεο. Είναι η νέα πρόταση που μπορεί να εμπιστευθεί και να προσεγγίσει ο κάθε νέος ενδιαφερόμενος που θέλει να ασχοληθεί η είναι ήδη στο χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο. Οι εκπαιδευτές είναι όλοι πιστοποιημένοι και προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο της εκπαίδευσης (μια που προέρχονται όλοι από μεγάλες σχολές του χώρου και αποτελούν δυνατά ονόματα), και την εμπειρία που διαθέτουν ως επαγγελματίες. Η δημιουργία της νέας αυτής ομάδας έχει να κάνει τόσο με την διοργάνωση εκθέσεων, την προβολή νέων καλλιτεχνών, την προβολή του έργου Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, την εκπαίδευση στην φωτογραφία και στον κινηματογράφο, την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στις βασικές αρχές τις φωτογραφίας και του κινηματογράφου καθώς και του βίντεο, την διεξαγωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών διήμερων σεμιναρίων με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την προώθηση φωτογραφικών εκθέσεων αλλά και την συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, τα φωτογραφικά ταξίδια (low coast)που πια αποτελούν θεσμό, καθώς και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Εμπνευστής του σχεδιασμού είναι ο φωτογράφος και εκπαιδευτής Νίκος Μπέντας γνωστότερος από το πλούσιο βιογραφικό του και την πολύχρονη παρουσία του στον φωτογραφικό χώρο. Οι εγγραφές στην φωτογραφική ομάδα έχουν αρχίσει και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6977379865 . οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην οδό Φλέμινγκ στα γραφεία του συλλόγου των καλλιτεχνών εικαστικών τεχνών βορείου Ελλάδος .Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας στο facebook.gr - Photoartthessaloniki. Το δελεαστικό στην κίνηση αυτήν είναι το χαμηλό κόστος συνδρομής για τον κύκλο των μαθημάτων που αποτελεί έκπληξη για τους σοβαρά ενδιαφερομένους. Επίσης οι τιμές είναι ακόμη χαμηλότερες για ανέργους και φοιτητές.

Διεύθυνση: ΣΚΕΤΒΕ, Φλέμινγκ 10, 54642 Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία: Τ: 6977379865, E: Photoartthessaloniki@yahoo.gr

 

 

Θήβα

 

Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας - «Ελείτροχος»

Ο Πολιτιστικός, μη-κερδοσκοπικός Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», ιδρύθηκε το Μάρτιο 2009. Αφορμή για την ίδρυσή του στάθηκε το όραμα και η επιθυμία μιας ομάδας Θηβαίων πολιτών για τη δημιουργία ενός συλλόγου που θα συνδέει τους δημιουργούς των Καλών Τεχνών, θα προβάλλει τις πνευματικές και εικαστικές αναζητήσεις τους, θα υποστηρίζει και θα αναδεικνύει, με όσα μέσα μπορεί και διαθέτει, το έργο των δημιουργών, με απώτερο σκοπό την πολιτιστική και εικαστική καλλιέργεια των πολιτών της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ανάμεσα στους στόχους του συλλόγου περιλαμβάνεται η δημιουργία Εικαστικού και Κινηματογραφικού Τμήματος, η διοργάνωση Ομιλιών, Διαλέξεων και Ημερίδων με σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν τις Καλές Τέχνες, καθώς επίσης και η δημιουργία ενός πολυχώρου, ο οποίος θα αποτελεί τόπο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και φιλοξενίας καλλιτεχνών, χώρος επιμόρφωσης, εκθεσιακός χώρος και ως χώρος διοργάνωσης πολιτιστικών και εικαστικών εκδηλώσεων.

Που: Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος», Υλίκης 4, 32 200, Θήβα
Διοργάνωση: Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος»
Επικοινωνία: Τ: 6978120863 (Aναστασίου Ειρήνη) E: eleitroxos@yahoo.gr
Υπερσύνδεσμος: http://eleitroxos.wordpress.com/

 

 

Καβάλα

 

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ιδρύθηκε το 1982 από μια ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων της πόλης της Καβάλας και λειτουργεί αδιάλειπτα έως σήμερα (χαρακτηριζόμενος ως ο μακροβιότερος μεταξύ συλλόγων / ομάδων / ομίλων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ανά την Ελλάδα), με σκοπό τη λειτουργία ενός χώρου αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα στους ερασιτέχνες φωτογράφους-μέλη του να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών του, καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές και εκθέσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.
Μία πολύ σημαντική εκπαιδευτική δράση του Ομίλου είναι η διοργάνωση από το 1986 σεμιναρίων φωτογραφίας αρχαρίων και προχωρημένων.

Που: Πολιτιστικό Κέντρο Πυθαγόρας, 7ης Μεραρχίας 1, 65403, Καβάλα
Διοργάνωση: Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας
Επικοινωνία: T: 6947127821 (Χάσπαρης Γιώργος), E: photomiloskavalas@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.photoclubkavala.gr

 

 

Lightcraft Workshops

Η Lightcraft έχει σαν σκοπό να προσφέρει σεμινάρια στα οποία διδάσκουν όχι ακαδημαϊκοί αλλά πραγματικοί επαγγελματίες που διαθέτουν χρόνια καθημερινής εμπειρίας & επιπλέον έχουν αναγνωριστεί στον τομέα που ειδικεύονται. Tα σεμινάρια της Lightcraft είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητα τους αλλά και το μοναδικό στυλ διδασκαλίας, μίας και το μάθημα γίνεται  σε χαλαρό, κατανοητό και διασκεδαστικό κλίμα.

