Η φωτογραφία ως τέχνη

Φωτογραφία Εκδήλωσης
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Αθήνα · Κηφισιά // Δημοσίευση: 27 Οκτ 2014

ομιλία του Ιάσων Δήμου στο Café Amaryllis Kifissia για την αξία της φωτογραφίας ως εμπορεύσιμη τέχνη

Ο Ιάσων Δήμου, επιμελητής φωτογραφίας και ιδιοκτήτης της γκαλερί φωτογραφίας Athens House of Photography, παρουσιάζει στο Café Amaryllis Kifissia, Δ. Κυριακού 15 στη Κηφισιά, το θέμα «Η φωτογραφία ως τέχνη».

Η φωτογραφία εδώ και περίπου δύο δεκαετίες έχει καθιερωθεί ως τέχνη στον χώρο των γκαλερί και των δημοπρασιών, και μάλιστα με πολύ σταθερές προοπτικές ανόδου. Κατά μέσο όρο τα τελευταία 15 χρόνια η αξία της φωτογραφίας αυξάνεται 10% ετησίως. Στην Ελλάδα τώρα πρόσφατα έχουμε αρχίσει να εξοικειωνόμαστε με αυτήν την ιδιότητα της φωτογραφίας, και σκοπός του Athens House of Photography είναι να την καθιερώσει στην συνείδηση των φιλότεχνων και των συλλεκτών.

Ο Δήμου θα μιλήσει για την αξία της φωτογραφίας ως εμπορεύσιμη τέχνη, για το τι πρέπει να προσέξει κάποιος όταν αγοράζει ένα τύπωμα, για τα διάφορα είδη εκτυπώσεων, κλπ.
Θα υπάρξει παρουσίαση διαφόρων φωτογραφικών έργων, κλασσικών αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν λευκώματα και έργα προς πώληση.
Τέλος, όποιος ενδιαφέρεται να φέρει έργα που έχει στην κατοχή του για εκτίμηση και απορίες, θα υπάρχει ευκαιρία για ερωτήσεις και εκτιμήσεις μετά το τέλος της ομιλίας.