Φωτογραφικό Workshop με τον Δημήτρη Μεσσίνη

φωτογραφία, ελληνική σημαία, τζάμι με σημάδια από σφαίρες
· Workshops · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 28 Mar 2015

το φωτογραφικό κέντρο Stereosis διοργανώνει 3ήμερο workshop με τον καταξιωμένο φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσίνη

Ο κεντρικός άξονας που θα κινηθεί το workshop θα είναι η φωτοειδησεογραφία. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να καταννοήσουν το φωτορεπορτάζ σαν πεδίο καταγραφής και την επιρροή του στην σύγχρονη πραγματικότητα. Μέσα απο αναθέσεις και με την καθοδήγηση του Δημήτρη Μεσσίνη οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν στην πρακτική εφαρμογή του μέσου με έμφαση σε τεχνικά στοιχεία όσο και στις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΙΝΗΣ
Ο Δημήτρης Μεσσίνης δούλεψε πολλά χρόνια ως ελεύθερος φωτορεπόρτερ στη Θεσσαλονίκη. Ερχόμενος στην Αθήνα συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά.

Το 1991 προσλαμβάνεται από το European Press Photo Agency και μέχρι το 1996 καλύπτει φωτοειδησεογραφικά την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το 1996 μεταπήδησε στο Associated Press και μέχρι σήμερα συνεχίζει με διαρκείς αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέση Ανατολή, χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Αφγανιστάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Την Παρασκευή 3 Απριλίου το πρόγραμμα ξεκινά με γνωριμία του Δημήτρη Μεσσίνη και το έργου του καθώς και παρουσίαση δείγματος της φωτογραφικής δουλειάς των συμμετεχόντων και σχολιασμό πάνω σε αυτή. Στο τέλος της ημέρας θα δωθεί φωτογραφικό θέμα προς υλοποίηση.

Το Σάβατο 4 Απριλίου η μέρα θα χωριστεί σε δύο σκέλη. Στο πρώτο οι συμμετέχοντες μαζί με τον Δημήτρη Μεσσίνη θα εφαρμόσουν πρακτικά την φωτογράφηση του θέματος σε καθορισμένο σημείο συνάντησης. Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στην Stereosis για την προβολή των φωτογραφιών, συζήτηση και σχολιασμό πάνω στα τεχνικά και πρακτικά θέματα που αντιμετώπισε ο καθένας.

Την Κυριακή 5 Απριλίου η μέρα θα ξεκινήσει με ανάθεση φωτογραφικού θέματος απο τον Δημήτρη Μεσσίνη ο οποίος κατα τη διάρκεια της εφαρμογής της φωτογραφικής άσκησης θα συνοδεύσει τους συμμετέχοντες συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη των δυνατοτήτων και του προσωπικού ύφους του κάθε συμμετέχοντα. Το απόγευμα στον χώρο της Stereosis θα γίνει το τελικό editing των 2 τελευταίων ημερών σε κάθε δουλειά ξεχωριστά.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες βασικές τεχνικές γνώσεις φωτογραφίας, να διαθέτουν προσωπικό φωτογραφικό εξοπλισμό και να είναι εξοικιωμένοι με την χρήση του. Επίσης καλούνται να έχουν προετοιμάσει μια σειρά φωτογραφιών να παρουσιάσουν την πρώτη μέρα της συνάντησης.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης απο το φωτογραφικό κέντρο Stereosis.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο είναι 180€. Η επικύρωση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή όλου του ποσού στο φωτογραφικό κέντρο Stereosis με καταληκτική ημερομηνία την 4η Μαρτίου.

Σύνολο Ωρών: 25
Αριθμός Συμμετοχών: 12

 

*Σε περίπτωση ακύρωσης κάποιου συμμετέχοντα μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων μόνο εφόσον βρεθεί άτομο να καλύψει την θέση του.