Πάνω από όλα όμως η Lightcraft έχει σαν σκοπό να φέρει κοντά ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις ικανότητες τους τόσο μέσα από τα σεμινάρια όσο και από τις social δράσεις που διοργανώνονται όπως εκδρομές, ημερίδες, συναντήσεις κλπ. Η έδρα της Lightcraft είναι στη πόλη της Καβάλας αλλά τα σεμινάρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Διεύθυνση: Lightcraft Workshops, Ομονοίας 77, Τ.Κ. 65302, Καβάλα
Επικοινωνία: T: 2513 006104, 6958.051065, 6971.972256, E: pr@lightcraft.gr
Ιστοσελίδα: http://www.lightcraft.gr/

 

 

Καλαμάτα

 

Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Η Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας (ΦΛΚ) ιδρύθηκε το 1988 από μία ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη Φωτογραφία και τη τέχνη της. Στόχοι της Λέσχης μας είναι η διάδοση της Φωτογραφικής τέχνης, η ανάδειξη της  πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, καθώς και η επικοινωνία δια του μέσου της φωτογραφίας.

Η ΦΛΚ πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας, οργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, ενώ διαθέτει σκοτεινό θάλαμο σε βαγόνι του Πάρκου Σιδηροδρόμων για την πρακτική εξάσκηση.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εκδηλώσεις με προσκεκλημένους γνωστούς Έλληνες Φωτογράφους όπως : Αντώνης Παπαντωνίου, Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Σαραβάνος, Κώστας Μπαλάφας, Πλάτωνας Ριβέλλης, Ξενοφών Αργύρης, Φώτης Καζάζης, Νίκος Ζερβεδάς κ.α.

Διεύθυνση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, Αριστομένους 35, Καλαμάτα
Επικοινωνία: E: flkalamatas@yahoo.gr, T: 6972996444, E: alkis@lantzounis.gr (Αλκιβιάδης Δημ. Λαντζούνης), T: 6974047349, E: panagiwtiskannnas@gmail.com (Παναγιώτης Καννάς)
Ιστοσελίδα: http://www.flkalamatas.com/

 

 

Φίλοι της Φωτογραφίας

Οι Φίλοι της Φωτογραφίας είναι μια φωτογραφική ομάδα που δημιουργήθηκε την 1η Αυγούστου 2012 από δύο φίλους ερασιτέχνες φωτογράφους, με σκοπό να μάθουν τα μυστικά της φωτογραφίας σε όλους όσους αγαπούν αυτό το αντικείμενο, μέσα από ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα.

Τα μαθήματα της ομάδας γίνονται στο βαγόνι του ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ στο πάρκο του ΟΣΕ (δίπλα στο αναψυκτήριο). Μέσα στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της ομάδας, περιλαμβάνονται τα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα φωτογραφίας, διάφορες εξορμήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας και διάφορες εκδρομές για να γίνεται καλύτερα η πρακτική εξάσκηση, διαλέξεις από επαγγελματίες φωτογράφους της πόλης μας, διάφορες προβολές, έκθεση φωτογραφίας των μελών, συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας (αναπαράσταση απελευθέρωσης Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου κλπ) κ.α.

Διεύθυνση: Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, 24100, Καλαμάτα
Επικοινωνία: E: filoi.tis.fotografias@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://filoi-tis-fotografias.webnode.gr/

 

 

Καρδίτσα

 

Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) και το Φωτογραφικό της Μουσείο ιδρύθηκαν το 1978.
Ο χώρος στεγάζεται από το 2006 σε ισόγειο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, λειτουργεί καθημερινά και είναι ανοιχτή για τα μέλη και το κοινό.

Φωτογραφικές μηχανές διάφορων εποχών, αρνητικά όλων σχεδόν των τύπων, ξύλινες μηχανές προβολής και άλλα αντικείμενα εκτίθενται μαζί με φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ από την Καρδίτσα του 20ου αιώνα, σ' ένα χώρο που μετατρέπεται, ανάλογα με τις ανάγκες, σε αίθουσα για περιοδικές φωτογραφικές εκθέσεις, προβολή διαφανειών και κινηματογραφικών ταινιών καθώς και για σεμινάρια φωτογραφίας. Στην ίδια στέγη λειτουργεί σκοτεινός θάλαμος, βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη και εντευκτήριο για τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους της φωτογραφίας.

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας για μαθητές και ενήλικες

Διεύθυνση: Δημοτική Αγορά Καρδίτσας, Κατάστημα I-28, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα
Επικοινωνία: T: 6973 438137 (Κωστάμης Θωμάς), E: lefkkgr@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.lefkk.gr/

 

 

Καστοριά

 

Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς

Η Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς, είναι μία καλλιτεχνική ομάδα φίλων της φωτογραφίας, και αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθ. Χριστόπουλος.

Σαν στόχο έχει να συμβάλλει στην διάδοση της καλής φωτογραφίας στον τόπο μας, καθώς και να προβάλλει το έργο των Καστοριανών φωτογράφων.

Διεύθυνση: Πολιτιστικός Σύλλογος "Αθανάσιος Χριστόπουλος", Καστοριά
Επικοινωνία:  E: kastoriaphotoclub@gmail.com

 

 

Κέρκυρα

 

Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ.)

Η Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας συστάθηκε επίσημα σε σωματείο το 2007 και η έδρα της βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο στην πόλη της Κέρκυρας.

Είναι ένα σωματείο ανοικτό προς όλους και τα μέλη της έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας.

Διατηρεί κοινωνικό φωτογραφικό δίκτυο http://photoleke.ning.com , ώστε να παρουσιάζονται καθημερινά τα φωτογραφικά έργα, οι απόψεις των μελών και φίλων της Λέσχης καθώς και οι δραστηριότητες της. Διοργανώνει συχνά φωτογραφικές εκθέσεις και σεμινάρια προκειμένου, όσο το δυνατόν, περισσότεροι να γνωρίσουν την τεχνική, τα εκφραστικά μέσα και τη μαγεία της φωτογραφίας.

