Το Κυκλαδικό Μυστήριο από το Παρελθόν στο Μέλλον

Φωτογραφία Έκθεσης
· Εκθέσεις · Σαντορίνη // Δημοσίευση: 14 Σεπ 2014

έκθεση Ψηφιακών Έργων της Κάλλης Μπέλλου στο Cultural Village στον Πύργο Σαντορίνης

Η έκθεση Ψηφιακών Έργων της φωτογράφου Κάλλης Μπέλλου ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: https://www.facebook.com/KalliBellouPhotography

 

"Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 22.02.2009.
Ποτέ δεν φανταζόμουν πως η επίσκεψή μου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα με οδηγούσε σ' ένα μοναδικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, συναισθήματα και μυστήριο.
Τα Κυκλαδικά Ειδώλια με μάγευαν πάντα. Η λιτή γραμμή, το σχήμα τους, τα μάτια τους που δεν έβλεπα. Επιθυμούσα να τους μιλήσω, να τους κάνω ερωτήσεις για τον κόσμο τους, τις συνήθειές τους.
Μερικές ώρες αργότερα, βρέθηκα να θαυμάζω αυτά τα υπέροχα γλυπτά στην οθόνη μου. Τα δάχτυλά μου άρχισαν να χορεύουν στο πληκτρολόγιο. Χρώματα, σχήματα, μα πάνω απ' όλα συναισθήματα.
Μετά από λίγο είχα μπροστά μου το πρώτο Ειδώλιο όπως το φαντάστηκα ή μάλλον όπως εμφανίστηκε χωρίς να το καταλάβω.
Τέσσερα χρόνια αργότερα γεννήθηκε η ιδέα της σειράς "Το Κυκλαδικό Μυστήριο από το Παρελθόν στο Μέλλον". Ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι σε άγνωστους κόσμους.
Ακολούθησαν νέες φωτογραφίες. Ο χορός στο πληκτρολόγιο συνεχίστηκε, σαν να μην πέρασε μια μέρα από εκείνη την Κυριακή του 2009.
Η σειρά ολοκληρώθηκε, το μυστήριο όμως παρέμεινε. Ταξίδεψα μαζί τους σε αχαρτογράφητους τόπους, χάθηκα στο χρόνο χωρίς αρχή, χωρίς τέλος..."

Κάλλη Μπέλλου

 

Λίγα λόγια για τη δημιουργό:
Η Κάλλη Μπέλλου γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1963 και ζει στην Αθήνα από το 1973.
Είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος και μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας από το 1996.
Ασχολείται με όλα τα είδη της κλασικής και σύγχρονης καλλιτεχνικής φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας ψηφιακά επεξεργασμένων εικόνων.
Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε άφθονες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και μία στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, ενώ έχει παρουσιάσει και δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα.
Έργα της δημοσιεύθηκαν στο ΒΗΜΑgazino το 2006 [ταξιδιωτική φωτογραφία από το Ιράν] και στο περιοδικό Metro Ticket το 2005 [ταξιδιωτική φωτογραφία από την Ελλάδα].
Έργα της έχουν κοσμήσει και τα εξώφυλλα των ακόλουθων βιβλίων από τις Εκδόσεις του «Βιβλιοπωλείου της Εστίας»:
«Ρευστή αγάπη» Zygmunt Bauman – 2006
“Η διδασκαλία της θρησκείας στο ουδετερόθρησκο σχολείο» Regis Debray – 2004
«Η πρώτη κίνηση» Σάββας Παύλου – 2004