ΓΥΝΑΙΚΑ

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Προβολές · Αθήνα // Δημοσίευση: 20 Φεβ 2015

έκθεση φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 στο Cinemarian

Η Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 παρουσιάζει τη νέα της έκθεση με τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΑ» στο Cinemarian.

33 φωτογραφίες, 33 διαφορετικές γυναίκες που συμβολίζουν άπειρες άλλες γυναίκες κι άνδρες – τουλάχιστον στο βασικό πυρήνα τους: αυτό της ανθρωπιάς! Χαμόγελα, άγχη, φόβος, πάθος, ερωτισμός, αναζήτηση, χαρά, χορός, μητρότητα….

Φωτογράφοι
Βαγγέλης Κρασούλης, Μαργαρίτα Στεφοπούλου, Πέτρος Παπαπέτρος, Στράτος Σκοτεινιάδης, Ανδρέας Κατσικούδης, Θεανώ Μανουδάκη, Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, Αθηνά Γκούμα

Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ.
Επιμέλεια έκθεσης: Ανδρέας Κατσικούδης

Θα υπάρξει περφόρμανς από τους ηθοποιούς: Μαριλίζα Χρονέα, Δόμνα Ζαφειροπούλου και Γεωργία Κούρτη. Θα ακολουθήσει πάρτι (μουσική επιμέλεια: ΣΥΝΑΨΙΣ).

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
Προβολή ταινιών μικρού μήκους και video art (7 – 10 μ.μ.)
Συμμετέχουν με έργα τους: Κατερίνα Φανουράκη, Α.Κ., Έλλη Ντούτση
Θα προβληθούν σπάνιες ταινίες μικρού μήκους (επιμέλεια: ΣΥΝΑΨΙΣ)

Κυριακή 1 Μαρτίου
Παρουσίαση γυναικών φωτογράφων που επηρέασαν την τέχνη από τη Μαργαρίτα Στεφοπούλου (7:00 – 7:30 μ.μ.).
Παρουσίαση της γνωστής φωτογράφου Μάρως Κουρή. Συζήτηση μαζί της για τη Φωτογραφία, τη Γυναίκα και το επάγγελμα του Φωτορεπόρτερ (7:30 μ.μ.)

 

Λίγα λόγια για την ομάδα και τους καλλιτέχνες

Η Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 έχει έδρα την Αθήνα. Αποτελείται από ερασιτέχνες κι επαγγελματίες φωτογράφους που οργανώνουν εκθέσεις, φεστιβάλ κι άλλες εκδηλώσεις. Μέσα από τη σταθερή της παρουσία και τις συνεργασίες της προσπαθεί να παρεμβαίνει μέσα από την αγαπημένη της τέχνη και να αρθρώνει το δικό της λόγο – για τη φωτογραφία, την τέχνη, τη ζωή.

Οι δυο τελευταίες της εκδηλώσεις είχαν ως θέμα: την ΑΝΤΟΧΗ και την ΟΜΟΡΦΙΑ.

Μάρω Κουρή: η ταλαντούχα και βραβευμένη με το διεθνές βραβείο SCOOP φωτογράφος θα προβάλλει εικόνες από τις δημοσιογραφικές της αποστολές σε όλο τον κόσμο κατά τα τελευταία 20 χρόνια και θα συζητήσει μαζί μας τις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνοδεύουν καθεμιά από αυτές.

Κατερίνα Φανουράκη: εικαστικός και περφόρμερ, γεννημένη στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα “Fine Art and Technology” της ΑΚΤΟ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Τσεχία, Αγγλία και Η.Π.Α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην επιμέλεια έργων τέχνης, στην Ιστορία Τέχνης και στην performance art. Φοιτεί με υποτροφία στο MA για art management του πανεπιστημίου Queen's στο Μπέλφαστ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Μαριλίζα Χρονέα: ηθοποιός, η οποία συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες και θέατρα στην Αθήνα σε παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά. Ασχολείται με το σωματικό θέατρο, το αυτοσχεδιαστικό - διαδραστικό θέατρο Playback, την performance με εικαστικά και μουσικά στοιχεία, το contact, το butoh. Συντονίζει διαδραστικά δρώμενα και θεματικά θεατρικά παιχνίδια.

Δόμνα Ζαφειροπούλου: ηθοποιός, η οποία ασχολείται με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας για παιδιά «μαγικές σβούρες». Αγαπάει τον Σεφέρη, τον Πήτερ Γκριναγουέϊ, την μανταρινάδα από τη Χίο και να χαζεύει τον κόσμο που περνάει.

Γεωργία Κούρτη: ηθοποιός και φοιτήτρια της φιλοσοφικής. Τον ελεύθερο χρόνο της παίζει μουσική και γράφει μικρές ιστορίες. Έχει εργαστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση. Συνεργάστηκε με τις μαγικές σβούρες στο θέατρο για παιδιά και είναι μέλος της ομάδας casus belli που ασχολείται με το πολιτικό θέατρο.