Διεύθυνση: Γεωργίου Θεοτόκη, 49100, Κέρκυρα
Επικοινωνία: Γιώργος Βλαχόπουλος - email: photoleke@gmail.com, Βαγγέλης Κουλούρης - 6932586635, email: evankoul@me.com
Ιστοσελίδα: http://www.photoleke.gr

 

 

Κοζάνη

 

Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης "ΦωτοΕστίαση"

H “Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης” ασχολείται συστηματικά  με τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου.

Σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το καλλιτεχνικό και γνωστικό επίπεδο του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών.

Κάθε χρόνο διοργανώνει κύκλο μαθημάτων και μέσα στις δραστηριότητες της λέσχης είναι η δημιουργία εκθέσεων φωτογραφίας και σεμιναρίων ειδικών θεμάτων. Αυτά και άλλα πολλά πραγματοποιούνται χάρη στην αγάπη και το μεράκι κάποιων μελών, που προσφέρουν προσωπικό χρόνο, χρήμα και γνώση.

Διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Κοζάνης "ΦωτοΕστίαση", Ειρήνης και Δρίζη 2, Κοζάνη
Επικοινωνία: Ε: info@photoestiasi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.photoestiasi.gr/

 

 

Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης "Φωτοδίοδος"

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης "Φωτοδίοδος" έχει ιδρυθεί το 2003 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας στην Κοζάνη.

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο κάθε χρόνο διοργανώνονται μαθησιακοί κύκλοι (σεμινάρια) σχετικά με τη φωτογραφία και τον Μάιο γίνεται έκθεση φωτογραφίας και παρουσίασης του έργου τους από τους σπουδαστές.

Μέχρι σήμερα πάνω από 300 συμπολίτες μας έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια αυτά, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί έξι ομαδικές εκθέσεις των μελών του Φ.Ε.Δ.Κ.στην πόλη της Κοζάνης.

Λειτουργούν τμήματα :
Αναλογικής φωτογραφίας (ιστορία-θεωρία της φωτογραφίας και φωτογραφία με φιλμ) διδάσκει ο κ.Αλέκος Βρεττάκος
Ψηφιακής φωτογραφίας (ψηφιακή επεξεργασία και Photoshop) διδάσκει ο κ. Θάνος Σιώζος

Παράλληλα διοργανώνονται : προβολές μεγάλων φωτογράφων, εξορμήσεις, εκδρομές, συζητήσεις σχετικές με τη φωτογραφία και διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της φωτογραφικής τέχνης, όπως επιμελητές, φωτογράφους, αλλά και καλλιτέχνες που "φλερτάρουν" με την τέχνη και την φωτογραφία ειδικότερα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι έχουν τελειώσει τα βασικά σεμινάρια έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό κύτταρο - μια Λέσχη, όπου μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στον θαυμάσιο χώρο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου κάθε Τρίτη και Παρασκευή ξεδιαλύνει τυχόν απορίες, ενημερώνεται για ό,τι νεότερο προκύπτει σχετικά με τη Φωτογραφία και σχεδιάζει τις δράσεις της.

Συνεργάζεται με άλλους φορείς και πραγματοποιεί εκθέσεις Φωτογραφίας εντός και εκτός του Νομού, μετά από συνεννόηση με τα μέλη της.

Οι κινηματογραφικές προβολές είναι μια νέα δραστηριότητα του Εργαστηρίου (έναρξη το 2008) που εστιάζει το ενδιαφέρον των ταινιών σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της φωτογραφίας.

Πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη βράδυ ώρα 9:30 και την επιμέλεια και επιλογή ταινιών έχει ο Πέτρος Αλμπάνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι που μαζί με το Εικαστικό Εργαστήρι είναι τομείς του Πολιτισμού που ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει, είναι το μοναδικό Εργαστήρι που λειτουργεί φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Μακεδονία και ό,τι πιο αξιόλογο υπάρχει στην πόλη της Κοζάνης αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας με πορεία που φέτος κλείνει τα έξι χρόνια του.

Διεύθυνση: Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης Φωτοδίοδος, Κωνσταντινουπόλεως και Σμύρνης γωνία, Κοζάνη
Επικοινωνία: T: 24610-24467 (Δευ-Παρ 5-7μμ) E: photodiodos@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.photodiodos.gr/

 

 

Κομοτηνή

 

Φωτογραφικό Τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου " Κοινότητα Νέων Κομοτηνής "

Το φωτογραφικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης "Κοινότητα νέων" διευρύνθηκε και πέρα από τους κόλπους του Πανεπιστημίου.

Αντικείμενο συζήτησης είναι η φωτογραφία ως τέχνη με παράλληλες συζητήσεις για τις τεχνικές της φωτογραφίας, προβολές βίντεο και φυσικά φωτογραφιών.

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Πέμπτη στις 20:00 και είναι ανοικτές σε όποιον θέλει να δείξει την δουλειά του και να εκφράσει τις απόψεις του πάνω στην φωτογραφική τέχνη...

Παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις, εκθέσεις και διάφορες "φωτογραφικές" εξορμήσεις και συνεργασίες με άλλες φωτογραφικές ομάδες.

Το τμήμα δραστηριοποιείται με εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες και διάφορες άλλες δραστηριοτητες καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Διεύθυνση: Παναγή Τσαλδάρη 20, Κομοτηνή
Επικοινωνία:  E: photo@koinotitanewn.gr
Ιστοσελίδα: http://www.koinotitanewn.gr/tmimata/photography

 

 

Λαμία

 

Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας

Η Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με ένα ολιγομελή πυρήνα στις αρχές του 2005.

