Πειραματική Φωτογραφία

Φωτογραφία εκδήλωσης, macro φωτογραφία, πειραματική φωτογραφία
· Workshops · Διαλέξεις - Ομιλίες · Λάρισα // Δημοσίευση: 09 Φεβ 2015

ομιλία & διήμερο workshop από τους Παύλο Σταυρουλάκη και Στέλιο Χαρίση στη Λάρισα

Στα πλαίσια των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα f+, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Kaveh kanes, διοργανώνουν ομιλία και φωτογραφικό workshop πάνω στην πειραματική φωτογραφία με εισηγητές τους, Παύλο Σταυρουλάκη και Στέλιο Χαρίση.

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ομιλία σχετικά με την Πειραματική Φωτογραφία, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα.

Στην ομιλία θα γίνει αναφορά πάνω στην ιστορία της πειραματικής φωτογραφίας, στις τεχνικές της και θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο δείγμα δουλείας από φωτογράφους που εκφράστηκαν διαμέσου της πειραματικής φωτογραφίας.

Ώρα προσέλευσης 19:30
Ώρα έναρξης 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 (από 10:30 έως 16:30), στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του kaveh kanes (Ασκληπιού 38), στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί διήμερο workshop με εισηγητές τους, Παύλο Σταυρουλάκη και Στέλιο Χαρίση.

Στο Workshop θα εξερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας φωτογραφικών εικόνων διαμέσου ιδιόμορφων τεχνικών, έχοντας σαν στόχο να αποδειχθεί ότι ο φωτογράφος μπορεί αλλά και πρέπει να πειραματίζεται.

Έτσι θα μπορέσει να προωθήσει τον ορίζοντα των εικαστικών αναζητήσεων του και όχι μόνο. Στην εποχή των υπολογιστών και της ψηφιακής επεξεργασίας το μάτι του φωτογράφου μπορεί ακόμα να ψάχνει και να δημιουργεί χωρίς απαραίτητα την χρήση τους. Οι υπολογιστές και τα εργαλεία τους από μόνα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν όσους δεν έχουν μάθει να ψάχνουν ολοκληρωμένα και συγκροτημένα στο πεδίο της έκφρασης.

Η διαδρομή ενός δημιουργού φωτογράφου στην εξερεύνηση διαφόρων εκφραστικών μέσων είναι αναγκαία για να μπορέσει να πετύχει αξιόλογα αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα. Σημαντική βοήθεια προσφέρει η γνώση των διαφόρων εργαλείων και εξαρτημάτων.

Στο Workshop θα γίνει αναλυτική παρουσίαση στα εξαρτήματα και συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους portfolio με διαφορές τεχνικές λήψης όπως, καρέ φωτο-δυναμισμού, υδατοχρωμάτων, φωτοελαστικότητας, σαπουνάδας, συνεχούς ζουμαρίσματος, υφών κρυστάλλων, μικροσκοπίου, κολάζ, pin hole, διπλοέκθεση, συνδυασμό φωτογραφιών (σάντουιτς), fototv art κ.λ.π.

Πληροφορίες:
Ημερομηνία διεξαγωγής: 14 - 15 Φεβρουαρίου 2015
Ώρες/Διάρκεια: 12 ώρες/2 ημέρες (10:30 – 16:30)
Χώρος διεξαγωγής: Υπόγειος εκθεσιακός χώρος του kaveh kanes (Ασκληπιού 38), Λάρισα
Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
Κόστος: Δωρεάν Συμμετοχή
Προθεσμία εγγραφής: Έως 12 Φεβρουαρίου 2015 στο katsakos@gmail.com
Συντονισμός: Κατσάκος Ανδρέας Τ: 6944241177, Ε: katsakos@gmail.com