Η Τουρκία από τα χίλια πόδια

φωτογραφία Alp Alper
· Εκθέσεις · Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Προβολές · Αθήνα // Δημοσίευση: 03 Μάιος 2015

παρουσίαση της φωτογραφικής δουλειάς του Alp Alper στο Cinemarian

Με αφορμή την έκθεσή του στην Αθήνα, o γνωστός Τούρκος φωτογράφος Alp Alper θα μιλήσει για τη δουλειά του στο Cinemarian την Τετάρτη 6 Μαϊου 2015 στις 19:00.

Πληροφορίες για την έκθεσή του στην αίθουσα ΙΑΝΟΣ
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης και το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα διοργανώνουν την έκθεση αεροφωτογραφίας του Τούρκου φωτογράφου Alp Alper, με τίτλο «Η Τουρκία από τα χίλια πόδια».

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κριτικού
Διάρκεια έκθεσης: 5-16 Μαΐου 2015

H αγάπη του Alp Alper για τη φωτογραφία ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια και αναζωπυρώθηκε κατά την επαγγελματική σταδιοδρομία του, όταν το 1992 άρχισε να εργάζεται ως επιμελητής πτήσεων των Τουρκικών Αερογραμμών. Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία το 1999, ο Alper συστήνει τον εαυτό του μέσα από το έργο του «Η Τουρκία από τα 1.000 πόδια». Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκθέσεων φωτογραφίας σε Αθήνα, Βαρσοβία, Κέιπ Τάουν, Λονδίνο, Σάο Πάολο, Πεκίνο, Ντούισμπουργκ, Τουλούζη, στην κοινότητα Aussillon στην Νότια Γαλλία και στο Παρίσι. Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά όπως το Gezi-Traveller, Gurme και UlusyTravelers, ενώ από το 1999 στις συνεργασίες του συμπεριλαμβάνονται και τα ελληνικά περιοδικά CosmosTravel και National Geographic. Έχει εκδώσει τρία βιβλία «Η Τουρκία από το 1.000 πόδια», "Dreamscape Τουρκία" και «η Κωνσταντινούπολη στις 4 εποχές».