Οι πρώτες εκδηλώσεις της ήταν η φιλοξενία εκθέσεων στην πόλη και στον ιδιωτικό εκθεσιακό χώρο «Δαβανέλλος» μελών της Ε.Φ.Ε., μελών της Λέσχης Βόλου, του Χάρη Διαμαντίδη και ντόπιων φωτογράφων.

Στη συνέχεια και με την στήριξη του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Λαμίας και της Ν.Ε.Λ.Ε.
Φθιώτιδας ξεκίνησε μαθήματα φωτογραφίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ομάδα να
διευρυνθεί ως προς τον αριθμό των μελών, έτσι που να γίνεται εφικτότερη η επίτευξη του στόχου
της ομάδας ο οποίος είναι η διάδοση της φωτογραφίας και η παγίωση της αντίληψης ότι μπορεί να υπηρετήσει την τέχνη.

Οι παγιωμένες δραστηριότητες της Ομάδας είναι:
1. Μαθήματα τεχνικής της φωτογραφίας και μαθήματα ιστορίας της φωτογραφίας
2. Σεμινάρια και διαλέξεις που αφορούν θέματα φωτογραφίας
3. Εκθέσεις φωτογραφίας
4. Συνεργασίες με άλλες φωτογραφικές ομάδες και πολιτιστικούς φορείς

Διεύθυνση: Λεωνίδου 9 (Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας - 3ος όροφος), Τ.Κ. 35100, Λαμία
Επικοινωνία: Τ: 6972862927 (Δώρα Τζοβανάκη), Τ: 6939789628 (Γιώργος Φέκας), 6932025402(Δημήτρης Ανάγνου)
Email: info@fotolam.gr
Ιστοσελίδα: http://www.fotolam.gr/

 

 

Λάρισα

 

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας

H “Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας” ασχολείται συστηματικά από το 1996 με τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται και λειτουργεί ο σύλλογος μας έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Λαρισαίων. Σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το καλλιτεχνικό και γνωστικό επίπεδο του κάθε μέλους καθώς και η ανάπτυξη του μορφωτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου των μελών.

Κάθε χρόνο διοργανώνει κύκλο μαθημάτων από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο για την τεχνική και την τέχνη της φωτογραφίας στον χώρο του συλλόγου αλλά και σε σχολεία, γυμνάσια και λύκεια όταν τους ζητηθεί. Στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί φωτογραφική βιβλιοθήκη καθώς επίσης έχει οργανωθεί και σκοτεινός θάλαμος ( τεσσάρων θέσεων εργασίας ). Ακόμα μέσα στις δραστηριότητες της λέσχης είναι η δημιουργία εκθέσεων φωτογραφίας και σεμιναρίων ειδικών θεμάτων. Αυτά και άλλα πολλά πραγματοποιούνται χάρη στην αγάπη και το μεράκι κάποιων μελών, που προσφέρουν προσωπικό χρόνο, χρήμα και γνώση.

Που: Πνευματικό Κέντρο ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΙΑΖΙΑ (τέρμα Ροδόπης, συνοικία Χαραυγής), Λάρισα
Επικοινωνία: T: 6973476735 (Ζαφειρίου Βασίλης), 6977583776 (Δημήτρης Πάλλης), 6936748404 (Χριστίνα Μπαρμπή), 6974922853 (Ελένη Γκισάκη), E: info@fll.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.fll.gr/

 

 

Φωτογραφική ομάδα f+

H Φωτογραφική ομάδα f+ ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013 από μία ομάδα 18 ατόμων, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και η αγάπη για την φωτογραφία.
Κύριο μέλημα της ομάδας είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας.

H Φωτογραφική ομάδα f+ στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις, εκθέσεις και πολλές άλλες δράσεις.

Οι συναντήσεις των μελών της ομάδας πραγματοποιούνται προς το παρόν κάθε Τρίτη στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του kaveh kanes (Ασκληπιού 38) στη Λάρισα.

Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Ανδρέας Κατσάκος

Που: kaveh kanes, Ασκληπιού 38, Λάρισα
Επικοινωνία: T: 6944241177 (Κατσάκος Ανδρέας), E: info@fpus.gr
Υπερσύνδεσμος: http://fplus.gr/

 

 

Πολιτιστικός σύλλογος Χορίαμβος

Ο "Χορίαμβος", είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που εδρεύει στη Λάρισα και στοχεύει στην προώθηση του λαϊκού μας πολιτισμού, είτε μέσω της διδασκαλίας, είτε μέσω παραστάσεων.

Ο Χορίαμβος λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2001 και έχει στο ενεργητικό του ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων,συμμετοχών και συνεργασιών με άλλους πολιτιστικούς φορείς. Από τον Οκτώβρη του 2009, η στέγη του μεταφέρθηκε σε ένα πολυχώρο 300τ.μ, με δύο αίθουσες διδασκαλίας, θεατρική σκηνή με εξώστη χωρητικότητας 100 καθιστικών,ευρύχωρα καμαρίνια. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί καθημερινά bar. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ο πολυχώρος φιλοξένησε ένα πλήθος καλλιτεχνών,μουσικών και θεατρικών ομάδων και στοχεύει στην συνεργασία με όλους όσους αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Τη χρονιά 2011-12 στις δραστηριότητες του χώρου έχουν προστεθεί το μάθημα φωτογραφίας και το Tango Argentino.

