Απόστολος Νικολαΐδης - DSLR Workshop

αφίσα workshop
· Workshops · Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 06 Μάιος 2015

εντατικό σεμινάριο δύο κύκλων για την τεχνική των dslr μηχανών, το post-production και το μοντάζ

Το DSLR Workshop είναι ένα εντατικό σεμινάριο δύο κύκλων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τριήμερα. Απευθύνετε κυρίως σε όσους κατέχουν τις βασικές γνώσεις χειρισμού φωτογραφικής μηχανής (ακόμη και αναλογικής) ή κάμερας και τους ενδιαφέρει η χρήση των φωτογραφικών μηχανών DSLR για την δημιουργία βίντεο.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης Απόστολος Νικολαΐδης, του οποίου δείγμα δουλειάς θα βρείτε εδώ.

Το σεμινάριο στον πρώτο κύκλο θα αναπτύξει σε βάθος την χρήση των DSLR μηχανών για σκοπούς γυρίσματος και όχι φωτογραφίας. Θα γίνει εκτενείς ανάλυση των μηχανών, των τεχνικών γυρίσματος και των υπέρ και κατά της χρήσης DSLR. Ακόμη θα διδαχθούν οι βασικές τεχνικές χρήσης επαγγελματικού ήχου και φωτισμού, σταθεροποίησης της κάμερας κοκ.

Στον δεύτερο κύκλο θα διδαχθεί ολοκληρωμένη εισαγωγή στο post-production (αποθήκευση, αρχειοθέτηση, μετατροπή, εισαγωγή στην σουίτα μοντάζ) και συγκεκριμένα γνωριμία με τα προγράμματα MPEG Streamclip (για μετατροπή του υλικού) και με το Adobe Premiere CC (για μοντάζ).

Σκοπός είναι όταν ολοκληρωθεί το σεμινάριο να ξέρετε πως να χειριστείτε μια DSLR μηχανή για να ολοκληρώσετε ένα γύρισμα με επαγγελματισμό και πως να διαχειριστείτε το υλικό σας. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα κάνουμε γυρίσματα για εξάσκηση (Α' κύκλος) και θα τα επεξεργαστούμε (Β' κύκλος).

 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τις εξής ημερομηνίες:

ΚΥΚΛΟΣ Α' (Τεχνική κάμερας)

Παρασκευή, 15 Μαίου: 16:00 - 22:00 (6 ώρες)
Σάββατο,16 Μαίου: 11:00 - 17:00 (6 ώρες)
Κυριακή, 17 Μαίου: Ώρα 11:00 - 17:00 (6 ώρες)

ΚΥΚΛΟΣ Β' (post-production & μοντάζ)

Παρασκευή, 22 Μαίου:16:00 - 22:00 (6 ώρες)
Σάββατο, 23 Μαίου: 11:00 - 17:00 (6 ώρες)
Κυριακή, 24 Μαίου: 11:00 - 17:00 (6 ώρες)

Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να παρακολουθήσει έναν από τους δύο κύκλους, ανάλογα με τις ανάγκες του.

 

Το κόστος για την παρακολούθηση ολόκληρου του σεμιναρίου (Α+Β κύκλος, σύνολο 36 ώρες) είναι 160 ευρώ + ΦΠΑ. Το κόστος για την παρακολούθηση ενός κύκλου (σύνολο 18 ώρες) είναι 90 ευρώ + ΦΠΑ.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα λήψης βίντεο, κατά προτίμηση DSLR. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμος εξοπλισμός παρακαλούμε ενημερώστε μας