Chios Photo Festival 2015

αφίσα φεστιβάλ
· Εκθέσεις · Φεστιβάλ · Χίος // Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2015

πρόγραμμα των εκθέσεων και των εκδηλώσεων που γίνονται στα πλαίσια του πρώτου Chios Photo Festival

Με όχημα την Φωτογραφία και φόντο τις εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού, το πρώτο Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Χίου φτάνει στο νησί το καλοκαίρι του 2015 με την οργανωτική και την καλλιτεχνική επιμέλεια του φωτογράφου Δημήτρη Κοιλαλού. Με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνδιοργάνωση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Ιδρύματος Μαρίας Τσάκου, του Αρχοντικού Αντουάνικο, της ερασιτεχνικής Φωτογραφικής Λέσχης Χίου και της εθελοντικής ομάδας «Όμικρον», η Χίος μετατρέπεται για 53 ημέρες σε σημείο συνάντησης φωτογράφων, καλλιτεχνών, φίλων της φωτογραφίας. Με θέμα «το ταξίδι» το Chios Photo Festival φιλοδοξεί να γίνει η αφορμή για το ίδιο το ταξίδι στη Χίο για μία θερινή φωτογραφική συνάντηση και να μεταφέρει τους επισκέπτες στους προσωπικούς κόσμους των φωτογράφων.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ CHIOS PHOTO FESTIVAL 2015 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝIΟΥ

 

Εκθέσεις

26 Ιουνίου - 29 Ιουλίου - Πάρκο Εθελοντισμού (Παλιά Σφαγεία), περιφερ. οδός Χίου-Βροντάδου
Φωτογραφική Λέσχη Χίου - Ομαδική Έκθεση «Πρόσωπα»
Εγκαίνια: 26 Ιουνίου, ώρα 21:00


29 Ιουνίου - 29 Ιουλίου - ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, Δημοκρατίας 12, Χίος
Δημήτρης Κοιλαλούς «Τετράδιο Λιβάνου - ΑντιΠαράδεισος» σε επιμέλεια του διευθυντή του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Τα έργα από τη σειρά αυτή είναι το αποτέλεσμα μίας φωτογραφικής αποστολής του ΜΦΘ στον Δημήτρη Κοιλαλού το 2011, στο πλαίσιο του προγράμματος “Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών” και αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του ΜΦΘ. Η σειρά αυτή παρουσιάστηκε επίσης στην ομαδική έκθεση “Χωρίς Κατευθύνσεις στη Μέση Ανατολή (μέρος Α)/Φωτογραφικές Αποστολές του ΜΦΘ” το 2012 στο ΜΦΘ.
Αθηνά Καζολέα, «Θραύσματα παρουσίας στα Χάνια της Κωνσταντινούπολης», μία παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη.
Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, σε συνδιοργάνωση του ΜΦΘ με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη το 2014, στο πλαίσιο της PhotoBiennale του ΜΦΘ με θέμα το «Λόγο».
Εγκαίνια: 29 Ιουνίου, ώρα 21:00


1 Ιουλίου - 30 Ιουλίου - Αρχοντικό Αντουάνικο, Αγίου Μηνά 81, Κάμπος, Χίος
Παύλος Φυσάκης - "Land Ends", συμπαραγωγή των ΜΦΘ, Νορβηγικής Πρεσβείας, Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, Lightroom projects, που παρουσιάστηκε επίσης το 2010 στο πλαίσιο της PhotoBiennale του ΜΦΘ με θέμα τον «Τόπο» στη Θεσσαλονίκη.
Εγκαίνια: 1 Ιουλίου, ώρα 21:00


4 Ιουλίου - 18 Αυγούστου - Φωτογραφική Λέσχη Χίου, Αμάντου 26, Χίος
Φωτογραφική Ομάδα Συμπληγάδα - Ομαδική Έκθεση "In the Light"
Εγκαίνια: 4 Ιουλίου, ώρα 19:00


4 Ιουλίου - 18 Αυγούστου - Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, Ανδρέα Συγγρού 1, Χίος
Κωνσταντίνος Μάνος - "A Greek Portfolio"
Ο Κωνσταντίνος Μάνος, με 57 εικόνες από την εμβληματική και πολυβραβευμένη συλλογή «a Greek portfolio» με την επιμέλεια του ιδίου και της Αλίκης Τσίργιαλου από το μουσείο Μπενάκη, ταξιδεύει στην ελληνική ύπαιθρο της δεκαετίας του ’60 φωτογραφίζοντας ανθρώπους φτωχούς και αγέρωχους, μέσα σ’ ένα σκηνικό αγροτικής απλότητας.
Εγκαίνια: 4 Ιουλίου, ώρα 21:00


5 Ιουλίου - 18 Αυγούστου - Ίδρυμα Μαρίας Τσάκου, Μιχαήλ Λιβανού 51, Χίος
Επιλογή από την ομαδική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη «Ελληνικές Θάλασσες» με έργα του προηγούμενου αιώνα, του μεσοπολέμου, και νεώτερα από την συλλογή του, Χαρισιάδη, McCabe, Β. Παπαϊωάννου, Τομπάζη, Εμπειρίκου κ.α. με την επιμέλεια των Φανή Κωνσταντίνου, Αλίκης Τσίργιαλου και του Κωστή Αντωνιάδη, μας ταξιδεύει στο ελληνικό θαλασσινό τοπίο, στη ναυτοσύνη, στους δρόμους της ξενιτιάς, της επιβίωσης αλλά και της χαράς, σε μια εποχή που το ταξίδι σηματοδοτεί την ελληνική πραγματικότητα.
Εγκαίνια: 5 Ιουλίου, ώρα 21:00

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα εγκαίνια της έκθεσης του Κωνσταντίνου Μάνου «A Greek Portfolio» που είχαν ανακοινωθεί για τις 4 Ιουλίου καθώς και τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη «Ελληνικές Θάλασσες» που είχαν ανακοινωθεί για τις 5 Ιουλίου, θα αναβληθούν για λίγες ημέρες, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που έχει προκύψει.

 

Events

27 Ιουνίου 2015: Το Chios Photo Festival συναντιέται με την Ευανθία Ρεμπούτσικα σε ενα ταξίδι ήχων. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ
Παλιά Σφαγεία (Πάρκο Εθελοντισμού)
Νέα Περιφερειακή Οδός Χίου-Βροντάδου περιοχή Κοφινά
Ώρα Έναρξης: 21:00

29 Ιουνίου 2015: το καφε-μπαρ "Το Ρόδι" προσκαλεί το Chios Photo Festival στο πάρτυ με την ραδιοφωνική παραγωγό και Dj του "Κόσμος 93,6" Γιώτα Κοτσέτα
Διεύθυνση: Μαγαζιωτίσσης 1-4, Απλωταριά
Ώρα έναρξης: 22:30

1 Ιουλίου 2015: το “Citrus - Άρωμα Μνήμης” στον Κάμπο προσκαλεί το Chios Photo Festival στο πάρτυ με την ραδιοφωνική παραγωγό και Dj του "Κόσμος 93,6" Γιώτα Κοτσέτα.
Διεύθυνση: Αργέντη 9-11 Κάμπος - Χίος
Ώρα έναρξης: 22:30