Που: Πολιτιστικός Σύλλογος "Χορίαμβος", Γαληνού 5 και Φαρμακίδου, Λάρισα
Επικοινωνία: T: 2411 101963
Υπερσύνδεσμος: http://www.facebook.com/groups/xoriamvos/

 

 

Λιβαδειά

 

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς εκφράζει χρόνια τώρα την ανάγκη των μελών της να χαρούν με κάθε δημιουργικό μέσο την τέχνη της φωτογραφίας.

Μία τέχνη που ξεπερνά ίσως το καθημερινό μας θέαμα και κλέβει ματιές προς όλα όσα μας κάνουν να βιώνουμε και να καταγράφουμε στιγμές, συναισθήματα, καταστάσεις. Να βιώνουμε τον πολιτισμό μας. Με ανοιχτό πνεύμα και πάντα με δημιουργική διάθεση, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
προσπαθεί να μεταδώσει τη γοητεία της φωτογραφίας αλλά και γενικότερα της τέχνης του να μετατρέπουμε το βλέμμα σε καλλιτεχνική έκφραση.

Κρατά πάντα ανοιχτούς τους ορίζοντές της και αποτελεί έναν διαρκή φιλόξενο προορισμό για κάθε φωτοδημιουργό και όχι μόνο.

Απ’ αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, εδώ στη Ρούμελη, η ΦΛΛ σας προτρέπει να απολαμβάνετε το ωραίο φωτογραφικό ταξείδι και να το μοιράζεστε όπως του αρμόζει στο διάβα του χρόνου. Ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις με όλους όσους αφήνουν το φως να γράψει.

Διεύθυνση: Μπουφίδου 32-34(εντός στοάς), 32100, Λιβαδειά
Επικοινωνία: E: fotolesxilivadias@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.fotolesxilivadias.gr/

 

 

Φωτογραφική Ομάδα Mirrorfoto

Η Φωτογραφική Ομάδα Mirrorfoto δημιουργήθηκε από μια παρέα φωτογράφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που κοινό στόχο έχουν την έκφραση μέσα από την φωτογραφία, ενώνοντας τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις τους, μεταμορφώνοντας το πραγματικό μέσα από το φωτογραφικό καρέ.

Έχει αναπτύξει αρκετές δραστηριότητες με στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών της ομάδας αλλά και των φίλων της φωτογραφίας, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια φωτογραφίας προσπαθώντας να δημιουργήσει το πλαίσιο στο οποίο θα είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων και εκφράσεων του προσωπικού λόγου των φωτογράφων.

Μαθήματα Φωτογραφίας
Η ανάγκη ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης μέσω της καλλιτεχνικής φωτογραφίας οδήγησε στην δημιουργία της φωτογραφικής ομάδας

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, η μετάδοση της τέχνης της φωτο- γραφίας ανοίγεται με την δημιουργία foto-τμημάτων όπου ο καθένας θα μπορεί να διδαχθεί καλλιτεχνική φωτογραφία μέσω μαθημάτων, ημερίδων και σεμιναρίων από ειδικούς του χώρου.

Τα τμήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνουν:
Εβδομαδιαία μαθήματα θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής.
Παρουσίαση έργων μεγάλων φωτογράφων, κριτική ανάλυση του έργου τους και μέσω αυτών παρουσίαση της ιστορίας της φωτογραφίας. Παρουσίαση του έργου των μαθητών.
Σεμινάρια με εξειδικευμένα θέματα.
Εκπαιδευτικές εκδρομές.
Εκθέσεις με έργα των μαθητών.

Διεύθυνση: Π.Ζητουνιάτη 34, τκ 32100, Λιβαδειά
Επικοινωνία: T: 694740173, Ε: info@mirrorfoto.gr
Ιστοσελίδα: http://www.mirrorfoto.gr/

 

 

Μεσολόγγι

 

Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με.)

Η ΦΩΤΟΛΕΜΕ ιδρύθηκε στο Μεσολόγγι τον Οκτώβριο του 2010 από μια ομάδα ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και αναζητήσεων με κοινή αγάπη για τη φωτογραφία, το Μεσολόγγι και τον πολιτισμό.

Στόχος της είναι η ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης, η καλλιτεχνική έκφραση και επικοινωνία των μελών της. Η ΦΩΤΟΛΕΜΕ διαπνέεται από ομαδικότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και είναι ανοιχτή σε ανθρώπους και ιδέες που μπορούν να προωθήσουν τη φωτογραφική έκφραση στην πόλη του Μεσολογγίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Η βασική φιλοσοφία της Λέσχης συνίσταται στην ελεύθερη έκφραση και τη συνεχή αυτοβελτίωση των μελών της.

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Θεοξένια, 30200, Μεσολόγγι
Επικοινωνία: E: photoleme@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://photoleme.blogspot.gr/

 

 

Φωτογραφικά workshops από τον Βασίλη Αρτίκο στο Μεσολόγγι

Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και δούλευε επί σειρά ετών ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έως το 2013.
Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία.
Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία workshops φωτογραφίας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας παρέχοντας φιλοξενία και μαθήματα φωτογραφίας στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια μπορείτε να δείτε εδώ

Διεύθυνση: Μεσολόγγι
Επικοινωνία: T: +306944350943, E: artikos@teimes.gr
Ιστοσελίδα: http://www.artikos.gr/

 

 

Μυτιλήνη

 

Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Το 1980 η αγάπη για την φωτογραφική τέχνη ώθησε μια ομάδα ανθρώπων της πόλης μας στην ίδρυση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (Φ.Ε.Μ.), με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης της Φωτογραφίας στη Μυτιλήνη αλλά και σε όλο το νησί.

