Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015

ζευγάρι ηλικιωμένων
· Workshops · Διάφορα · Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 11 Μάιος 2015

συμμετοχή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 με τις ακόλουθες δράσεις:

11:00: Ξενάγηση στην έκθεση «Recorded Memories –Καταγεγραμμένη μνήμη»
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα είκοσι δύο καλλιτεχνών από έντεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι πραγματεύονται ερωτήματα που αφορούν τη συλλογική μνήμη, τους τόπους μνήμης, τις διαφορετικές κουλτούρες της μνήμης, καθώς και τον ρόλο της εικόνας στις διαδικασίες αυτές.
Για τη συμμετοχή στην ξενάγηση δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

12:00: Bιωματική συνάντηση με θέμα «Ο εαυτός μας μέσα από τη φωτογραφία».
Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «δουν» πτυχές του εαυτού τους μέσα από εικόνες, με τη βοήθεια του φωτογράφου και οικογενειακού ψυχοθεραπευτή Αντρέα Τσονίδη, έργα του οποίου παρουσιάζονται επίσης στην έκθεση «Recorded Memories – Καταγεγραμμένη μνήμη».

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310566716, (Δε - Κυ: 11:00 - 19:00).
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.
  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών.
  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους σε έντυπη μορφή μια φωτογραφία-αυτοπορτραίτο και μια φωτογραφία ενός αγαπημένου τους προσώπου.

Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι)

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Η είσοδος στο ΜΦΘ στις 18 Μαΐου είναι ελεύθερη για το κοινό (11:00 -19:00), όπως και η συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις.

Αντρέας Τσονίδης
Γεννήθηκε το 1966 στη Χαλκίδα. Είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής και φωτογράφος. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή φωτογραφίας Stereosis στη Θεσσαλονίκη όπου και διδάσκει σήμερα θέματα σύγχρονης φωτογραφίας. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια με διακεκριμένους έλληνες και ξένους φωτογράφους. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά ενώ έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (INTERNATIONAL COUNCIL OF MUSEUMS -ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Για το έτος 2015, το ICOM επέλεξε για τον εορτασμό το θέμα: «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία».