Χρονεμπόριο

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Βόλος // Δημοσίευση: 29 Νοε 2014

έκθεση φωτογραφίας του Ελευθερίου Πλαβού στο καφενείο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Την Παρασκευή 28/11/2014 στις 21:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Ελευθέριου Πλαβού, μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, στο καφενείο «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» (έναντι κεντρικής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) στη Μεταμορφώσεως 7, με τίτλο «Χρονεμπόριο».

Σε μια περιδιάβαση του εμπορικού δρόμου της Ερμού στην γενέθλια πόλη του, ο φωτογράφος Λευτέρης Πλαβός κοντοστάθηκε στη τζαμαρία με το νούμερο 37. Μπροστά του ένα τοπίο με τόπια. Τόπια υφασμάτων διαφορετικού μήκους, πάχους και υφής. Τόπια αναγκών και επιθυμιών έξωθεν επιβαλλόμενων ή και απωθημένων. Από ‘κει που κρατά η σκούφια του καθενός. Κι έμοιαζε καλή η στοίβα του χρόνου σε σκόνη… Ενός χρόνου - έμπορα, του μεγαλύτερου και του πιο αμείλικτου όλων που από το ζύγι του δεν μένει ποτέ δράμι αχρέωτο. Εκείνου του χρόνου που σε αυτό το ατέρμονο αλισβερίσι προσφοράς και ζήτησης σου θέτει πάντα το ακόλουθο δίλημμα: «Χρονίζει το εμπόριο ή εμπορεύεσαι στο χρόνο, τελικά;» Κι εσύ , θα αναρωτιέσαι… ενώ ο χρόνος σαν αγρίμι θα τρώει και θα πίνει με ή χωρίς εσένα, αδιαλείπτως…

Εγκαίνια: Παρασκευή 28/11/2014 στις 21:00

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο χώρο της έκθεσης, στις 20:00, θα γίνει προβολή βίντεο της συνέντευξης παρουσία του καταστηματάρχη της Ερμού 37. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Eλευθέριος Πλαβός γεννήθηκε και ζει στο Βόλο. Σπούδασε Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και Αρχιτέκτων Μηχανικός. Από το 2003 είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με τη φωτογραφία και τις εικαστικές τέχνες έχοντας ενεργό συμμετοχή σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Παράλληλα, είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Πρόσφατες συμμετοχές του ήταν στη PHOTOBIENNALE Θεσσαλονίκης στη θεματική ΛΟΓΟΣ με το έργο του «ΝΕΥΩ» και τον περσινό Δεκέμβρη η ατομική έκθεσή του με τίτλο «ΟΙΚΟΣ».