Τα μέλη της είναι άνθρωποι διαφόρων επαγγελμάτων, με κοινό μεταξύ τους, την αγάπη για ερασιτεχνική προσφορά μέσω της τέχνης της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε με μαθήματα, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις και άλλες εκδηλώσεις να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι συναντήσεις μας γίνονται τακτικά κάθε Δευτέρα στις 7 το βράδυ αλλά συνήθως και κατά την διάρκεια των εκθέσεων κάθε βράδυ (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) τα μέλη μας βρίσκονται  στο εντευκτήριο.

Μέλος της εταιρείας μπορεί να γίνει καθένας που έχει κοινά ενδιαφέροντα μαζί μας, είμαστε δε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε όλους στα πρώτα δύσκολα βήματα τους στην φωτογραφική τέχνη. Στα γραφεία μας λειτουργεί σκοτεινός θάλαμος και βιβλιοθήκη φωτογραφικού κυρίως περιεχομένου που είναι στη διάθεση κάθε μέλους μας.

Που: Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, Πιττακού 15, 81100, Μυτιλήνη
Επικοινωνία: T: 2251041555, E: photo@fem.gr
Υπερσύνδεσμος: http://www.fem.gr/

 

 

Πάτρα

 

Φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ"

Η Φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ" δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 από μία παρέα φωτογράφων στην πόλη της Πάτρας.

Σκοπός της Λέσχης είναι η προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας καθώς και κάθε μορφής καλλιτεχνική - πολιτιστική και μορφωτική δραστηριότητα.

Η πραγματοποίηση των σκοπών θα επιδιώκεται:
- Με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων της Φωτογραφικής Λέσχης σε διαλέξεις, ελεύθερες συζητήσεις με θέμα την φωτογραφία, εκθέσεις φωτογραφίας και γενικά σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και μορφωτικές εκδηλώσεις που αφορούν την φωτογραφία.
- Με τη λειτουργία ερασιτεχνικού εργαστηρίου φωτογραφίας.
- Με την πρόσκληση προσωπικοτήτων που διακρίνονται γενικά στην τέχνη για διαλέξεις και συζητήσεις.
- Με την δημιουργία χώρου που θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, φωτογραφικό αρχείο, με υποδομές για διαλέξεις και εκθέσεις.
- Με την οργάνωση φωτογραφικών εξορμήσεων - εκδρομών.
- Με την οργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη διδασκαλία τεχνικών φωτογραφικών θεμάτων στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής.
- Με την οργάνωση και πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων φωτογραφίας, διαγωνισμών, έκδοση λευκωμάτων μελών και φίλων της Λέσχης, καθώς και με την συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς που ασχολούνται με την φωτογραφία.

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 25 - 29 & Γεωργίου Ολυμπίου, Τ.Κ. 26222, Πάτρα
Επικοινωνία: Νίκος Υφαντής - 6936917999, email: ifanik@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.idifos.gr/

 

 

Πειραιάς

 

Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου

Η Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου είναι ένα Φωτογραφικό Εργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και με αδιάκοπη παρουσία στα γενικότερα εικαστικά δρώμενα διοργανώνοντας διαλέξεις, εκθέσεις Φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.α.

H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρίμηνα σεμινάρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.

Τη μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει αναλάβει με ζήλο και υπευθυνότητα ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφικής τέχνης κ. Kίμων Aξαόπουλος. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το εργαστήρι και έχει την ευθύνη για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πιστεύει ακράδαντα ότι η φωτογραφική τέχνη είναι μια προσιτή και άκρως δημιουργική τέχνη που με κατάλληλες οπτικοκινητικές δεξιότητες γίνεται εύκολα κτήμα του εκάστοτε θιασώτη της.

Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει τόσο επαγγελματικά όσο και καλλιτεχνικά με αξιόλογο εικαστικό έργο. Tο όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από μαζικές εξορμήσεις σε μέρη φωτογραφικού ενδιαφέροντος ενώ πολύ συχνές είναι και οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις παρουσία του δημιουργού.

Εγγραφές όλο το χρόνο - Ολιγομελή τμήματα

Διεύθυνση: Κτίριο Πειραϊκού Συνδέσμου, Kαραΐσκου 104 και Σωτήρος,πλατεία Kοραή, Πειραιάς
Επικοινωνία: T: 2102913102, 6932305880, E: kimon@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://www.photoerevnites.gr/

 

 

Πρέβεζα

 

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία - Παράρτημα Πρέβεζας

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία  είναι το αρχαιότερο φωτογραφικό σωματείο (έτος ίδρυσης 1952) και υπήρξε ο μοναδικός πόλος έλξης των δημιουργών φωτογράφων του ΄50 του ΄60 και του ΄70 διοργανώνοντας  διαλέξεις και Πανελλήνιους διαγωνισμούς και δίνοντας κίνητρα για την διατήρηση της ευγενούς άμιλλας και την καθιέρωση της φωτογραφίας στη χώρα μας. Βασικό σκοπό της έχει τη διάδοση της φωτογραφίας, την ενεργή συμμετοχή στα φωτογραφικά δρώμενα της χώρας και την προαγωγή της σε διεθνές επίπεδο με Biennales και άλλες διεθνείς εκθέσεις.

H ΕΦΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ αποτελεί παράρτημα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στην Πρέβεζα, ύστερα από την προτροπή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με μεγάλη αγάπη και μεράκι για τη φωτογραφία. Συναντήσεις, σεμινάρια και προβολές γύρω από τη φωτογραφία πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 7-9 μ.μ. για ενήλικες και κάθε Σάββατο στις 10:00 π.μ. για παιδιά, στην αίθουσα της Ε.Φ.Ε στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα.

