Πνοή Δέντρων – In delicate balance

ασπρόμαυρη φωτογραφία, άνδρας, δέντρο, κορμός, κλαδιά
· Εκθέσεις · Αθήνα · Κηφισιά // Δημοσίευση: 02 Ιαν 2015

έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Δήμου στο The Athens House of Photography

Το Athens House of Photography έχει την τιμή να φιλοξενήσει την έκθεση του γνωστού Έλληνα φωτογράφου Γιάννη Δήμου, με τίτλο «Πνοή Δέντρων – In delicate balance».

Η έκθεση έχει σαν θέμα την ασπρόμαυρη μελέτη του Δήμου πάνω σε δέντρα της υπαίθρου. Τα δέντρα εμφανίζονται στην φωτογραφία του Δήμου ήδη από τα τέλη του ‘70, με εμφανή την αναζήτηση μιας πνευματικής οντότητας στην απεικόνιση τους. Σε προηγούμενες δουλειές του όπως οι “Σκιές Σιωπής” τα δέντρα δημιουργούσαν μία ανάσα στη εξερεύνηση της ελληνικής διαχρονικής ταυτότητας. Από το 1980 και μετά ο Δήμου επικεντρώθηκε όλο και περισσότερο στις ίδιες αυτές αιωνόβιες υπάρξεις, καταφέρνοντας να τα εμψυχώσει με ρυθμό, αναδεικνύοντας τον δικό τους χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Δήμου θεωρείται από τους πρωτοπόρους της Ελληνικής φωτογραφίας, έχοντας πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως και σήμερα. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στο φεστιβάλ της Arles, στο Gulbenkian της Λισαβόνας, στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης, στο Houston Fotofest καθώς και σε πολλά ακόμη ιδρύματα και μουσεία φωτογραφίας ανά τον κόσμο. Ήταν από τους ιδρυτές του Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών. Έργα του βρίσκονται στις συλλογές: Bibliotheque Nationale de Paris, Centre Georges Pompidou, Maison Europenne de la Photographie, Art Institute of Chicago, Tokyo Metropolitan Museum of Photography, Gulbenkian Centro de Arte Moderna, Houston Museum, καθώς και σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές. Έχει εκδόσει τρία βιβλία, το «Η Ελλάδα που Χάνεται», το «Σκιές Σιωπής» και το «Αλβανία – Εικόνες στο Μεταίχμιο».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 στις 20:00 και θα διαρκέσει έως και τις 14 Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες & και private viewings επικοινωνήστε με τον Ιάσων Δήμου στο The Athens House of Photography.