Έκθεση φωτογραφίας στην Κατερίνη

αφίσα έκθεσης
· Διάφορα · Εκθέσεις · Κατερίνη // Δημοσίευση: 15 Μάιος 2015

έκθεση φωτογραφίας στην Κατερίνη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος European Cultural Heritage – A Melting Pot of Cultures Through the Art of Photography”

H Εφορεία Φωτογραφίας Ίριδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: “European Cultural Heritage – A Melting Pot of Cultures Through the Art of Photography” με εταίρους από άλλα τρία κράτη, τη Γερμανία την Πολωνία και την Τουρκία και αφορά τον πολιτισμό και την φωτογραφία.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από το φωτογραφικό φακό, η κατανόηση των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν τις εμπλεκόμενες κοινότητες και η δημιουργία δεσμών μεταξύ τους, καθώς και η βελτίωση των φωτογραφικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τις εργασίες του τον Οκτώβριο του 2013 και κατά την διάρκειά του έχουν διοργανωθεί εκθέσεις φωτογραφίας στη Γερμανία, στην Πολωνία και στην Τουρκία καθώς και συναντήσεις των εταίρων στα πλαίσια της εκάστοτε έκθεσης. Οι εκθέσεις αυτές έχουν ψηφιοποιηθεί (Virtual Galleries) και είναι διαθέσιμες μέσω του website του project στη διεύθυνση: http://light-echoes.art-web-design.eu/

Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει το Μάιο του 2015, στη Κατερίνη, με την διοργάνωση της τελευταίας έκθεσης φωτογραφίας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Μαΐου στις 20:00 στην Αστική Σχολή (πρώην 1ο Δημοτικό σχολείο) ,οδός Ειρήνης με Ίωνος Δραγούμη, στο κέντρο της Κατερίνης. Θα ακολουθήσει ομιλία του επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλή Παπαϊωάννου.