Διεύθυνση: Κάστρο Αγίου Ανδρέα, Πρέβεζα
Επικοινωνία: E: efeprevezasgr@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://www.efeprevezas.com/

 

 

Ρόδος

 

Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion

Η Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion ξεκίνησε τη δράση της το 2007, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας». Σε αυτή συμμετέχουν λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης, είτε είναι άτομα που παρακολουθούν ή ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας που οργανώνει ο Σύλλογος, είτε είναι έμπειροι φωτογράφοι. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο Παραδείσι της Ρόδου και περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, πρακτική εξάσκηση, φωτογραφικές εξορμήσεις, κριτική φωτογραφιών και ψηφιακή επεξεργασία εικόνων. Η διάθεση για δημιουργία και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των μελών δημιουργούν ένα ευχάριστο παρεΐστικο κλίμα.

Διεύθυνση: Κλεάνθους – Παραδείσι, 85106, Ρόδος
Επικοινωνία: Τηλ. 6977035228 - Βαλάντης Χατζηκαντής, Ε-mail: orionas06@gmail.com

 

 

Σπάρτη

 

ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης)

Η ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την ανάπτυξη, καλλιέργεια, προβολή και διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας, την ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και την κατάρτιση των μελών σε θέματα σχετιζόμενα με την φωτογραφία.

Ιδρύθηκε το 2001 και έκτοτε δραστηριοποιείται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα της Σπάρτης: εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια. συμμετοχή σε συνέδρια και σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Από την αρχή του 2008 στα γραφεία της ΛΕ.ΦΩ.Σ. λειτουργεί μόνιμη έκθεση των μελών που ανανεώνεται κάθε 15 ημέρες.

Διεύθυνση: Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, Κλεομβρότου 50, Σπάρτη
Επικοινωνία: T: 6937415187 (Γιάννης Γκλέκας)
Υπερσύνδεσμος: http://lefos.net/

 

 

Σύρος

 

Λέσχη φωτογραφίας Σύρου

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου, ιδρύθηκε το 2008 από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους της Σύρου, οι οποίοι έχοντας αγάπη για την φωτογραφία, οργανώθηκαν σε ένα σωματείογια την ανταλλαγή απόψεων, εμπλουτισμό των γνώσεών τους και διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο την φωτογραφία.

Στόχος της Λέσχης και των μελών της είναι η οργάνωση δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, ταξιδιών, και η παροχή στήριξης στα μέλη της για την διοργάνωση εκθέσεων.

Απώτερος σκοπός είναι η εδραίωση της Λέσχης στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας και ολόκληρης της Ελλάδας.

Τις Κυριακές τα μέλη της Λέσχης οργανώνουν φωτογραφικές εξορμήσεις στην Σύρο και σε κοντινά νησιά και κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται στην έδρα της, όπου σχολιάζουν τις φωτογραφίες, ανταλλάσουν απόψεις και σχόλια.

Διεύθυνση: Παλιό Εργαστήριο Κορνηλάκη, Γυάλινο Κτίριο, Σύρος
Επικοινωνία: E: syros.photo@gmail.com

 

 

Τρίκαλα

 

Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων

Η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων αποτελείτε από μία παρέα νέων ανθρώπων, που τους ενώνει η αγάπη για τη Φωτογραφία. Η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων προσπαθεί κυρίως να ενθαρρύνει και να αναπτύξει τη δημιουργική έκφραση μέσω της Φωτογραφίας, με πλήθος δράσεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, workshops, φωτογραφικών εξορμήσεων και επισκέψεων σε εκθέσεις.

Η Ομάδα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της κάθε Τρίτη και Πέμπτη, λειτουργώντας σε παράλληλα τμήματα «νέων» και «παλαιών».

Διεύθυνση: Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, Αλεξάνδρας 4, Τρίκαλα
Επικοινωνία: T: 6936953777 (Βασίλης), 6974954130 (Στέργιος), Ε: trikala.foto@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://phototrikala.blogspot.gr/

 

 

Φιλιππιάδα

 

Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας «ΚΑ.ΔΡΩ.» είναι μια ομάδα ανθρώπων με παράλληλη ενασχόληση με την τέχνη, η οποία στις αρχές του 2011 έγινε σωματείο με έδρα τη Φιλιππιάδα. Όπως περιγράφεται στο καταστατικό και όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα δράση της ομάδας, στόχος είναι η διάχυση της γνώσης που συνδέεται όχι μόνο με τη Φωτογραφία αλλά και με κάθε καλλιτεχνικό δρώμενο που εμπεριέχει την εικόνα.

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Iliana, Φιλιππιάδα
Επικοινωνία: T: 6949 061 081, 6976 518 738, E: admin@kadrw.gr
Ιστοσελίδα: http://www.kadrw.gr/

 

 

Φλώρινα

 

Φωτογραφική Ομάδα "Ροές"

Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» είναι η μοναδική συγκροτημένη φωτογραφική ομάδα που δραστηριοποιείται στο νομό Φλώρινας. Στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας μέσω της διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων γύρω από αυτή καθώς και η φωτογραφική εκπαίδευση και καλλιέργεια των μελών.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ομάδας θεσμοθετήθηκε ο ετήσιος  «Φωτογραφικός Χειμώνας», εποχή αφιερωμένη στη φωτογραφία με πλήθος και ποικιλία εκδηλώσεων όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ημερίδες και ο «Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας» που πληρεί τις επίσημα προβλεπόμενες  προδιαγραφές της Ε.Φ.Ε. (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία).

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε Τετάρτη 9.00 μ.μ. στους χώρους της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα, εργαστήριο επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας καθώς και σκοτεινός θάλαμος. Για την πρακτική εξάσκηση των μελών πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας οργανώνονται τακτικά φωτογραφικές εξορμήσεις, όπου στην πράξη πλέον ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το φωτογραφικό του ταλέντο.

