φωτογραφί… ΖΩ την πόλη μου

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 01 Φεβ 2015

έκθεση φωτογραφίας στη μνήμη των σκιτσογράφων – θυμάτων της Charlie Hedbo στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ ανακοινώνει την λήξη του μεγάλου διαγωνισμού φωτογραφίας «φωτογραφί….ΖΩ την πόλη μου». Το προηγούμενο διάστημα το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα από ενδιαφερόμενους που ήθελαν να «ανεβάσουν» την δική τους «στιγμή» στη Θεσσαλονίκη. Αποτέλεσμα; Οι φωτογραφίες που εστάλησαν ξεπέρασαν τις 250, ενώ πάνω 2500 ήταν οι ψήφοι. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ οι εμπνευσμένες φωτογραφίες αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις για να ζεις!

Για να επιβραβεύσει όλους τους συμμετέχοντες, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στον χώρο του Ινστιτούτου, το διάστημα 5-7 Φεβρουαρίου. Εκεί θα έχει την ευκαιρία το κοινό να απολαύσει τις φωτογραφίες όλων των συμμετεχόντων, ενώ την λαμπρή τελετή θα προλογίσει η κριτική επιτροπή που θα αναδείξει τους 5 μεγάλους νικητές!

Σε όλη αυτή την προσπάθεια χορηγοί και υποστηρικτές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο ΟΑΣΘ και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας & Θράκης.

Για την ανάδειξη των νικητών, δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι. 3 νικητές προέκυψαν από το κοινό και 2 από την  κριτική επιτροπή.

 

Κριτική Επιτροπή

Δημήτρης Ανδρίτσος: portrait photographer
Γιάννης Ψαθάς: Φωτογράφος (Thessaloniki360, Staff Photographer του Ισπανικού RS, και official του WΟΜΕΧ)
Φάνης Μίμης: φωτογράφος, υπεύθυνος του προγράμματος «Φωτογραφίας» του ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης
Γιώργος Σκόδρας: υπεύθυνος του τομέα Εφαρμοσμένων τεχνών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης

 

Έπαθλα

  • 1 ετήσια υποτροφία σπουδών στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης, αξίας 4.200 ευρώ
  • 3 υποτροφίες σπουδών για το σεμινάριο εκμάθησης φωτογραφίας του ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης
  • 1 διανυκτέρευση σε δίκλινο, με πρωινό, στο Grand Hotel

Όλοι οι συμμετέχοντες κερδίζουν 25% επιδότηση διδάκτρων για σπουδές στο Ι.ΙΕΚ & το ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης.

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 20:00