Απουσία

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αττική · Άλιμος // Δημοσίευση: 19 Ιουν 2015

ομαδική έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής ομάδας του Δήμου Αλίμου στον Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αλίμου

Όταν φωτογραφίζουμε κρατάμε ανοικτό το ένα μάτι για να βλέπουμε τον έξω κόσμο και κλειστό το άλλο για να βλέπουμε τον εσωτερικό μας κόσμο.

Henri Cartier-Bresson

Η Φωτογραφική ομάδα του Δήμου Αλίμου | ΘΟΠΑΑ κλείνει δέκα χρόνια ως ομάδα και σας προσκαλεί την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στις 20:00 στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με γενικό τίτλο «Απουσία…»

Με δάσκαλο και πολύτιμο καθοδηγητή στο στήσιμο της έκθεσης, τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, η ομάδα μας θα αποδείξει την αγάπη της για την φωτογραφία όπως το κάνει κάθε Ιούνιο τα τελευταία δέκα χρόνια. Η ομορφιά της φύσης και των «στιγμών», όπως αυτά μπορούν να αποτυπωθούν από τον φακό, τα συναισθήματα που αντανακλώνται σε κάθε εικόνα μας, υιοθετούν την έννοια και όχι την λέξη «ομάδα» τελικά.

Με σκοπό να παρουσιάσουν πρωταρχικά τις διάφορες τεχνικές που εφαρμόστηκαν όλη την φωτογραφική χρονιά, αλλά τελικά το συνολικό έργο αποτελεί μια εικαστική πρόταση στο χώρο της Φωτογραφίας.

Επίσης εκτός της ομαδικής έκθεσης δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο που θα επισκεφτεί την έκθεση να κρίνει τον κάθε φωτογράφο ξεχωριστά μέσα από μια σειρά φωτογραφιών σε ατομικό επίπεδο πλέον.

Συμμετέχουν: Άντζελα Βασιλοπούλου, Κώστας Γκιόκας, Λυδία Γουριώτη, Βίκη Καλογιάννη, Παναγιώτης Καλύβας, Αμαλία Καργάκου, Στέλλα Κάτρη, Κωνσταντίνος Κεσόπουλος, Κωνσταντίνος Κεφαλίδης, Κλαίρη Κολοκούρη, Πηνελόπη Κάρμεν Κουτροδήμου, Βίλλυ Μαυρουδή, Παναγιώτης Μπαλωμένος, Πέτρος Ναστόπουλος, Αθανασία Νικολάου, Νατάσσα Παπαιωάννου, Χρήστος Πετράτος, Σπύρος Πετρόγιαννης, Κωνσταντίνος Ρίγγας, Κλαίρη Σαχά, Βασίλειος Σκαράκης, Μάντυ Σωτηρίου, Μιχάλης Ταντελές, Μαίρη Τσακαρελίδου, Αλεξάνδρα Τσαφαρά, Δημήτρης Τσολάκης, Μαρίνα Τσομπάνη

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος

 

Λίγα λόγια για την Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

«Όσο ζω μαθαίνω και όσο μαθαίνω ζω»

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα... χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους - όπως μας είπαν - δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους.

Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.