Διεύθυνση: Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, Μ. Αλεξάνδρου και Ι. Καραβίτη 2, T.K. : 53100, Φλώρινα
Επικοινωνία: E: roes.photo@gmail.com, Τ: 2385022277-24334, T: 6984598985 (Κώστας Παπαϊωάννου)
Ιστοσελίδα:

 

 

Χαλκίδα

 

Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1978. Στο σύλλογο μεταξύ των άλλον πραγματοποιούνται και και Μαθήματα φωτογραφίας
Στόχος των μαθημάτων είναι η κατανόηση των βασικών παραμέτρων έκφρασης της γραφής του φωτός, έτσι ώστε η φωτογραφική πράξη να αποτελέσει αφορμή για έρευνα και αναζήτηση προσωπικών φωτογραφικών εκφράσεων
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας αποτελεί τμήμα του και λειτουργεί από το 1996 με δάσκαλο τον Γιώργο Ζαφειρίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα δείτε εδώ

Διεύθυνση: Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας-Τμήμα Φωτογραφίας, Αβάντων 50, Χαλκίδα
Επικοινωνία: T: 2221081811, F: 2221086366, E: chalket@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://chalket.gr/

 

 

Χανιά

 

Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.)

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.) ιδρύθηκε το 1981, όμως ουσιαστικά άρχισε να δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης από το 1995 και μετά.

Στην μακροχρόνια πορεία της οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές φωτογραφικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανιών. Διοργάνωση τριών πανελλήνιων διαγωνισμών φωτογραφίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία (2005, 2010, 2011), παγκρήτιων και παγκύπριων διαγωνισμών, συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι μερικές από τις σημαντικότερες.

Μεγάλο βάρος αυτά τα χρόνια έχει δοθεί στα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και μετέπειτα επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά, τα οποία παρά την ερασιτεχνική τους φύση, χαρακτηρίζονται από ζήλο και αγάπη για τη φωτογραφία.

Παράλληλα, έχουν φιλοξενηθεί από τη λέσχη καταξιωμένοι έλληνες φωτογράφοι καθώς και φωτογραφικές ομάδες, παρουσιάζοντας το έργο τους στο κοινό της πόλης των Χανιών. Ενώ, έχει προβληθεί το έργο μεγάλων φωτογράφων μέσω παρουσιάσεων.

Σήμερα η Λε.Φ.Κι. απαριθμεί εκατό περίπου μέλη και προσδοκεί στο μέλλον σε ακόμα πιο δυναμικές πολιτιστικές παρεμβάσεις.

Διεύθυνση: Σφακίων 8, Τ.Κ. 73100, Χανιά
Επικοινωνία: E: lefki.chania@gmail.com, Τ/F: 2821040330, T: 6973676267
Ιστοσελίδα: http://www.lefkichania.gr/

 

 

Φωτοσκίαση - Φωτογραφική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Η «Φωτοσκίαση» ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί τη φωτογραφική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να πειραματιστεί και να εκφραστεί μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

Απευθυνόμενη τόσο σε ανθρώπους που έχουν ήδη ασχοληθεί με το αντικείμενο της φωτογραφίας, όσο και σε άτομα που για πρώτη φορά επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το χώρο αυτό, φιλοδοξεί να διευκολύνει τις προσπάθειες των πρώτων, καθώς και να ενισχύσει το «μικρόβιο» της φωτογραφίας στους νεώτερους.

Βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας αποτελεί η συνεχής αλλαγή των μελών της (λόγω της ιδιότητας αυτών ως φοιτητές), η οποία εξασφαλίζει την εισαγωγή νέων ιδεών και διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον για δημιουργία.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει επιτύχει να πραγματοποιούνται εκπαιδευτικού τύπου συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση, τόσο για τα τεχνικά θέματα της φωτογραφίας όσο και για τα θεωρητικά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από μέλη της ομάδας καθώς και από Χανιώτες που επιθυμούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδας. Επιπλέον πραγματοποιούνται σεμινάρια εμφάνισης και εκτύπωσης ασπρόμαυρων φιλμ στον πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο που διαθέτει στην Πολυτεχνειούπολη.

Διεύθυνση: Φωτογραφική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης, Χανιά
Επικοινωνία: T: 6981920039, E: fotoskiasi.chania@gmail.com
Υπερσύνδεσμος: http://fotoskiasiblog.blogspot.gr/

 

 

Χίος

 

Φωτογραφική Λέσχη Χίου

Η Φωτογραφική Λέσχη Χίου ξεκίνησε την δράση της τον Απρίλη του 2009. Έχει μέλη αρχάριους της φωτογραφίας, επαγγελματίες, αλλά κυρίως «εραστές» της φωτογραφίας, ηλικίας 16 έως άνω των 50 ετών. Στεγάζεται στην οδό Αμάντου 26 στη Χίο. Στον εκθεσιακό της χώρο φιλοξενούνται εκθέσεις, γίνονται παρουσιάσεις καλλιτεχνών, καθώς και συναντήσεις των μελών με καταξιωμένους φωτογράφους. Μία φορά την εβδομάδα τα μέλη συναντιούνται μελετούν τεχνικές και ρεύματα και ασχολούνται με συγκεκριμένο θέμα για επικείμενες εκθέσεις, αλλά και τις επόμενες δράσεις της Λέσχης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα δείτε εδώ

Διεύθυνση: Φωτογραφική Λέσχη Χίου, Αμάντου 26, Χίος
Επικοινωνία: T: 6973274544, 6973713065, 6938014696, E: nikonjohnchi@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: -