Εμμονές

αφίσα παρουσίασης
· Εκδόσεις · Λευκώματα · Βέροια // Δημοσίευση: 09 Ιουν 2015

παρουσίαση του πρώτου φωτογραφικού λευκώματος του Πέτρου Κοτζαμπάση στη Βέροια

Η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του πρώτου φωτογραφικού λευκώματος του Πέτρου Κοτζαμπάση με τίτλο «Εμμονές» την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 5:30 μ.μ., στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια.

Ο Πέτρος Κοτζαμπάσης γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και ζει. Φωτογραφίζει καθημερινά τα «πλούτη» της καθημερινότητας. Δεν επιδιώκει παρά την στιγμή που η αφήγηση γίνεται περιττή, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο σύμπαν, όπου όλα είναι φανερά και όμως κάτι κρύβουν, όχι με σύμβολα αλλά με υπαινιγμούς.

Στις Φωτογραφίες του Πέτρου Κοτζαμπάση τα στοιχεία είναι πολλά και συχνά δυσδιάκριτα ή μυστηριώδη. Μόνο που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και όχι μόνο μέσα από την φόρμα. Η πολυπλοκότητα δεν περιορίζεται στον προφανή χώρο της φορμαλιστικής επιφάνειας, μέσα στον οποίο και πάλι κινείται με άνεση, αλλά συμπληρώνει την προσέγγιση με συναισθήματα, εντάσεις και αντιθέσεις που πηγάζουν από απρόσμενες λεπτομέρειες. Έτσι η κάθε φωτογραφία του μετατρέπεται σε ένα γοητευτικό αμάλγαμα, το οποίο ανθίσταται σε εύκολες και μονοσήμαντες ερμηνείες.

Πλάτων Ριβέλλης (από τον πρόλογο του βιβλίου)