Τα επαγγέλματα στον κινηματογράφο & στη φωτογραφία

Πλάτων Ριβέλλης
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Αθήνα // Δημοσίευση: 08 Οκτ 2014

κύκλος διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, για ένατη συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο με κεντρικό θέμα «Τα επαγγέλματα».

Ο κύκλος διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί κάθε Τετάρτη του Οκτώβρη (1, 8, 15, 22 & 29), 20:00–22:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Στη διάρκεια των διαλέξεων θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί ως πλαίσιο ή ως θέμα τα επαγγέλματα και οι ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν το έργο κάθε δημιουργού σε σχέση με τη χρήση του συγκεκριμένου θέματος.

Επίσης, θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από το έργο των σκηνοθετών (ενδεικτικά αναφέρονται): Vittorio De Sica, Federico Fellini, John Ford, Kenji Mizoguchi, Nanni Moretti, Ermanno Olmi, Francesco Rosi, Roberto Rossellini και των φωτογράφων (ενδεικτικά αναφέρονται): Eugène Atget, Bill Brandt, Bruce Davidson, Stefan Moses, August Sander καθώς και φωτογράφων-μελών τού "Φωτογραφικού Κύκλου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 25€ για το σύνολο των πέντε διαλέξεων ή 7€ ανά διάλεξη. Εισιτήρια για το σύνολο των διαλέξεων θα διατίθενται στα γραφεία και στο website της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για κάθε μεμονωμένη διάλεξη θα διατίθεται πριν από την έναρξη των διαλέξεων.