Αφυπνίζοντας το βλέμμα

αντανάκλαση δέντρου στο νερό, πεσμένα φύλλα
· Workshops · Λάρισα // Δημοσίευση: 18 Μάιος 2015

διήμερο βιωματικό φωτογραφικό εργαστήριο με τον Χάρη Κακαρούχα στη Λάρισα

Η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το kaveh kanes, διοργανώνει διήμερο βιωματικό φωτογραφικό εργαστήριο με τον Χάρη Κακαρούχα, το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του kaveh kanes (Ασκληπιού 38), στη Λάρισα.

 

«Αφυπνίζοντας το βλέμμα»
Αυτό που δίνει υπόσταση στο καλλιτεχνικό φωτογραφικό έργο, δεν είναι η τεχνική, το θέμα, η θεωρητική τοποθέτηση, η ιδέα, η ο τρόπος παρουσίασης, αλλά το «βλέμμα». Δηλαδή το βαθύ προσωπικό «αίσθημα»του δημιουργού, ο οποίος βρίσκει τον τρόπο να το κάνει εικόνα χρησιμοποιώντας τις οπτικές φόρμες της «φαινόμενης» πραγματικότητας. Επομένως είναι ουσιαστικής σημασίας η συνειδητή σύνδεση του φωτογράφου με το έργο του και κατ’ επέκταση με τον εαυτό του.

Το εργαστήριο επιχειρεί μια ολιστική προσέγγιση της καλλιτεχνικής διαδικασίας διευρύνοντας τον καλλιτεχνικό στοχασμό και τον πειραματισμό. Ειδικότερα, μέσα από βιωματικές και διαλογιστικές ασκήσεις, που ενθαρρύνουν την αυτοέκφραση, την όξυνση της παρατηρητικότητας, την ενεργοποίηση των αισθήσεων και της καλλιτεχνικής διαίσθησης -όπου το «ατύχημα» και το «λάθος» αποτελούν εγγενή στοιχεία της δημιουργίας - οι συμμετέχοντες καλούνται να ανακαλύψουν τη φωτογραφική τους ταυτότητα και το προσωπικό τους βλέμμα.

 

Διάρκεια εργαστηρίου:
Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 10:00 - 19:00
Κυριακή, 24 Μαΐου 2015, 09:30 - 17:30
Εισηγητής: Χάρης Κακαρούχας - http://www.hariskakarouhas.com/
Τόπος Διεξαγωγής: Υπόγειος εκθεσιακός χώρος του kaveh kanes (Ασκληπιού 38), Λάρισα
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Κόστος: 70 €

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο email (katsakos@gmail.com) ή τηλεφωνικά στο 6944241177(Κατσάκος Ανδρέας) έως την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.

 

YouTube

Χάρης Κακαρούχας – σύντομο βιογραφικό
Ο Χάρης Κακαρούχας είναι φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας. Έχει σπουδάσει Θεωρία χρώματος και οπτική αντίληψη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (M.Sc.), και έχει λάβει Διδακτορικό στη φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο του Derby (ο τίτλος της πτυχιακής του ήταν «Προσωπογραφία- Εικονίζοντας τον Εαυτό»). Επίσης, έχει σπουδάσει art therapy στο Voicing Institute & Puna multiversity, καθώς και άλλες τεχνικές σύγχρονης σωματικής ψυχοθεραπείας.
Έχει πραγματοποιήσει πλήθος φωτογραφικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης έχουν γίνει αφιερώματα στο έργο του από Ελληνικά και ξένα έντυπα. Το 1997 εκδόθηκε το λεύκωμα του «Στα μονοπάτια του χρόνου» από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος» και το 2003 κέρδισε το βραβείο Leica European Publishers Award for Photography για το λεύκωμα «Μετέωρος Χρόνος, Κούβα», το οποίο εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Apeiron Photos και σε άλλες 5 Ευρωπαικές χώρες. Το λεύκωμα αυτό κέρδισε το βραβείο “Milos” Prize το 2004.